0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μην συγχέεις τα μεγέθη με την α΄ βθμια συνάδελφε. Οι δάσκαλοι, έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Προφανώς είναι, αδιαμφίσβητητα, κρίσιμη ειδικότητα και επιπλέον είναι και... λαός... Το ποσοστό κάλυψης τους βέβαια, επειδή ακριβώς είναι λαός θα είναι από αρκετά έως πολύ μικρότερο από ειδικότητες της β΄ θμιας. Προφανώς δεν τους βοηθούν και τα ιλιγγιώδη νούμερα αναπλήρωσης που έχουν. Θέλω να πω με ένα τυχαίο νούμεραο, τι 20000 αναπληρωτές, τι 20500... η διαφορά είναι στους ανθρώπους πίσω από τα νούμερα, αλλά οι αριθμοί ως αριθμοί είναι ιλιγγιώδεις...Ο αριθμός των διορισμών τους, καταλήγοντας, είναι καθαρά πολιτική απόφαση και όχι με εκπαιδευτικά κριτήρια, καθώς χρειάζονται μια προκήρυξη μόνοι τους... έχουν βέβαια, την 1Γ...
Πάντως αν έχουμε 10 χιλιάδες κενα στην αβθμια και άλλα 6 στη βθμια, πάμε για 16 χιλιάδες συνολικά...Ίσως η βθμια να έχει και παραπάνω, θα μάθουμε.. Αρα βγαίνει ένα ποσοστό περίπου 60-62% αβθμια και 38-40% βθμια..
Φίλε Σερραίε η δική μου εκτίμηση είναι υψηλότερη για τους νηπιαγωγούς. Είναι από τα βασικά και μεγάλα ΠΕ και εκτιμώ ότι θα έχει υψηλότερο ποσοστό κάλυψης από αυτό που αναφέρεις. Για των Αγγλικών το νούμερο φαίνεται πιθανό.
Μπουρλότο....!
Σευχαριστούμε Αννα νομίζω οτι τις μισες ανακοινωσεις τις εφερες εσυ στην ομαδα!Επίσης εδω βλέπουμε ενα πολυ καλο νουμερο για τους ΠΕ02 να θυμίσω οτι περσι ειχαν 16πλεονασμα και φετος εχουν οργανικα κενα!