0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το απογευματινό ωράριο σκοντάφτει στα φροντιστήρια. Δυστυχώς, η παραπαιδεία είναι μια πραγματικότητα, την οποία αναγκαστικά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους. Θα ξεσηκώσει τόσες αντιδράσεις από τα φροντιστήρια που δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί ούτε σαν ιδέα.
Επιμένω ότι είναι βασικό ζήτημα αν η εξ αποστάσεως θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές. Κατά τα άλλα, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Έχει υπερπροβληθεί το success story της πρώτης φάσης του κορονοϊού και μάλλον θεώρησαν ότι λύθηκε το πρόβλημα ή ότι τέλος πάντων δε θα το ξαναναντιμετωπίσουμε σε τέτοια έκταση. Πρωτόγνωρες καταστάσεις, αλλά πλέον υπάρχει η εμπειρία του περσινού σχολικού έτους. Θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ καλύτερη προετοιμασία.
Ενταξει δεν είναι το κάθε σπίτι υποχρεωμένο να έχει εκτυπωτή για να καλυψώ εγω την κάψα μου να δώσω το σούπερ τέλειο κείμενο για ανάλυση!!!! Άλλο να μάθουμε τα εργαλεία, να ανεβάζουμε επιπλέον υλικό προαιρετικό κλπ, άλλο το καθημερινό μάθημα.
Ας μην έχει.. αν έχει όμως έναν υπολογιστή και ένα usb flash drive, μπορεί το αρχείο να το εκτυπώσει είτε στο σχολείο (οπότε θα πιάνει ο μαθητής μόνος του τα χαρτιά κλπ), είτε σε ένα βιβλιοπωλείο, είτε σε έναν γνωστό ή φίλο. Αν είναι να βρίσκουν δικαιολογίες, πρώτοι είναι.Επίσης, το επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό δεν είναι απαραίτητα για καθημερινό μάθημα, το σχολικό βιβλίο δεν είναι άχρηστο.
Ας μην έχει.. αν έχει όμως έναν υπολογιστή και ένα usb flash drive, μπορεί το αρχείο να το εκτυπώσει είτε στο σχολείο (οπότε θα πιάνει ο μαθητής μόνος του τα χαρτιά κλπ), είτε σε ένα βιβλιοπωλείο, είτε σε έναν γνωστό ή φίλο. Αν είναι να βρίσκουν δικαιολογίες, πρώτοι είναι.Επίσης, το επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό δεν είναι απαραίτητα για καθημερινό μάθημα, το σχολικό βιβλίο δεν είναι άχρηστο.Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος εξελίσσεται, τα βοηθητικά εργαλεία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε και να τα μαθαίνουμε. Έχω συναντήσει ορισμένους συναδέλφους, συνήθως εκεί στα 60+ (αλλά και νεότερους), που με το ζόρι έμαθαν ένα μειλ να ανοίγουν, ενώ για πλατφόρμες (e-class κλπ) ούτε λόγος! Φτηνές δικαιολογίες για να μην ασχοληθούν να μάθουν! Γνωρίζω πολλούς πανεπιστημιακούς καθηγητές μου, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 70, και χρησιμοποιούν τα τεχνολογικά μέσα καλύτερα και από πολλούς νέους. Να που χρειάζεται αξιολόγηση.. δεν πέρασες.. υποχρεωτική επιμόρφωση για να συνεχίσεις.
Όπου δεν υπάρχει δυνατότητα, ας δίνονται και φωτοτυπίες (με όλα τα μέτρα ασφαλείας) και στα σχολεία.. δεν χάθηκε ο κόσμος... Όπου, όμως, υπάρχει δυνατότητα, ας εφαρμοστούν εναλλακτικές λύσεις.Το μείζον θέμα δεν είναι οι φωτοτυπίες, αλλά τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να εφαρμοστούν σύντομα. Εκ περιτροπής, πρωί-απόγευμα και λοιπές προτεινόμενες λύσεις είναι χωρίς κανένα νόημα, αν δεν γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η σωστή χρήση χειρουργικής μάσκας (η τριπλή, με το πολυπροπυλένιο στη μέση) από ΟΛΟΥΣ. Και αυτό για να μειωθεί απλά η πιθανότητα μετάδοσης, όχι να μηδενιστεί. Αυτό φυσικά μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα (συχνή απολύμανση χεριών, όσο το δυνατόν τήρηση αποστάσεων κλπ).
Η δική μου απορία είναι πώς θα παίρνουμε στο σπίτι τα διαγωνίσματα και τα τεστ όταν γνωρίζουμε ότι ο ιός μεταδίδεται και από το χαρτί! Ποια λύση μπορεί να δοθεί;