0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έγραψα αν θα έχει νόημα να περιμένει, όχι τι τελικά θα αποφασίσει να κάνει ο κάθε συνάδελφος.Και θα ήθελα να σημειώσω επίσης το παρακάτω: πόσο νόημα θα έχει για το δημόσιο σχολείο (μαθητές, γονείς κλπ.) να πρωτοδιοριστεί ένας άνθρωπος 56-57 ετών; Τι "φρέσκο" δηλ. θα έχει να δώσει σε εκείνη την ηλικία; Εδώ οι περισσότεροι αυτής της ηλικίας και άνω, κοιτάζουν να βολευτούν με απόσπαση σε κανένα γραφείο, ώστε να γλιτώσουν απο τη διδασκαλία και τις ευθύνες της τάξης...Η "επένδυση" στην εκπαίδευση προφανώς και δεν είναι το δημόσιο σχολείο ΜΟΝΟ, συναδέλφισσα.
Αυτός που πιθανόν να διοριστεί στα 56-57, αγαπητή συνάδελφε, θα κουβαλάει στην πλάτη του 10-15-20 χρόνια αναπλήρωσης χωρίς να υπολογίζω τα προηγούμενα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα,
Ναι για αυτό ακριβώς Θέλει να μπει στην Δημοσία Εκπαίδευση για να ξεκουραστεί...ετσι αντιμετωπίζονταν και αντιμετωπίζεται η ΔΕ...σχεδόν από όλους...
Ας μην γινόμαστε ισοπεδωτικοι. Δε νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι επιθυμούν να διοριστούν για να"ξεκουραστούν". Τελικά πρώτα οι ίδιοι βάζουμε απαξιωτικές "ταμπέλες" στον εαυτό μας.
Κοντόφθαλμη η προσέγγισή σου για να μη τη χαρακτηρίσω ρατσιστική. Αυτός που πιθανόν να διοριστεί στα 56-57, αγαπητή συνάδελφε, θα κουβαλάει στην πλάτη του 10-15-20 χρόνια αναπλήρωσης χωρίς να υπολογίζω τα προηγούμενα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, Είναι κομμάτι της εκπαίδευσης. Δεν είδε ξαφνικά φως και μπήκε. Με την ίδια απαράδεκτη οπτική λοιπόν να απολυθούν και όσοι μόνιμοι είναι πάνω από 55 για να διοριστείς εσύ.
Να συγκρίνετε και την εμπειρία που έχει ο 50άρης με τα 15 χρόνια στην εκπαίδευση με τον νεοεισερχόμενο 25άρη. Ακόμα και τη μισή διάθεση να έχει από τον 25άρη είναι κατά πολύ καλύτερός του, πιο αποδοτικός.
Τότε να αρχίσουμε να δουλεύουμε στα 50 βρε...και σύνταξη στα 80 η 90...
Αρχίσατε πάλι το ίδιο παραμύθι. Εσείς που διοριστκατε φέτος τον Απρίλιο να υποθέσω ότι είστε 25 ετών ή όχι; Λίγο περισσότερο αυτόσυγκράτηση, αυτογνωσία και αξιοπρέπεια δεν βλάπτει.Αν δεν αλλάξει κάτι στο συνταξιοδοτικ ότι θα φύγετε στα 67 μην πω στα 70. Αλλά εσείς είστε άξιοι και με την
Η Δικαιοσύνη για τους πρόσφατους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, αποφάνθηκε γι' άλλα πράγματα, όπως για την αντισυνταγματικότητα των διορισμών εκείνων που έχουν μπει εδώ και κάτι χρόνια στις σχολικές αίθουσες και διδάσκουν, χωρίς να έχουν καμία αντικειμενική "απόδειξη" ότι το άξιζαν! Και αποφάνθηκε ορθώς! Και θέμα ηλικιακό επ' αυτού, δεν χωρεί! Οι ρυθμοί της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι αργοί, δυστυχώς, παρόλο που, ακόμη κι έτσι, πολλοί από τους διορισθέντες έχουν ηλικία κάτω των 40.
Δεν πρόκειται για ταμπέλα... είναι βιολογικό....το θέμα...νομίζω...
Στο σχολειο αττικης που ειμαι εγω απο 35 ατομα οι 12 φετος βγαινουν σε συνταξη και αλλοι 8 του χρονου. Απο τα 35 επισης ατομα οι 22 διοριστηκανε εξαρχης στην Αθηνα εποχες 87-93 . Στο περσινο μου σχολειο αλλοι 7 βγαινουν φετος σε συνταξη. Οι συνταξιοδοτησεις τις επομενες 2 χρονιες θα ειναι στην ΔΕ 1200+ ανα ετος. Το σημαντικο θα ειναι να δουμε του παραχρονου ποσα απο αυταβτα οργανικα κενα θα εμφανιστουν.