0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
................................Δε θα μας τρώνε τις οργανικές οι μαθηματικοί που έκαναν 400 ώρες σεμινάριο και βαπτίστηκαν πληροφορικοί.
Αυτές οι λύσεις είναι αναχρονιστικές. Στην πρωτοβάθμια η λύση για τις κοινές ειδικότητες είναι απλή και εφαρμόζεται σε αρκετά κράτη. Δάσκαλος τάξης θα μπορεί να γίνει οποιοδήποτε (ΠΕ70, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ86 κτλ). Στις τάξεις Α και
Για δώσε μας και βιβλιογραφία. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ο δάσκαλος κάνει σχεδόν τα πάντα με ελάχιστες ειδικότητες. Θα μπει Φυσικός που δεν έχει καν παιδαγωγική επάρκεια γιατί η σχολή του είναι καθαρά επιστημονική να κανει μάθημα στο Δημοτικό; Εντάξει εμείς είμαστε οι βλάκες που κάναμε 4 χρόνια σχολή με 2 ψυχολογιες ανά εξάμηνο, 2 μαθήματα παιδαγωγικής ανά εξάμηνο και πρακτικές ασκήσεις στην τάξη. Κάποιοι έχετε πάρει παιδαγωγική επάρκεια με 1 μάθημα στο πρόγραμμα σας. Κανονικά όλες οι καθηγητικές σχολές έπρεπε να περνάνε από ΑΣΠΑΙΤΕ τέλος. Με μεταπτυχιακό τύπου διοίκηση της εκπαίδευσης έχετε πάρει επάρκεια. Από που και ως που;
Οπως το ειπες Καθηγητικές σχολές οποτε αφου προορίζονται για καθηγητες εχουν παιδαγωγικη επαρκεια.Φυσικά αυτο ειναι μια αλλη κουβέντα, εδω οι Δασκαλοι διοριστηκαν στην Ειδική Αγωγη με ενα μεταπτυχιακο οταν αυτοι που εβγαλαν το Τμημα Ειδικής Αγωγής του ΠΑΜΑΚ κλπ εμειναν απεξω που το σπουδαζουν το αντικειμενο 4χρονια..Οποτε ασε τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας δικά μας.Τελος οποιος μιλάει για το τι γινεται στο εξωτερικο δεν σημαινει οτι ειναι απαραίτητα και καλο.Οποτε ας τελειώσουμε εδω την κουβέντα που δεν βγαζει και πουθενα
Δε θα μας τρώνε τις οργανικές οι μαθηματικοί που έκαναν 400 ώρες σεμινάριο και βαπτίστηκαν πληροφορικοί.
Έλα τώρα μόλις σφιξει ο κλοιός και δεν υπάρχει δουλειά να πάρουμε τη δουλειά του άλλου. Είστε ξεδιάντροποι όσοι σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο. Λογική ας πάμε κι εκεί οι άλλοι καλύτεροι είναι. Σιγά τώρα τι κανουν. Κι εγώ εκανα ιδιαίτερα μαθηματικά και φυσική σε όλο το Γυμνάσιο παλαιότερα με μεγάλη επιτυχία γιατί έχω τις γνώσεις άρα άντε να αιτηθω να μπορώ κι εγώ να διοριστω στη δευτεροβάθμια. Ρε πάτε καλά; Και μην μπερδεύεις την ειδική αγωγή. Η ειδική αγωγή είναι κλάδος της γενικής αγωγής. Όπως ένας μαθηματικός κάνει μάστερ για να γίνει ειδικός παιδαγωγός έτσι κι ένας δάσκαλος. Στην Ελλάδα είναι πρωτοτυπία οι σχολές ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια. Σε όλο τον κόσμο όμως η ειδική αγωγή είναι εξειδίκευση και όχι πτυχίο. Το σοβαρό ζήτημα ήταν η ποιότητα των μεταπτυχιακών που δεν ελέγχθηκε. Με τα ίδια μεταπτυχιακά διορίστηκατε κι εσείς οπότε μη μας κουνάτε το δάχτυλο. Άντε γιατί κάνουμε υπομονή αλλά η λάσπη και το θράσος σας δεν έχουν όριο.
Εντάξει τότε, αν είναι να το παίξουμε έτσι, το πάμε αλλιώς.1. Ιδρύει οργανικές στην πρωτοβάθμια.2. Μετατάσσει πίσω στις ειδικότητες τους τους αλεξιπτωτιστές των 400 ωρών που μας έχουν γεμίσει με υπεράριθμους.3. Ενοποιεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Δε θα μας τρώνε τις οργανικές οι μαθηματικοί που έκαναν 400 ώρες σεμινάριο και βαπτίστηκαν πληροφορικοί.
Το οτι εκανες μαθηματικα σε γυμνασιο και λυκειο δεν ειναι προβλημα δικο μου αλλα οσων σε πληρωναν Επίσης εχεις ακουσει ποτε να λεω οτι θελω να διδασκω σε Δημοτικο;Τελος διαβαζω ολη μερα σχολια εδω για το τι γινεται στον κοσμο και βαζω στοιχημα οτι ουτε διαβατηριο δεν εχετε.Υ.Γ.Μπορεις να μου βρεις ενα αιτημα της ΕΜΕ που να ζηταει να διδασκουν οι ΠΕ03 σε Δημοτικά;