0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δε νομίζω ότι είναι έτσι πάντως. Ακόμα κι αν γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών από τους προσωρινούς, αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός δε θα μπορούν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί από εκεί. Δεν έχω και νομικές γνώσεις, αλλά δε μου φαίνεται λογικό.
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι δεν είχαν καλή σειρά στους παλιούς πίνακες και ελπίζουν να έχουν καλύτερη στους προσωρινούς. Οριστικούς δεν προβλέπεται να προλαβαίνουν να βγάλουν, οπότε ίσως σκέφτονται καλύτερα προσωρινοί παρά οι παλιοί. Δεν ξέρω, άλλη εξήγηση δε μπορώ να σκεφτώ εγώ. Το καλύτερο θα ήταν να είχε βγει νωρίτερα η προκήρυξη ή ακόμα και να είχε περισσότερο προσωπικό το ΑΣΕΠ για να προλάβει να βγάλει οριστικά ή και τα δύο. Οι προσωρινοί είναι απίθανο να μην έχουν λάθη για κάποιους. Δεν αναφέρομαι στα παράβολα.
Αντιθέτως, πιέζουν κάποιοι με πολύ καλή σειρά που θα προσλαμβάνονταν ούτως ή άλλως αναπληρωτές.Αυτοί που προσβλέπουν σε διορισμό όταν βγουν οι οριστικοί.
Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψαν το πρωί τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2021.https://workenter.gr/el/article/19029/8eodorikakos-staikouras-ypegrapsan-ton-ethsio-programmatismo-proslhpseon-sto-dimosio?fbclid=IwAR2rD2CZe5L3oWQUyCOpu-9TPHkzl-sutGLNE62crhIKmnjQHzJIyFzVyQ4
E κάτι θα βρουν να πουν...