0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οχι μονο πρεπει να ανοιξουν αλλες ...αλλα πρεπει να κλεισουν κιολας... https://www.tanea.gr/2018/07/22/opinions/agkathi-i-anergia-twn-newn-dikigorwn/
με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να κλείσουν το 99% τον σχολών σε όλη την Ελλάδα.Δεν υπάρχει κλάδος χωρίς ανεργία...Άποψη μου είναι να μειωθούν αυτοί που μπαίνουν στα ΑΕΙ κάθε χρόνο στις 15-20.000
Ξερετε οτι φετος θα λειτουργησουν 2 ΝΕΑ Τμηματα Μαθηματικών....!!!Ξερετε ποσος ειναι ο συνολικος αριθμος εισαγομένων στις μαθηματικες σχολες φετος...2011 !!!Τα σχολια δικα σας...
Επιτέλους καποιο φως και λογικη...Mε χιλιάδες άνεργους δικηγόρους ο άλλος έφτιαξε νομικη στην Πατρα...Κλειστε και τα δεκαδες αλλα τμηματα που εφτιαξε στον αερα... https://www.youtube.com/watch?v=T4V__Qpe4lk
Τότε για πιο λόγο να ιδρυθεί;;
Εγώ θα δω την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με οικονομικά κριτήρια. Γιατί να δίνω τα χρήματά μου στα πανεπιστήμια της Κύπρου ή της Βουλγαρίας π.χ. και όχι σε ιδιωτικά ελληνικά;
Με την ίδρυση της Νομικής Σχολής Πατρών ο συνολικός αριθμός των εισακτέων δεν αλλάζει. Θα υπάρξει μείωση στις άλλες νομικές σχολές. Άρα δεν τίθεται θέμα περισσότερων πτυχιούχων δικηγορίας.
Μα, οικονομικά το βλέπω κι εγώ. Δεν το βλέπω ιδεολογικά. Δεν με ενοχλεί που υπάρχουν ιδιωτικά στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στην τριτοβάθμια όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί μιλάμε για εξειδικευμένη γνώση (όχι για υποχρεωτική βασική εκπαίδευση), που σχετίζεται με την επαγγελματική αποκατάσταση.Αν δίνεις, λοιπόν, τα λεφτά σου, για να σπουδάσεις σε μια χώρα με φθηνότερο βιοτικό επίπεδο, όπως η Βουλγαρία, θα συνεχίσεις να τα δίνεις, γιατί θα σε συμφέρει.Αν δίνεις τα λεφτά σου, για να σπουδάσεις σε ένα φημισμένο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα συνεχίσεις να τα δίνεις, γιατί είναι άλλο να λες πως σπούδασες στο Cambridge και άλλο στο χ ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Αθήνας.Αν θες να δώσεις λεφτά να σπουδάσεις, επειδή δεν μπορείς να περάσεις με εξετάσεις σε δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά δεν θέλεις να βγεις στο εξωτερικό, τότε πράγματι θα προτιμήσεις να πας σε ιδιωτικό της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει όμως ότι θα σκάσεις ένα σωρό λεφτά (ενδεχομένως και δανεικά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό), για να γίνεις από μέτριος μαθητής μέτριος επιστήμονας που θα προστεθεί στις υπόλοιπες χιλιάδες ανέργων πτυχιούχων. Τι θα κερδίσεις εσύ και τι θα κερδίσει η χώρα από μια τέτοια κατάσταση; Μιλάμε πάντα για την Ελλάδα. Σε άλλες χώρες μπορεί τα πράγματα να λειτουργούν διαφορετικά, γιατί έχουν άλλο ποσοστό ανεργίας.Εδώ είτε φτιάξεις πέντε σχολές Νομικής στο δημόσιο πανεπιστήμιο είτε φτιάξεις άλλη μια Νομική στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, μου φαίνεται το ίδιο άχρηστο από τη στιγμή που είναι κορεσμένο επάγγελμα. Πιο ωφέλιμο μού φαίνεται να αναβαθμίσεις το επίπεδο των σχολών που ήδη λειτουργούν.