0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κανεις λαθος ..πολλοι εκπαιδευτικοι τεθηκαν κατα , με την εννοια οχι οτι εχασαν τον υπνο τους εφοσον δεν τους αφορουσε αμεσα το θεμα αλλα στις τοποθετησεις τους ναι δεν το θεωρουσαν σημαντικο και αξιολογη θεσμοθετηση..επισης ναι τοποθετηθηκαν επι του θεματος αρκετοι γλωσσολογοι διαφορων πανεπιστημιων οπως του πανεπιστημιου Αγαιου και αλλων ονοματα θα προτιμουσα να μην αναφερω αλλα οποιος θελει να το ψαξει πολυ ευκολα τους ανακαλυπτει..Τωρα εις βαρος των ειδικοτητων τοποθετουνται οι νηπιαγωγοι??αναξιο σχολιασμου κατα τη γνωμη μου καθως εχουν συγκεκριμενο προγρανμμα σπουδων το οποιο διαφορες ειδικοτητες ειτε πληροφορικης ειτε αγγλικης ειτε γυμμναστες ειτε βρεφοκομοι κατα καιρους θελουν να μπουν στα "χωραφια " τους...οποτε ειδικα για τους νηπιαγωγους αστο καλυτερα..βρες αλλους εχθρους κι εσυ κι οποιος αλλος θελει..Οσο για τους πανεπιστημιακους παιδαγωγικων ενταξει τωρα ,,κανονικα θα ηταν ασχολιαστο κι αυτο αλλα επετρεψε τους τον τομεα τους να τον γνωριζουν καλυτερα απο εσενα ...στις παιδαγωγικες σχολες υπαρχουν διαφορες διδακτικες και φυσικης επιστημης κλπ κλπ κλπ λες αν το θεωρουσαν σωστο να εισαχθει το συγκεκριμενο μαθημα να τα εβαζαν μονο με τους αγγλικης φιλολογιας??? Εγω κατανοω οτι σας βολευει σαν ειδικοτητα , αλλα μην μιλαμε και για καινοτομιες του αιωνα..τιποτα απολυτως δεν εχουν να προσφερουν τα αγγλικα στο νηπιαγωγειο και τιποτα δεν θα προσφερουν επι της ουσιας εκτος ισως απο μερικες θεσεις για εσας,,,και δεν το λεω καθολου επιθετικα αυτο..Ερευνες εχουν γινει και προς την αντιθετη απο τη δικη σου αποψη κι ειναι πολυ περισσοτερες κι ευκολες επισης να τις βρεις..το διαδικτυο βοηθα πολυ σε αυτο
Κουράσατε με τις ξένες γλώσσες..Πάνω στο θέμα μας κάτι;;;Επειδή ωστόσο, εμένα με προκαλεί το θέμα, προσωπικά γνωρίζω περιπτώσεις μαθητών που πέρασαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις χωρίς ούτε μια ώρα φροντιστηριακών μαθημάτων.Αντίθετα, δεν ξέρω ούτε έναν που πρωταρχικά να έμαθε ξένη γλώσσα και δευτερευόντως να πήρε πτυχίο ξένων γλωσσών χωρίς φροντιστήριο.Μήπως, λέω, μήπως θα έπρεπε να απασχολήσει την υφυπουργό περισσότερο αυτό το δεδομένο και να εισηγηθεί περισσότερες και ποιοτικότερες ώρες διδασκαλίας ξένης γλώσσας στο δημοτικό και στο γυμνάσιο; Τα οφέλη της επαφής με ξένες γλώσσες από την προσχολική ηλικία έχουν υποστηριχθεί σε διάφορες μελέτες. Σε άλλες πάλι, οι ερευνητές έχουν καταλήξει πως πρώτα θα πρέπει να κατακτά το παιδί στοιχειωδώς την μητρική του γλώσσα και έπειτα να μαθαίνει μια ξένη. Εξαίρεση τα παιδιά που προέρχονται από διγλωσσα περιβάλλοντα, που μπορούν παράλληλα, από τη βρεφική ηλικία, να μαθαίνουν τις γλώσσες του περιβάλλοντος τους.
Αυτό αφορά τον επίσημο γραμματισμό.Αναφέρεσαι σε άλλο πράγμα.Στο θέμα μας τώρα:το δικό μου το παράβολο λέει ακόμα πληρωμένο.
Ξεκινάτε οι περισσότεροι με την προϋπόθεση πως οι περισσότεροι που έκαναν αίτηση δήλωσαν ψεύτικα στοιχεία και πως οι ΔΔΕ με το υπουργείο δεν έκαναν καν έναν υποτυπώδη έλεγχο. Οι προσωρινοί πλέον θα αποτελέσουν τη δεξαμενή προσλήψεων των αναπληρωτών. Οι διορισμοί μπορεί το ΑΣΕΠ να τους επισπεύσει με τον συνήθη τρόπο που λειτουργεί και προαναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση. Οι τελικοί θα βγουν σε 4 μήνες και οι διορισμοί σε έναν. Αξιοπερίεργο είναι που δεν το κάνει αυτό το ΑΣΕΠ. Προσεκτικά να διαβάζετε.
Καμία έρευνα δεν μιλάει για Αγγλικα/γαλλικά/ισπανικά αλλά απλά για δίγλωσσα παιδιά. Ναι είναι ευεργετικό να έχουν πολλαπλά ερεθίσματα. Τώρα εσύ νευριάζεις επειδή λογικά φοβάσαι ότι θα κόψει θέσεις από την αθμια. Πρώτα από όλα μην αγχώνεσαι οι συντεχνίες στην αθμια δουλεύουν έτσι ώστε να μην πάει μπροστά το Δημόσιο σχολείο οπότε η πρόσληψη ατόμων πληροφορικής η αγγλικών είναι όνειρο απατηλό για αυτούς.
Υπόψιν, δίγλωσσα παιδιά είναι αυτά που από το οικογενειακό τους περιβάλλον μιλούν δυο γλώσσες. Π.χ. ο μαθητής που η μητέρα του είναι από Αλβανία, ο πατέρας του από
Και όμως, στον επίσημο γραμματισμό στοχεύει το εκπαιδευτικό σύστημα.Η αρχική επαφή του παιδιού με μορφές γραμματισμού δεν χρειάζεται δάσκαλο και διδασκαλία. Τα ερεθίσματα της καθημερινής ζωής, του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος καλλιεργούν τον αναδυόμενο γραμματισμό στις ξένες γλώσσες. Π.χ. "Super market", "Stop", και το άλλο που γνωρίζουν όλα τα νήπια "Jumbo"!