0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ενώ από το γυμνάσιο και μετά γίνονται ξεφτέρια στα μαθηματικά 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Υπάρχει λανθασμένη προσέγγιση στη διδασκαλία των μαθηματικών και στις δύο βαθμίδες. Με 3 μαθήματα στη διδακτική των μαθηματικων και πρακτική άσκηση σε αυτά τα μαθήματα συν γεωμετρια, άλγεβρα και γραμμική άλγεβρα πιστεύω ότι ήταν υπέρ αρκετά για να διδάξω κλάσματα και αναλογίες. Όποιος δεν έχει αποκτήσει τις βασικές γνώσεις από το λύκειο και το πανεπιστήμιο να κάτσει να διαβάσει. Όσο εύκολα γενικεύεις ότι δε μαθαίνουν μαθηματικά στο δημοτικό άλλο τόσο εύκολο είναι να σου πω από αυτά που έζησα κι εγώ ως μαθητής και αυτά που μεταφέρουν οι μαθητές ότι οι μαθηματικοί στη δευτεροβάθμια απλά παραδίδουν και θεωρούν τα πάντα δεδομένα λες και είναι καθηγητές πανεπιστημίου. Ισχύει αυτό για όλους; Φυσικά και όχι. Έχω συναντήσει μαθηματικούς μέτριους, εξαιρετικούς και άθλιους πραγματικά στα 6 χρόνια μου στη δευτεροβάθμια. Αυτό το τσουβαλιασμα ποτέ δεν το κατάλαβα. Επίσης τα βιβλία των μαθηματικών στο δημοτικό τα έχετε δει ποτέ; Δεν πρόκειται Μ αυτά να μάθει κανείς μαθηματικά. Όσα χρόνια διδάσκω το κάνω με τετράδιο και πίνακα και τα βιβλία άγραφα ολοκαίνουρια. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας ούτε το δέχεται ο κάθε γονιός. Χρειάζεται ολική αναπροσαρμογή της προσέγγισης στη διδασκαλία των μαθηματικών ώστε να συνδεθεί με την καθημερινή ζωή και όχι να φαίνεται σαν κάτι εξωπραγματικό. Σ' αυτό ευθύνη έχουν και τα αναλυτικά προγράμματα και οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων.
Συναδελφε μην το συνεχιζεις και εσυ το λεω οτι ειναι προβοκατορικο και δεν εχει νοημα η κουβεντα αυτη σε αυτο το νημα!Ετσι κι αλλιως ακρη δεν θα βγαλουμε ολοι ειμαστε κορυφαιοι στο ειδος μας και οχι οι αλλοι δεν ξερουν τι τους γινεται! Αυτο ειναι και μια νοσος που την εχουν οι ΠΕ03 οτι μονο αυτοι ξερουν μαθηματικα και κανενας αλλος ΠΕ03. Λοιπον ας το κλεισουμε εδω, τζαμπα χαλιομαστε
Όταν θα βγούνε οι κατανομές και θα σου φάνε τις θέσεις οι δάσκαλοι να σε δω τότε. Θα τα πούμε τότε. ΤΕΛΟΣ.
Καλα και οι δασκαλοι τρωνε θεσεις απο ολους. Το νοημα του νηματος δεν ειναι αυτο!
https://www.especial.gr/pinakes-proslipseis-anaplirwtwn-plithos-thesi-teleftaiou-kai-ana-perioxi-ekkatharismenoi/Αν θέλουμε κάποιο μπούσουλα των φετινών προσλήψεων, αυτή είναι η εξαιρετική δουλειά των Τιμπαλέξη και Τιμπαλέξη.
δεν υπάρχει για ΠΕ02 ανα περιοχή;
Όταν θα πάρει όλη η δευτεροβάθμια 3000 από τους 10500 τότε θα δω τί θα λέτε. Και για να μην παρεξηγηθώ, η δικιά ειδικότητα δεν εμπλέκεται καθόλου με την πρωτοβάθμια, δεν είναι απειλή για εμένα οι δάσκαλοι και είμαι στον πίνακα μου στη πρώτη δεκάδα, ο διορισμός μου είναι, αν όλα πάνε καλά και έχουμε την υγεία μας, όχι σίγουρος, ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟΣ. Άλλοι θα κλαίνε.
Αυτο σε τι το βασίζεις, συνάδελφε; Γιατί από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν προκύπτει από κάπου.