0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να δουμε λιγο τις οδηγιες προς τα σχολεια και ποσο μπορουν να εφαρμοστουν....Να μην ερχονται, λεει, στο σχολειο παιδια με βηχα, συναχι και φταιρνισμα.... χμμμμμ.... στο νηπιαγωγειο που ειμαι σχεδον ολα εχουν αυτα τα συμπτωματα! Πώς θα πειστουν οι γονεις να τα κρατησουν σπιτι;Να βηχουν και να φταιρνιζονται, λεει, ή στον αγκωνα τους ή σε χαρτομαντηλο..... χμμμμμμ (παλι)..... εχει δοκιμασει κανεις να το μαθει αυτο σε 5χρονα; Γιατι εγω το προσπαθω απο το Σεπτεμβρη και δεν τα εχω καταφερει! Μαλιστα, μολις σκυψω απο πανω τους τοτε βηχουν και φταιρνιζονται!!!! (Εχω κολλησει μεχρι τωρα 5 γριπες και ιωσεις, μια ουρολοιμωξη , μυκητες στο χερι μου και ψειρες!!!)Να μην χρησιμοποιουν, λεει κοινα μολυβια και μαρκαδορους...χμμμμμ (ξαναμανα).....στο νηπιαγωγειο ειναι κοινα! Και αντε και απο αυριο το καθε παιδι εχει τα δικα του, με τα παιχνιδια τι θα γινει;;;;;Αν καποιος μπορει να βρει τροπο να εφαρμοστουν οι οδηγιες, ας με ενημερωσει!!!
Νομίζω πως τα νηπιαγωγεία δεν πρέπει να ανοιξουν. Μετά το Πάσχα και αν... Και μην λέμε ότι τα μικρά παιδιά δεν μεταφέρουν ιούς. Ορθώς τα παραθέτει η συνάδελφος. Εστία μολύνσεως ειναι.Θυμάμαι στην β πρακτική μου που κόλλησα τον ιό της γρίπης και κατέληξα μετά από 3 βδομάδες σε γιατρούς και νοσοκομεία με 40 πυρετό και το γιατρό να λέει θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Αφήστε λοιπόν το τι συμφέρει καθηγητές- αναπληρωτές. Τα σχολεία ας κλείσουν για δίμηνο. Εστίες μόλυνσης είναι.Όσο για τον νέο ιό...θα περάσει και αυτός. Δεν χρειάζεται πανικός. Αν είναι να κολλήσουμε θα κολλήσουμε. Είδατε τα ορφανά κρούσματα. Ηρεμία,τήρηση κανόνων υγιεινής και οψόμεθα. Εγω και βγήκα με προσοχή και θα βγω. Με μέτρο φυσικά.
Δεν είναι δυστυχώς όλοι εκπαιδευτικοί...
Αν ακολουθούσαμε τις οδηγίες και δεν αδειάζαμε τα ράφια σε χρόνο ρεκόρ δεν θα χρειαζόταν η αλλαγή του ωραρίου των σούπερ μάρκετ ως τις 10 το βράδυ, η εργασία και την Κυριακή λόγω εκτάκτων καταστάσεωνΘα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένη, ως εκπαιδευτικος που είσαι;
Η ελίτ, πολιτική ή όχι, πάντα θα προστατεύεται και θα επιβιώνει σε σχέση με τη μάζα.Όσον αφορά στην οικονομία, η αλλαγή του ωραρίου των σούπερ μάρκετ ως τις 10 το βράδυ, η εργασία και την Κυριακή λόγω εκτάκτων καταστάσεων, ας ελπίσουμε ότι θα λήξει, γιατί σίγουρα δεν είναι υπέρ των εργαζομένων.Δεν είναι δυστυχώς όλοι εκπαιδευτικοί...
Αυτό το τελευταίο σου σχόλιο, κρύβει μια ειρωνεία ή μου φαίνεται; Ας μην ξεχνάμε πως όλα τα επαγγέλματα έχουν τις δυσκολίες τους κι όπως έχω γράψει και πιο παλιά: αν άλλαζε το πλαίσιο κι έπρεπε να κάνουν μάθημα τα παιδιά το καλοκαίρι, θα εργαζόμασταν κι εμείς το καλοκαίρι (πράγμα που πιθανώς να γίνει φέτος κι αναλόγως τις ανάγκες). Οπότε, το "δυστυχώς" ή το "ευτυχώς" είναι υποκειμενικά.
Θα σου απαντήσω λέγοντας το πιο σημαντικό: οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να απεργησουν. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Τώρα αντιμετωπιζουμε για έκτακτες και οδυνηρές καταστάσεις...οπότε άνευ λόγου η επισήμανση και εκτός θέματος φυσικά.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/315544_elme-ahaias-se-kerameos-meiosi-tis-ylis-ton-panelladikon-kai-anastoli-allon Α' ΕΛΜΕ Αχαίας σε Κεραμέως: Μείωση της ύλης των πανελλαδικών και αναστολή άλλων εξετάσεων