0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό είν' το πρόβλημα. Δε σκεφτόμαστε τι είναι καλό για τους μαθητές. Αλλά πώς θα λύσομε το επαγγελματικό της κάθε ειδικότητας στην εκπαίδευση. Μπορούν ν' απορροφηθούν σ' άλλους τομείς του δημοσίου. Ένα σωρό ώρες κάθε μέρα για τα παιδιά κουραστικό πρόγραμμα για τετριμμένες αποστηθίσεις. Με λιγότερες ώρες συνολικά κι επικεντρωμένες σε μαθηματικά φυσική χημεία και νέα αρχαία λογοτεχνία λαμβάνοντας υπ' όψιν τις κλίσεις των παιδιών τ' αποτελέσματα θα 'ναι εξαιρετικά.
Έχεις απόλυτο δίκιο Leon 21.Αυτα τα μαθήματα απαιτούν χρόνο και δουλειά για βγει το δημιουργικό δυναμικό των παιδιών. Με τα μονοωρα του γυμνασίου δεν γίνεται δουλειά.
Όχι σε βάρος άλλων γνωστικών αντικειμένων, δεν θέλει χρόνο και κόπο, τρόπο θέλει δες το φιλανδικο σχολειο https://www.youtube.com/watch?v=fo20UlymuW8
Δεν κατάλαβα που διαφωνούμε. Το βίντεο λέει πως δεν θέλει χρόνο και κόπο σε εργασίες για το σπίτι και φροντιστήρια όπως εμάς. Αν πεις στους Φιλανδός ότι κάνουμε για τον Αδάμ και την Εύα , τον παρακείμενο του λύω και βουκολική ποίηση θα γελάνε. Ρομποτική, μηχανική, επιστημες, μαθηματικά και πολλά αγγλικά. Να πάρει μπρος το συστημα και να δουν και τα φτωχά παιδιά μια άσπρη μέρα.
Δεν ισχύει αυτό που λες στα συστήματα του εξωτερικού. Μια χαρά κάνουν και για Αδάμ και Εύα και περίεργα γραμματικά φαινόμενα και πολύ περισσότερη ποίηση από το ελληνικό σύστημα. Κάνουν και ρομποτική και μηχανική και επιστήμες και ξένες γλώσσες και όλα τα υπόλοιπα. Υπάρχουν επίσης μαθήματα όπως θέατρο, μουσική, καλλιτεχνικά, πηλοπλαστική, ακόμα και μαθήματα μαγειρικής. Αλλά... δεν τα κάνουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και πολλά από αυτά είναι μαθήματα επιλογής. Αυτά βέβαια συμβαίνουν σε σχολεία 1000+ παιδιών με φοβερές εγκαταστάσεις και τεράστιο αριθμό καθηγητών. Εμείς εδώ λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας έχουμε μικρά σχολεία, που δύσκολα επιτρέπουν μαθήματα επιλογής.
Κάνεις σε ανεπτυγμένες χώρες τουλάχιστον, δεν ασχολείται με γραμματικές, κηρύγματα και παλαιολιθική ποίηση.
Και να ειναι η θεολογια και η φιλολογια ...η Φυσική αγωγή με τις ανύπαρκτες υποδομές στα σχολεία και τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη...άλλα που θα βολευτεί όλος αυτός ο συρφετός...που παραγουν τα πανεπιστημια...(ο θεος να τα κανει βεβαια)...
Όταν ένας πιτσιρικάς είναι μικρός, στην εφηβεία δηλαδής, ό,τι κι αν του πεις δεν ακούει. Θα κάμει αυτό που θέλει. Κι εμένα μου 'λεγαν όλοι να γίνω μηχανικός κι έγινα φυσικός από πείσμα. Άλλα παιδιά έχουν κλίση στα φιλολογικά κι άλλα στα φυσικομαθηματικά. Αλλά η κλίση στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται. Από κει ξεκινά το ζήτημα. Παρά υποχρεώνουνται όλοι ν' αριστεύουν σ' όλα και τελικά ντζίφος παντού.
Κοίταξε. Όσον αφορά το επαγγελματικό. Έχουν ανοίξει πανεπιστημιακές σχολές παντού. Οι πτυχιούχοι, σε κάθε τομέα, απειράριθμοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει ανεργία και να πέφτουν κατακόρυφα τα μεροκάματα απ' τους εργοδότες. Πώς λύνεται αυτό έστω εν μέρει; Με την παραοικονομία και το μαύρο χρήμα. Για παράδειγμα η πλεθώρα των αδιόριστων εκπαιδευτικών φέρνει ανεργία. Φέρνει κι ωρομισθία 3 ευρώ στα φροντιστήρια. Πώς αντιμετωπίζεται; Ιδιαίτερα. Αφορολόγητο χρήμα. Θα μου πει κάποιος. Γιατί δεν κλείνουν σχολές μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των αποφοίτων; Κι εξασφαλίζοντας έτσι δουλειά για όλους; Μα τότε θα βρεθούν άνεργοι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι γραμματείες, τα συνεργεία των εργολάβων που οικοδομούν τα κτίρια των σχολών και το χειρότερο δίχως εισοδήματα από νοίκια και κατανάλωση των φοιτητών οι τοπικές κοινωνίες. Το τελευταίο αρκεί να ρίξει μια κυβέρνηση. Και τ' άλλο. Τι θ' απογίνουν όσοι δεν παν για σπουδές; Γεωργοί; Κτηνοτρόφοι; Ψαράδες; Τεχνίτες; Δε θα τ' ανεχτεί αυτό η ελληνική οικογένεια. Δεν είμαστε στο '50.
Άρα δεν υπάρχει δόλος, απλώς δεν έχουμε και εμείς καμία επαφή με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ανεργία σε προγραμματιστές, front end back end content managers. Αντίθετα αμέτρητες κενές θέσεις. Τόσες που ναι η ύστατη λύση μπορεί να είναι ο Ινδός σε κάτι πολύ διαδικαστικό.