0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτο ειναι το χειροτερο. Θελει να παει με προσωρινους καλα κανει ...αλλα αυτα επρεπε με καποιο τροπο να τα φτιαξει. Αν προσληφθει δηλαδη ενας εκ λαθους και ανεβει στον πινακα θα τρεχουμε δικαστικως για να του αφαιρεθουν τα μορια προυπηρεσιας;Σε ολα τα αλλα νομιζω οτι πηραμε απαντησεις.
Το εχω αναφερει πριν αρκετες μερες ..καλο ειναι να το ξαναγραψω.Οι κυριοι πηραν το αρθ 18 παρ 18 του νομου 2190/94 και το εκαναν σημαια στον καινουργιο νομο.Επειδη εχει γινει πολυ συζητηση μα αφου πχ απο την προκηρυξη Χ πηραν απο προσωρινους γιατι να μην παρουν και στην 1ΓΕ-2ΓΕ.Καλο ειναι να διαβασουμε τι λενε και τι ζητουν αυτες οι προκηρυξεις.Πρωτον ....οι προκηρυξεις αυτες αφορουν διορισμους και μαλιστα σε συγκεκριμενο αριθμο πχ 10 υδραυλικους.Εδω στις προσληψεις αφορα και αναπληρωση βαση ομως ποιου αριθμου προσληψεων.Δευτερον .λεει το υπουργειο σε περιπτωση που καποιος δεν εχει δικαιωμα διορισμου με την ανακοινωση των οριστικων χανει την θεση του χωρις καμια αποζημιωση.Λαθος μπορει να χανει τον διορισμο αλλα δεν χανει την αναπληρωση.Τριτος ...θα παμε στα δικαστηρια καποιον ο οποιος εχει προσληψη με προσωρινους αλλα δεν εχει με τους οριστικους.Και ρωτω γιατι;;;;βαση των στοιχειων που εχει δηλωσει τα προσοντα του ειναι νομιμα και με τους οριστικους.Δηλαδη εγω ο χ που κερδισα την ενσταση θα παω στα δικαστηρια τον ψ .
Αυτα πρεπει να τα λυσει το υπουργειο. Δεν γινεται π.χ καποιος με ελαχιστα μορια να ερθει ( και ορθως αφου τα υπηρετησε) και να περασει πανω απο καποιον αλλον και αυτο να εχει γινει απο λαθος. Οι απο κατω που θα εχοτν αλλαξει περιοχες προσληψης; ολα αυτα πως θα τα βρεις δικαστικως. Καπως πρεπει να λυθει αυτο .
Έστω και μια θέση να αλλάξει από προσωρινούς σε οριστικούς πίνακες θα επηρεαστούν από δεκάδες έως εκατοντάδες άτομα. Οπότε οποιοσδήποτε είναι στους πίνακες μπορεί να προσφύγει . Αν η παρούσα κυβέρνηση εξαντλήσει τετραετία τότε θα το βρει μπροστά της . Μια επικίνδυνη υπουργός έρμαιο των συνδικαλιστών θα γίνει η χαρά των δικηγόρων.
Εγώ πάλι δε νομίζω οτι η συγκεκριμένη υπουργός είναι έρμαιο κανενός Κάθε άλλο.Κάνει αυτό που θέλει κ δεν ρωτάει κ κανέναν .
Στο θέμα αυτό κάθε άλλο. Δεν έχει καμία διοικητική λογική να πάει με προσωρινους. Είναι προφανώς μέρος κάποιας συμφωνίας με ενδιαφερόμενους. Ποιοί; Αυτοί που ξαφνικά τη χειροκροτούν και λένε για συναντήσεις με πολύ καλό κλίμα...
Η Κεραμέως λέει, βρείτε τα στα δικαστήρια. Να έχουν δουλειά και οι συνάδελφοι της .
Μου αρέσει που έχετε γίνει όλοι νομικοι.! Καταλάβετε το επιτέλους τελιωσε......