0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έγκυρες οι πηγές σου συνάδελφε. Εγώ δεν έχω πηγές, αλλά έχω ένστικτο. Λοιπόν, και παραπάνω οι δάσκαλοι. Συγχαρητήρια για τη δυναμική τους διεκδίκηση, φαίνεται ότι τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά καλά. Καληνύχτα στις "βασικές" της β΄ θμιας. Κάνω μια μαντεψιά για 2000 και κάτι ψιλά ΟΛΟΙ τους. Καληνύχτα και στην ΟΛΜΕ που μας έχει ζαλίσει με τις εκλογές και τους αιρετούς της και δεν την ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Α, και στην ΠΕΑΔ που θεωρεί τον εαυτό της συνομιλητή του υπουργείου... Ας παρηγορηθούμε οι υπόλοιποι. Ο πίνακας των αναπληρωτών στις βασικές θα αποκτήσει βάθος ατέρμονο... Μπορεί οι περισσότεροι να είμαστε 40+, αλλά μαντεύω επίσης πολύ γενναία α΄ φάση αναπληρωτών από...1η Σεπτέμβρη (θα το διαφημίσουν μάλιστα αυτό κιόλας)... τουλάχιστον 1500... φιλόλογοι... σε μία φάση... και θα ακολουθήσουν πολλές φάσεις ακόμα μέσα στο χειμώνα... αλλά κατά τον Μάρτη θα τα έχουμε καταφέρει σε όλη τη χώρα. Όπως είπα βέβαια, μαντεψιές είναι αυτές.
Πάντως έχει πλάκα. Εσείς που το παίζετε ουδέτεροι και τα λοιπά, μόλις ζοριστείτε λίγο, μια χαρά δείχνετε τις πραγματικές αντιλήψεις που έχετε για κάποιες ειδικότητες. Οι περισσότερες προκηρύξεις για αποσπάσεις έχουν πολύ αυξημένες απαιτήσεις αγαπητέ. Μόνο φωτοτυπίες δε βγάζουν οι αποσπασμένοι. Κι έλα που τους έχουν και ως τεχνικούς, που οι υπόλοιπες ειδικότητες δε μπορούν να τα κάνουν όλα και να συμφέρουν. Είναι που κατά τα άλλα έλεγες ότι είναι απαραίτητος ένας πληροφορικός σε κάθε σχολείο. Τώρα από κει και πέρα, αν πρέπει πάλι να σου εξηγήσω το γιατί χρειάζεται να δημιουργηθούν οργανικές, μάλλον τσάμπα χάνω το σάλιο μου. Το ότι θα διάβαζα πάντως ότι είναι μαξιμαλισμός το να μην ικανοποιείσαι με τα ψίχουλα, δεν το περίμενα. Σταματώ εδώ τη συζήτηση. Το ότι φάνηκε ότι αυτοί που το παίζουν ουδέτεροι, μια χαρά έχουν μπολιασμένη μέσα τους την αντίληψη περί βασικών και μη ειδικοτήτων, μου αρκεί. Καλό διορισμό.
Εσύ δεν ζητάς απλά δημιουργία οργανικών στην πρωτοβάθμια. Ζητάς να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξουν υπεραριθμίες και στην πρωτοβάθμια, όπως υπάρχουν και στη δευτεροβάθμια. Αν γίνουν οργανικές με ταυτόχρονη ενοποίηση των ειδικοτήτων και των δύο βαθμίδων, τότε ναι, είναι κάτι λογικό.
Πως βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα;Εσύ τι προτείνεις από περιέργεια;
Μετάταξη από το παράθυρο προτείνει. "Ενοποίηση βαθμίδων" το αποκαλεί.
Εννοείται ότι χρειάζονται και 15000. Φέτος θα γίνουν 5250 μόνο. Από αυτούς 2100 περίπου θα είναι οι δάσκαλοι, 1000 οι νηπιαγωγοί και οι υπόλοιποι 1900 θα πάνε σε μας και ειδικότητες.