0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
O kgiannis σου μιλάει για το μεγάλο ποσοστό που λες ότι "ξεπουλήθηκε" και όχι για το μεγάλο ποσοστό που γενικά ασχολείται με την ειδική αγωγή. Το δεύτερο το ξέρουμε όλοι. Το πρώτο μόνο εσύ.Τι σημαίνει αλήθεια ξεπούλημα? Πώς το εννοείς?
Έχω δει όμως και εκπαιδευτικούς ειδικής που είναι διατεθειμένοι να πιέσουν τους γονείς να κάνουν το σωστό για το παιδί, έχω δει και εκπαιδευτικό με βαρύ μεταπτυχιακό από πριν η ειδική γίνει μόδα, που πραγματικά λατρεύει να ασχολείται με παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.
ΣΩΣΤΟΣ...ενα μεγαλο μπραβο..
ΡΕΑ.Τ όλο αμφιβαλλεις για το κατά πόσο αγαπάει κάποιος το αντικείμενο της ειδικής αγωγής. Θα στο ξαναγράψω με διαφορετικό τρόπο "Είναι γενικά πρόοδος για τον κλάδο να ασχολείται με την ειδική αγωγή. Η απασχόληση στην ειδικη αγωγή μπορεί να κάνει τον εκπαιδευτικό αποτελεσματικότερο στην γενικη. Οφείλει οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός να έχει στοιχειώδεις γνώσεις στην ειδικη. Τέλος αν δεν κάνω λάθος δεν γνωρίζεις κανέναν εδώ για να μπαίνεις σε διαδικασία αμφισβήτησης προθέσεων, επαγγελματικών επιλογών κλπ. Το θέμα μας είναι οι διορισμοί στην γενικη. Δεν θα έπρεπε να απασχολουμε το φόρουμ σχετικά με το αν ο kgiannis και ο κάθε kgiannis πραγματικά ενδιαφέρεται η οχι για την ειδική. Είναι βαρετό, αδιάφορο και ανοησια. "
https://www.newsit.gr/ellada/erxontai-63-000-proslipseis-sto-dimosio-mesa-sto-2020/2907099/Περίπλοκη η κατάσταση ή έχουν βρει τα μόνιμα θύματα;
Είναι περίπλοκη η κατάσταση στη γενική αγωγή. Αν και όποτε ψηφιστεί μετ' εμποδίων νέο σύστημα διορισμού , θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις και εκ νέου προσφυγές, λόγω των πολλών ομάδων εκπαιδευτικών. Η κάθε μία θέλει διορισμούς με την προϋπόθεση να διοριστούν οι ίδιοι. Δύσκολο έως αδύνατον.Αυτό το γνωρίζουν στο υπουργείο παιδείας και φυσικά τους βολεύει.Θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή οι διορισμοί στην ειδική αγωγή, η οποία δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες της γενικής και επιπλέον στους διορισμούς δεν περιλαμβάνονται μόνο εκπαιδευτικοί , αλλά και ΕΕΠ και Ε
Από εδώ το πας, από εκεί το φέρνεις πάλι στο σύστημα καταλήγεις για ευνόητους λόγους. Αν βρεθούν χρήματα όλα θα ξεπεραστούν να είσαι βέβαια.
Αν βρεθούν τα χρήματα, (που δε θα βρεθούν), το γνωρίζεις ότι θα υπάρξουν τα προβλήματα που ανέφερα. Εκτός και γίνουν συναλλαγές. Αλλά δε θα γίνουν, παρότι οι συνδικαλιστές προσπαθούν φιλότιμα. Με αναγκάζεις να σου πω ότι μάλλον θα ήσουν από τους ευνοημένους συγκεκριμένης ομάδας με το προηγούμενο σύστημα (αν εφαρμοζόταν βέβαια). Δεν ήθελα να το αναφέρω, για αυτό μίλησα ρεαλιστικά για την κατάσταση που επικρατεί.Εκτός και επιθυμείς διορισμούς για τους υπολοίπους...
Ηξεις αφηξεις ο λόγος σου... Δεν θα γίνουν αλλά θα γίνουν, αν υπάρξουν χρήματα (που δε θα βρεθούν).... Αλήθεια σε ποια ευνοημένη ομάδα ανήκω όταν έχω δώσει ασεπ με 2 επιτυχίες και πάνω σε αυτές έχτισα προϋπηρεσία ξεκινώντας από ωρομισθια; Μάλλον η γυάλινη σφαίρα που εχεις μπροστα σου θέλει ένα format. Λόγω χαρακτήρα θα απαντήσεις με εξίσου ακαταλαβιστικα επιχειρήματα. Εγώ σταματώ εδώ, δεν θα μιζεριασω άλλο.
Ο λόγος μου είναι ξεκάθαρος. Είπα ότι υπάρχουν δημοσιονομικοί περιορισμοί και το γνωρίζουμε. Ακόμα και αν όμως υπήρχε βούληση να γίνουν, θα υπήρχαν μαζικές αντιδράσεις. Φυσικά και υπάρχει το "αν" στο λόγο μου.Σε διαφορετική περίπτωση θα ήμουν εκτός πραγματικότητας. Ο ρεαλισμός δεν είναι μιζέρια και σε γλιτώνει από οράματα και διαψεύσεις. Ο ίδιος έγραψες για θυματοποιηση των εκπαιδευτικών. Το παράδοξο είναι ότι δεν πιστεύεις ότι η γενική αγωγή αντιμετωπίζει προβλήματα χρόνων. Καθένας από εμάς εξάλλου έχει την "ιστορία" του: δεν είσαι ο μόνος. Και όλοι ανεξαιρέτως ανήκουν σε ομάδες με συγκεκριμένα συμφέροντα.