0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα πρεπει να περασουν στον προυπολογισμο του 2021-2022.Ο ακριβής αριθμός θα είναι αυτός που προκυπτει μετά τις μεταθέσεις σε αυτά τα κενά και μετά τις συνταξιοδοτησεις. Σε διευθύνσεις που υπάρχουν υπεραριθμοι δεν θα γίνουν διορισμοί. Αυτοί αποσπώνται η παραμενουν στην διάθεση μέχρι να συνταξιοδοτηθούν
Σε χωρια της επαρχιας λειτουργουν πχ δυο δημοτικα με 12 μαθητες καθε ταξη.Του χρονου τα πρωτακια θα ειναι οχτω μαθητες σε καθε σχολειο. Τα σχολεια παραμενουν δύο. Κάπoια στιγμη θα μείνει ένα σχολείο και τότε θα δουμε για τις οργανικές των δασκάλων. Στην α/θμια υπαρχει ακομα μεγαλη ανοχη.
Τα πραγματικά κενά είναι τα λειτουργικά. Τα οργανικά είναι τεχνητά κενά, πλασματικά. Το Υπουργείο το ξέρει και θα πράξει αναλόγως.
Μακάρι να μην κλείσει κανένα σχολείο. Επειδή ομως εδώ αναφέρονται υπεραριθμίες στη β/θμια κα ελλείψεις σε α/θμια με τις οποίες κόβουν και ραβουν μερικοί, ηπραγματικότητα είναι διαφορετική. Άλλο παραδειγμα.Γνωστή μου νηπιαγωγός πήρε οργανική σε σχολείο μετά από συνταξιοδότηση νηπιαγωγού. Η οργανική αυτή στην ουσία δεν υφισταται αφού τα παιδιά είναι πολύ λιγα και δεν χρειαζεται και άλλη εκπαιδευτικός. Το σχολείο με το ζόρι παραμένει ανοιχτό. Η οργανική όμως δεν καταργήθηκε.
Γεια σας, ειναι η πρωτη φορα που ειμαι στον πινακα 2ΓΕ ειμαι ΠΕ02 και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα. Απο αυτον τον πινακα γινονται προσληψεις και για ΕΠΑΛ, Εσπερινα, Σχολεια Δευτερης Ευκαιριας, ΔΥΕΠ, ΣΕΚ και αν οχι πως μπορω να κανω αιτησεις για ολα αυτα;
Για ΣΔΕ και ΚΕΚ βγαίνουν ξεχωριστές προκηρύξεις_Για ΣΔΕ να κοιτάς στην ιστοσελίδα του ινεδιβιμ.) Για τα υπόλοιπα οι προσλήψεις ναι γίνονται απον τους πινακες της 2ΓΕ
Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή πόσους μαθητές δικαιολογεί το διθέσιο σχολείο, αλλά αν σύμφωνα με την εκπαιδευτική νομοθεσία δικαιολογεί πχ 16, τότε με 16 μαθητές το σχολείο θα παραμείνει διθέσιο. Αν δικαιολογεί 17 και οι μαθητές δεν είναι 17, το σχολείο θα υποβαθμιστεί. Όλα γίνονται με βάση τη νομοθεσία, δεν σας φταίνε τίποτα οι δάσκαλοι.
Με 14 παιδια το νηπιαγωγείο είναι 3θεσιο!