0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή κάποιος μπορεί να συνεχίσει αναπληρωτής και μετά τα 67 ... https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/295499_agkathia-gia-toys-anaplirotes-orio-ilikias-kai-i-mitrotita?
αν έχει την υγεία του και όρεξη, γιατί όχι; Με την πείρα που ενδεχομένως διαθέτει, υπάρχουν πιθανότητες να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από πολλούς νέους. Για να μην πω τους περισσότερους και φανώ απόλυτος. Να προσθέσω επίσης, ότι από όλους τους εκπαιδευτικούς μου γνωστούς-και έχω πάρα πολλούς, δυο ξεχωρίζουν ως προς το ταλέντο, την όρεξη και τα αποτελέσματα που έχουν. Ένας από αυτούς είναι 64.
Για την πείρα, δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω, αλλά δύσκολο να πιστέψω ότι έχει την ίδια διάθεση και την ίδια όρεξη για τη διαδασκαλία και το σχολείο, όπως θα είχε στα 47 του!Δεν υπάρχει η φθορά του χρόνου γι'αυτόν ούτε το χάσμα των γενεών, σε σχέση με τους μαθητές του;
Ίσως να μην έχει την αντοχή ενός τριαντάρη στο ποδόσφαιρο αλλά στην φυσική που διδάσκει είναι αστέρι! Όσο για το χάσμα, δάσκαλος είναι όχι φίλος. Οι αποστάσεις είναι τόσο όσο χρειάζεται να είναι για ένα καλό μαθησιακό αποτέλεσμα. υγ.
Το πρόβλημα αγαπητοί συνάδελφοι είναι ότι έφτασε στα 64 δουλεύοντας αναπληρωτής και κινδυνεύει να μη πάρει σύνταξη. Οι άνω των 60 που είναι μόνιμοι πως στέκονται στη τάξη? Ο θεσμός της αναπλήρωσης καταστρατηγείται και θίγει εργασιακά δικαιώματα. Αυτό είναι το πρόβλημα!
κάποια στιγμή θα δείξω αυτό το ποστ σε αυτό το θρεντ στο γιο μου και θα του πω:"κοίτα γιε μου, αυτό είναι το δάσος.."
Αυτό που εννοώ είναι ότι ένας εκπαιδευτικός 64 ετών έχει εκ των πραγμάτων κουραστεί και δεν έχει τη διάθεση να αντιμετωπίσει τα καθημερινά πρακτικά διδακτικά και παιδαγωγικά προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα στην αίθουσα, ούτε έχει πλέον τις αντοχές και το κέφι να ανανεώνει και να εναλλάσσει τους ρυθμούς και τις μεθόδους διδασκαλίας του, ώστε να κάνει συνεχώς το μάθημά του ελκυστικό, ούτε είναι εύκολο να επικοινωνεί με τους κατά 45+ χρόνια μικρότερους μαθητές τους. Εξάλλου, μη μου πείτε πως δεν έχετε αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια μαθητών, αλλά και γονέων, όταν δουν ότι διδάσκουν ηλικιωμένοι εκπαιδευτικοί, αφού είναι δύσπιστοι για το κατά πόσο μπορούν αυτοί οι δάσκαλοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους!Οι δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν καλά επίπεδα ενεργητικότητας και που είναι αποδοτικοί, αλλά και αποδεκτοί -θα έλεγα-, είναι πραγματικά ελάχιστοι και πιστεύω ότι μόνο ως εξαιρέσεις μπορούμε να τους δούμε!