0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορώ να διανοηθω συνάδελφε ότι θα πεις στα παιδιά να μην κάνουν παρέα με μη σταθερά άτομα, να φοράνε μάσκα εκτός σχολειου κτλ Γιατί να παρέμβεις στην ζωή τους; Γονείς δεν έχουν;Ελπίζω οι εκπαιδευτικοί να μην καβαλήσουν άλλο το καλαμι. Έχουμε τόσο πολλά προβλήματα και μεις και τα παιδιά που έχει καταντήσει θεατρική παράσταση η υποθεση: να κάνουμε ότι τηρούμε τα μέτρα ενώ δεν έχουμε πειστεί για να μη βρούμε τον μπελά μας...
Δεν θα το πω σαν υποχρέωση, δεν είναι αρμοδιότητα του σχολείου αυτό. Θα το πω όμως σαν συμβουλή για το κοινωνικό σύνολο. Γιατί να μην το πω; αφού αυτό είναι το σωστό: προσέχουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Κ τον Μάιο τους έλεγα, να συναντιούνται έξω κ όχι σε σπίτια, να μην έρχονται σε στενή σωματική επαφή, να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα, να μην πηγαίνουν σε μερη που δεν τηρούνται μέτρα. Από εμάς εξαρτάται αν τα παιδιά θα παραμείνουν υγιή, αν περιμένουμε από τους γονείς κάποιων, θα έχουμε εκατόμβες. Αυτή τη χρόνια έχουμε ένα πολύ υψηλό ηθικό χρέος, να αφήσουμε τα δευτερεύοντα κ να ασχοληθούμε με κάτι παρα πολύ σοβαρό που είναι στο χέρι μας να περιοριστεί γρήγορα κ να τελειώνουμε.
Ποιες εκατόμβες;;;;;;;;;;;;;;Ξεκαβαλα το καλάμι
Συγγνώμη αλλά εγω δεν προσέβαλα κάποιον. Δεν καταλαβαίνω το λόγο της επίθεσης.
Προσεβαλες τους γονείς. Δεν είναι ωραίο να λες ότι οι καθηγητές θα σώσουμε τα παιδιά γιατί οι γονείς είναι άχρηστοι...
Νιώθω ότι τα σχολεία θα γίνουν εργαστήριο για πείραμα ανοσιας της αγέλης. Θεωρούν ότι οι μαθητές είναι κλειστή ομάδα και ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν την διασπορά εντός των σχολείων. Ο, τι πρωτόκολλο υπάρχει μέχρι τώρα καταστρατηγειται όταν τα κρούσματα αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τι θα γίνει όταν οι μαθητές όπως κάθε χρόνο αρχίσουν να αρρωσταινουν και να φεύγουν από το σχολείο δέκα δέκα όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο με τις ιώσεις;
Καθόλου δεν τους προσέβαλε και δεν ξέρω αν είναι άχρηστοι αλλά πολλοί σίγουρα είναι ανεύθυνοι. Και δηλαδή το πρόβλημα μόνο με τον κορονοϊό είναι; Και πριν που τα έστελναν άρρωστα τι ήταν αυτό; Με γαστρεντεριτιδα τα στέλνουν, με πυρετό τα στέλνουν, με συνάχια τα στέλνουν και σκασίλα τους μεγάλη που και τα παιδιά ταλαιπωρούν και τα καθιστούν επικίνδυνα για τους άλλους. Δηλαδή κάπου έλεος είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι σε διάφορες αρρώστιες και το μισό χειμώνα τον περνάμε άρρωστοι επειδή πολλοί γονείς τα στέλνουν άρρωστα. Και άντε καλά μια μάνα που δουλεύει άντε να πεις πιέζεται δεν έχει πού να τ'αφήσει αλλά είναι πολλές που δε δουλεύουν και θέλουν το πρωί την ηρεμία τους να πιουν τους καφέδες τους. Να μην το πούμε; Που μας αρρωσταίνουν να μην το πούμε; Και οκ δεν είναι μόνο οι γονείς, γενικά είναι ο κόσμος ανεύθυνος. Ορίστε πήγα σήμερα σε τράπεζα σε επαρχιακή πόλη και ένας κύριος είχε τη μάσκα στο σαγόνι. Σκασίλα του μεγάλη αν θα κολλήσει όλο το προσωπικό και τους πελάτες, σκασίλα του μεγάλη η διασπορά του ιού. Να μη μιλάμε σε αυτά; Και όσο για τους γονείς πολλοί όχι μόνο είναι ανεύθυνοι αλλά δεν τους μαθαίνουν και τρόπους. Ορίστε, τον περσινό χειμώνα ήμουν άρρωστη 1 μήνα (στο σύνολο). Πόσες αναρρωτικές να πάρω; Και μου λέει το καλόπαιδο "κυρία, γιατί ήρθατε, θα μας κολλήσετε". Τι να του πω; Ότι διαρκώς με κολλάνε αυτά γιατί οι μανάδες τους τα στέλνουν άρρωστα; Ή ότι η μάνα του όφειλε να του μάθει τρόπους, ώστε πρώτ'απ'όλα να μου ευχηθεί περαστικά; Κάπου έλεος εμ δαρμένοι εμ μην τολμήσουμε να πούμε τίποτα. Α και να πούμε και για τα κρυφά κρούσματα; Ξέρετε ότι σε κάποιες περιοχές με κρυμμένα κρούσματα έχουμε και γονείς που διαμαρτύρονται για τις μάσκες; Δηλαδή εμ είναι φορείς εμ το κρύβουν και είναι υγιειονομικές βόμβες εμ δε θέλουν και μέτρα προστασίας. Συγγνώμη κάπου ο παραλογισμός να σταματήσει και αρκετές επιθέσεις γίνονται στους εκπαιδευτικούς.