0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
........ μέχρι και πριν λίγες μέρες θεατρολόγοι είχαν πάρει διαβεβαιώσεις για 100 διορισμούς και ούρλιαζαν ότι θέλουν 500..........
Αυτό πως το γνωρίζεις; Δεν έχει διαρρεύσει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα.Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ή τουλάχιστον να παραθέσεις κάποιον σύνδεσμο να το δω;Ευχαριστώ.
Πάντως το 80% οργανικά + 20% αναπληρωτές θα ήταν ένα δίκαιο σύστημα. Ετσι και οι ειδικότητες με τεράστια οργανικά δεν θα αδικούνταν και οι ειδικότηες με λίγα οργανικά αλλά πάρα πολλούς αναπληρωτές θα έβλεπαν κάποιους διορισμούς και οχι το 0. Για να απαντήσω και στον gvasillis ενας αλγόριθμος θα ήταν να υπολογίσει για όλες τις ειδικότητες (ΠΕ01, ΠΕ02, κτλ) ενα x=0.8*οργανικά+0.2*αναπληρωτές. Στη συνέχεια να βρεί το άθροισμα y=x01+x02+........Μετά λοιπόν να πεί διορίζω στους ΠΕ01 x01*10500/y, στους ΠΕ02 x02*10500/y και ούτω καθεξής
Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες συνάδελφε αλλά δεν το κατάλαβα, φιλόλογος γάρ. 😊. Αν θες δώσε ένα απλό παράδειγμα.Πάντως για να απαντήσω και εγώ στον gvasillis που με ρώτησε, μπορούμε να πούμε το εξής. Αν υποθέσουμε ότι η βάση διορισμού είναι τα οργανικά κενά (εγώ δεν το πιστεύω - νομίζω ότι το βασικό σχέδιο κατανομών έχει συνταχθεί) ο αριθμός αναπληρωτών μπορεί άνετα να κρίνει το ποσοστό κάλυψης των ο.κ. Μεγάλος αριθμός αναπληρωτών, μεγαλύτερο από το μέσο όρο ποσοστό κάλυψης. Μόνο οι δάσκαλοι δεν μπορούν να μπουν σε αυτό το μοντέλο. Έχουν τόσα πολλά οργανικά και λειτουργικά κενά, ώστε πιστεύω ότι ο αριθμός θα προσδιοριστεί εκ των προτέρων με ένα απόλυτο νούμερο.
Γράφω το εξής φανταστικό παράδειγμα. Ξαναλέω τυχαία για να καταλάβεις τα μαθηματικάΕστω ολη η δευτεροβάθμια έχει δύο ειδικότητες. Την ΠΕ02 και την ΠΕ86. Έστω τώρα πως στην πρώτη έχω 1000 οργανικά και 1000 αναπληρωτές. Εστω στη δεύτερη έχω 0 οργανικά και 1000 αναπληρωτές. Αν θέλω να διορίσω 1000 άτομα πως θα κατανείμεις τους διορσιμούς στις δυο ειδικότητες; Θα δώσεις και τις 1000 θέσεις στην ΠΕ02 που έχει τα οργανικά; Δεν θα είναι αδικία για τη δεύτερη; Με τον αλγόριθμο που έγραψα θα βρω τα εξής;x02=0.8*1000+0.2*1000=1000x86=0.8*0+0.2*1000=200μετα αθροίζω και βρίσκω y=x02+x86=1000+200=1200οπότε θα διορίσω στους ΠΕ02 (1000/y)*x02=833 και στους ΠΕ86 (1000/y)*x86=167.
Το παράδειγμα σου είναι απόλυτα κατανοητό αλλά νομίζω ότι το υπουργείο δεν θα ασχοληθεί με το πλήθος των αναπληρωτών που διαφέρει από χρονιά σε χρονιά ή πολλές φορές λόγω των παραιτήσεων δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό του νούμερο.Όχι βέβαια ότι δεν θα μπορούσε να το εφαρμόσει.Έχω την εντύπωση ότι το 80-20 έχει χρησιμοποιηθεί σαν σχήμα λόγου εννοώντας ότι θα προσμετρήσουν υποχρεωτικά και τις προσλήψεις αναπληρωτών. Έτσι ίσως αμβλύνουν τρανταχτές αδικίες στις κατανομές.Ίδωμεν. Καλό θα ήταν όλα να εξηγούνταν ξεκάθαρα από το υπουργείο αλλά.....
Πάντως αιρετοί δήλωσαν να ληφθούν υπόψιν κενά και πραγματικές ανάγκες βλέπε Παλιγιαννης. Το οποίο μεταφράζεται στον πάνω αλγόριθμο. Εκείνο που εγώ δεν πιστεύω είναι ότι το κυνήγησαν από το Υπουργείο. Δηλαδή άλλο να το δηλώνω για να τα έχω καλά με όλους και άλλο να αγωνιστώ για αυτό - να το επιδιώξω.