0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μονο εγω βλεπω να πηγαινουμε στην γενικη αναπληρωτες με το παλιο συστημα του χρονου?
Τα παιχνίδια τελείωσαν. Αναπληρωτες θα υπάρχουν πάντα και απαιτείται βελτίωση των συνθηκών εργασίας-διαβίωσης τους. Οι διορισμοι εννοείται ότι είναι ΚΥΡΊΑΡΧΟ ΑΙΤΗΜΑ.
Κανένα παιχνίδι δεν τελείωσε. Και δεν νομίζω να είναι το ζήτημα όλων ή ύπαρξη αναπληρωτών ή μη. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να μην είναι τόσοι πολλοί. Σε κάνα δύο έτη θα φτάσουμε το 25% των εκπαιδευτικών νάναι αναπληρωτές. Αμα ειναι να αλλάξει και το όνομα τους διότι πλέον το κράτος ΔΕΝ τους βλέπει ως αναπληρωτές. Ημιμόνιμοι είναι. Όταν καλύπτεις μία πάγια ανάγκη δεν είσαι αναπληρωτής. Κάποτε οι αναπληρωτές χρησιμευαν όντως για τον λόγο που θεσπίστηκαν....αναπλήρωναν λειτουργικά κενά (άδειες, αποσπάσεις, εγκυμοσύνες, άλλες εκτατες ανάγκες, κενά χρονικά διαστήματα μεταξύ μόνιμων διορισμών, τίποτα νησιά και επαρχίες που δεν πήγαινε κανείς και τέτοια). Κάπως έτσι και πολλοί συμβασιούχοι στους Δήμους ώσπου η προηγούμενη Κυβέρνηση μονιμοποίησε σχεδόν 10.000 άτομα. Παρομοίως και στο Πρόγραμμα
Συνάδελφε, η "ιστορία" της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το 1998 και ιδιαιτέρως μετά το 2002, είναι "αμαρτωλή", λόγω αντισυνταγματικότητας και στους διορισμούς(απόφαση ΣτΕ 527) και στις προσλήψεις αναπληρωτών. Επειδή όπως έγραψες οι αναπληρωτές είναι "ημιμόνιμοι" και για όσους υπηρετούν σε κοντινή απόσταση από τον τόπο διαμονής τους, αυτή η κατάσταση είναι "μια κάποια λύση", πρέπει να εξεταστεί πώς απέκτησαν την προϋπηρεσία οι εκπαιδευτικοί πριν από το 2008. Θα ήθελαν και άλλοι συνάδελφοι να προσλαμβάνονται, αλλά ενώ ήταν επιτυχόντες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, βρίσκονται ΕΚΤΟΣ.Οι συμβασιούχοι των δήμων και της βοήθειας στο σπίτι, δεν έχουν καμία σχέση με τους καταστρατηγηθεντες επί δεκαπέντε χρόνια, που αφορούν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς.Τέλος, ας μη μπλέκεται η πρωτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη δική μας περίπτωση υπάρχουν χρόνιες παθογένειες, ομάδες και υποομάδες, που δεν επιτρέπουν ενιαία γραμμή, ακόμη και αν γίνονταν διορισμοί.
Από τα 1000 τόσα μηνύματα σου το εμπεδωσαμε, ότι δεν κατάφερες να διοριστεις είναι αντισυνταγματικό. ΚΟΥΡΆΓΙΟ.
Συνάδελφε, η "ιστορία" της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το 1998 και ιδιαιτέρως μετά το 2002, είναι "αμαρτωλή", λόγω αντισυνταγματικότητας και στους διορισμούς(απόφαση ΣτΕ 527) και στις προσλήψεις αναπληρωτών. Επειδή όπως έγραψες οι αναπληρωτές είναι "ημιμόνιμοι" και για όσους υπηρετούν σε κοντινή απόσταση από τον τόπο διαμονής τους, αυτή η κατάσταση είναι "μια κάποια λύση", πρέπει να εξεταστεί πώς απέκτησαν την προϋπηρεσία οι εκπαιδευτικοί πριν από το 2008. Θα ήθελαν και άλλοι συνάδελφοι να προσλαμβάνονται, αλλά ενώ ήταν επιτυχόντες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, βρίσκονται ΕΚΤΟΣ.Οι συμβασιούχοι των δήμων και της βοήθειας στο σπίτι, δεν έχουν καμία σχέση με τους καταστρατηγηθεντες επί δεκαπέντε χρόνια νόμους, που αφορούν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς.Τέλος, ας μη μπλέκεται η πρωτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη δική μας περίπτωση υπάρχουν χρόνιες παθογένειες, ομάδες και υποομάδες, που δεν επιτρέπουν ενιαία γραμμή, ακόμη και αν γίνονταν διορισμοί.
Απο τον πίνακα του Κορδη οι άνω των 60 στην
Με το παλιό σύστημα εννοείς παράταση των υφιστάμενων πινάκων ακόμη μια χρονιά; Νομίζω είναι το πιθανότερο σενάριο.
Ποιο είναι το ποσοστό των αναπληρωτών που θα οδηγηθεί σε ανεργία τα επόμενα 5-10 χρόνια λόγω δημογραφικού και άλλων πιθανών μεταβολών ?Συντηρητικά εκτιμώ ότι θα είναι γύρω στο 30% ...στο καλύτερο σενάριο σε 10 χρόνια θα χρειάζονται ίσως 20.000 αναπληρωτές περίπου ...που σημαίνει πρακτικά ότι περίπου 15.000 αναπληρωτές θα δουν την έξοδο τα επόμενα χρόνια...