0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αναφορικά στην αναγνώριση τίτλου ξένων γλωσσών: δε γίνεται δεκτή παλιά μετάφραση του
Πρόσεξα μια διαφορά στην προκήρυξη 2ΓΕ σε σχέση με την 3ΕΑ. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους τίτλους αλλοδαπής, λείπει το κομμάτι:"Ειδικώς, όμως, μετά τον νέο «Κώδικα Δικηγόρων» [άρθρο 36, ν. 4194/2013 (ΦΕΚ 208 Α’)], από την 27.9.2013 καιμετά, η μετάφραση ξενόγλωσσου εγγράφου από δικηγόρο γίνεται δεκτή, μόνον, εφόσον ο δικηγόρος βεβαιώνειότι ο ίδιος έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε."Αυτό σημαίνει ότι πλέον και οι μεταφράσεις προ της 27.9.2013 χρειάζεται να αναφέρουν την επάρκεια του δικηγόρου στην ξένη γλώσσα;Κι αν είναι έτσι τότε τι γίνεται με αυτές που αφορούν τίτλους (προ της 27.9.2013) ήδη καταχωρημένους και επικυρωμένους στο οπσυδ;
Καμία πρόβλεψη για εκπαιδευτικούς ΑμεΑΤο σύστημα διορισμών σε συνδυασμό με την τιμωρητική διάταξη 58 στο πρόσφατα κατατεθειμένο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας αφήνουν πρακτικά εκτός τους υποψηφίους με αναπηρία.Πολλοί έχουν προσπαθήσει να βάλουν σε ζύγι την αναπηρία. Αλλοτε για να πουλήσουν ευαισθησία και να κάνουν μικροπολιτική, άλλοτε πάλι για να κόψουν επιδόματα και παροχές. Σύμφωνα με το ζύγι του υπουργείου Παιδείας, η αναπηρία ισούται με 20 μόρια, όσο δηλαδή ένα μεταπτυχιακό.Ο νόμος 4589/2019, που ψηφίστηκε πέρυσι τον Ιανουάριο και εφαρμόζεται φέτος, με τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ τόσο για την ειδική όσο και για τη γενική παιδεία να έχουν ήδη δημοσιευθεί, ορίζει ότι «Αναπηρία πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα έτη, ή τέκνου: το γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή 0,4. Σε περίπτωση αναπηρίας περισσότερων προσώπων του προηγούμενου εδαφίου, λαμβάνεται υπόψη μόνο το ανώτερο ποσοστό αναπηρίας του ενός εξ αυτών. Η αναπηρία του υποψηφίου μοριοδοτείται εφόσον δεν οφείλεται κατά κανένα ποσοστό σε ψυχικές παθήσεις».Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι ένας εκπαιδευτικός με 50% αναπηρία συγκεντρώνει 20 μόρια. Και αυτό είναι το καλό σενάριο, δεδομένης της κατάστασης στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, με τις υγειονομικές επιτροπές από τις οποίες αναγκάζονται να περνούν κάθε τρεις και λίγο οι ανάπηροι και οι οποίες γνωμοδοτούν εξαιρετικά φειδωλά...Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένας ασθενής με πολλαπλή σκλήρυνση, που τυχαίνει την περίοδο κατά την οποία περνάει από την επιτροπή των ΚΕΠΑ να έχει τη δυνατότητα να περπατάει, θα λάβει ποσοστό αναπηρίας 30%, που μεταφράζεται σε 0 μόρια όλα κι όλα.Τόσο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία όσο και η Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είχαν εκφράσει στον τότε υπουργό Παιδείας τις ενστάσεις τους, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν. Και έρχεται σήμερα η νυν υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και με το πρόσφατο σχέδιο νόμου για τους ΕΛΚΕ, που κατέθεσε προ ημερών στη
Συνάδελφοι αύριο είναι η κινητοποίηση για την εξίσωση των πτυχίων μας με εκείνα των κολεγίων.
Ελπίζω μόνο όσοι πάτε στην "κινητοποίηση" να μην έχετε BCA η MSc από πανεπιστήμιο εξωτερικου και προφανώς ουτε από τα πληρωτα μεταπτυχιακά της Κύπρου, του ΕΑΠ κτλ...Γιατί η κοροϊδία με τα "κολέγια" πρέπει να τελειώσει λες και σπουδάσαμε τζάμπα στα δημόσια..Τα κολέγια είναι παραρτήματα Πανεπιστημίων Εξωτερικού και αν σας αρέσει..
Το ΕΑΠ είναι ελληνικό πανεπιστήμιο...
Ναι αλλά είναι πληρωτο και χωρίς εξετάσεις όπως και πολλά άλλα γιατί και αυτό άκουσα ως δικαιολογία για την μη αναγνώριση των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων..
Μια ερώτηση: Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είναι απαραίτητο να προσκομισθεί για κάποιον που δεν εμπίπτει στα κοινωνικά κριτήρια?