0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κυκλοφορεί ένα έγγραφο το οποίο πολλοί γονείς θα υποβάλουν στο σχολείο :"...Εν όψει του κινδύνου ο γιος/κόρη μου……………………………………... ………………………… να εμφανίσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας από τη χρήση της μάσκας στον σχολικό χώρο, όπως δύσπνοια, αλλεργία, κνησμό, τάση προς έμετο, ζαλάδα, ρινική συμφόρηση, κεφαλαλγία, ημικρανία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη σωματική ή ψυχική νόσος η οποία συνδεθεί με αυτήν, ζητώ να με βεβαιώσετε εγγράφως ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη για ό,τι προκύψει από τη χρήση της εσείς προσωπικά (Διεύθυνση & Υπεύθυνος εκπ/κός) και οι προϊστάμενοί σας μέχρις εξαντλήσεως της ιεραρχίας. ...."
Ποιος το είπε;
Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι γιατροί για να αναλάβουν καμιά τέτοιου είδους ευθύνη.Υποθέτω ότι αν η μάσκα είναι υποχρεωτική, όσα παιδιά είναι στο σχολείο θα πρέπει να τη φοράνε.Αν επιμένουν οι γονείς τους στην άποψή τους, ας κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.
Επειδη και γω φοβαμαι οτι θα συμβει κατι τετοιο, εθεσα τον προβληματισμο μου πιο πανω.Τι κανουμε σε περιπτωση αρνησης;Να μην δεχτουμε παιδι στο σχολειο μπορουμε; (Λογικα οχι)Θα φωναξουμε την αστυνομια;Θα κρατησουν οι γονεις το παιδι στο σπιτι; (Η εκπαιδευση ειναι υποχρεωτικη και θα επεμβει ο εισαγγελεας)Θα μαλωνουμε με τους γονεις;Εγω ως προϊσταμενη σε νηπιαγωγειο (και χωρις καμια γνωση ιατρικης φυσικα) εννοειται οτι δεν υπογραφω τιποτα!
Δεν έχει ειπωθεί τι κάνουμε σε περίπτωση άρνησης. Πάντως θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολείου να διατηρούν ενιαία στάση. Δεν μπορεί ο ένας να μπαίνει στην τάξη και να λέει στους μαθητές δεν πειράζει αν δεν βάλετε όλοι μάσκα και ο άλλος την επόμενη ώρα να τους τιμωρεί.
Μιλας για τα μεγαλα παιδια......(Οχι οτι δεν θα θπαρξουν θεματα)Εγω μιλαω για νηπια...... εκει θα πρεπει να μαλωνεις με του γονεις σε καθημερινη βαση, αντιμετωπιζοντας και ολα τα θεματα προσαρμογης!!!!