0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λύστε μου σας παρακαλώ δύο απορίες: Ως γονιός δεν θέλω να στείλω το παιδί μου στο σχολείο, αν και υποχρεούμαι. Ως εκπαιδευτικός, ξέρω ότι δεν είναι σωστό και εγώ και τα παιδιά να στριμωχνόμαστε σε τόσο μικρές τάξεις, υποχρεούμαι όμως να υπακούω σε εντολές.Αν αρρωστήσω εγώ ή το παιδί μου, από ποιον ζητάω ευθύνες; Φαντάζομαι ότι το ίδιο ερώτημα θέτουν χιλιάδες γονείς.
Ναι αλλά μιλάμε για ειδική περίπτωση πρόσληψης για να μπεις σε τάξη με 15, 20, 25 μαθητές εν μέσω κορονωϊού. Δε μιλάμε για μια από τις κανονικές φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Το ότι μας είπαν να πάμε αύριο στο νοσοκομείο, δεν σημαίνει ότι θα γίνει αμέσως και το τεστ. Ίσως μπούμε σε λίστα με ραντεβού. Αλλά, πάλι, σε αυτή την περίπτωση το ραντεβού δεν θα μπορούσε να κλειστεί και τηλεφωνικά; Αύριο θα μάθω περισσότερα.
Οι οδηγίες του ΕΟΔΔΥ είναι απλά συστάσεις και μοιάζουν πολύ με χρησμό της Πυθίας. Αν εφαρμοστούν ως έχουν όλη η ευθύνη μετατίθεται σε εμάς.
Θα βγαλει εγκυκλιο η υπουργος μας η θα αρκεστει σε οδηγιες;
Τελικά κάναμε (όσοι θέλαμε) το τεστ στο νοσοκομείο από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ, που είχε έρθει στο νησί μας.
Μπράβο! Αλλά μετά τι; Θα ξανακάνετε τεστ σε 20-30 μέρες; Ή όταν θα νιώσει κάποιος πονοκέφαλο, δέκατα ή αδυναμία; Όσα τεστ κι αν γίνουν τώρα, που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει να λειτουργούν τα σχολεία, δεν έχουν και τόση σημασία...
Δεν πρέπει να βγει κάποιο επίσημο κρατικό έγγραφο που να εξειδικεύει την εφαρμογή των οδηγιών; κ τον Μάιο είχε βγει. Αυτό που μας είχε την πρόταση για τα χωριστά διαλείμματα κ το διάγραμμα για τα θρανία κλπ. Το κείμενο του εοδυ είναι γενικές πληροφορίες.