0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα νήπια κάθε μισάωρο θεν νερό, τρέχουν μύξες, πολλάκις ανοίγει η μύτη τους. Εγώ δε θα σας ρωτήσω τι θα κάνετε με τους γονείς που δε θα φορέσουν μάσκα στα μικρά. Θα σας ρωτήσω πώς γίνεται να φορέσει μάσκα ένα νήπιο ώστε να μη γίνει ζωγραφιστή σ' ελάχιστο χρόνο.
'Οτι και να πουμε δεν θα περιγράφει αυτό που θα γίνει στην πραγματικότητα με τις μάσκες. Αν το μετρο αφαρμοστεί αυστηρά (δηλ απ μόνο του δεν ατονίσει) έχουμε να δούμε απίστευτά πράγματα. Το θέμα όμως είναι αλλού. Η μάσκα αποτελεί στην πραγματικότητα ασπίδα στον ιό;. Δηλαδή αν έγω έχω τον ιο (αυμπτωματικός ή μέρχι να εμφανίσω συμπτώματα) και ο διπλανός μου δεν έχει, θα κολλήσει ή όχι; Εννοείται ότι φοραμε και οι δύο μάσκες και δεν ακουμπάμε ο ένας τον άλλο. Η ερώτηση αυτή είναι απλή (μαζί με πολλές άλλες παρόμοιες) και πρέπει να τεθούν απλά στους ειδικούς. Αυτοί θα πρέπει να απαντήσουν γραπτως και με τις υπογραφές τους απο κάτω. Ετσι σε περίπτωση που καποιος πάει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του;Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Αλλώστε από την αρχή της πανδημίας οι περισσότερο ειδικοί είχαν πει. "Θα κολλήσει το 80% του πληθυσμού και όποιο αντέξει".
Για να γίνουν σωστά τα πράγματα κι όχι προχειροδουλειές χρειάζουνται εκπαιδευτικοί, αίθουσες, προστατευτικό κι απολυμαντικό υλικό κι άλλα κι άλλα. Δεν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση. Πάμε γι' ανοσία αγέλης. Με νοσοκομεία σε κάκιστη κατάσταση κι έλλειψη γιατρών κι εργαστηρίων. Καλή τύχη παιδιά.
Έτσι θεωρείς ότι θα είναι εδώ στα σχολεία; Μία μάσκα δεν μπορούν να φορέσουν όλοι και να κρατάνε κάποιες αποστάσεις; Τόσο δύσκολο είναι;
Ναι.Άλλοι δεν μπορούν, άλλοι δεν ξέρουν και πολλοί δεν θέλουν. Και αν δεν το κάνουν όλοι είναι δώρο άδωρο. Και για ποιες αποστάσεις μιλάς με τμήματα των 25 και 27 μαθητών;
αλλά τα παράπονα στο κράτος μας που προτιμάει να ξοδεύει περισσότερα για αμυντικές δαπάνες (και να ήταν της προκοπής κιόλας, χωρίς μίζες κλπ) παρά για παιδεία και υγεία.
Λάθος λέξη...τα λεφτά πάνε σε συνταξιοδοτικές δαπάνες ...γιατί πρέπει να ταΐσουν τα άνεργα παιδιά τους...
Το σχόλιό σου, λοιπόν, είναι αποπροσανατολιστικό.
Έλα τι λες...? https://www.ipaidia.gr/eidiseis/gsevee-me-ti-sintaksi-zei-ena-sta-dio-noikokiria