0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως σε κάποιες περιοχές αναβάλλεται τελικά το άνοιγμα...Όταν θ ανοίξουμε δύσκολο να κρατηθούν χαμηλά τα κρουσματα, κρίνοντας από άλλες χώρες στις οποίες ελήφθησαν περισσότερα μετρα.
Στην είσοδο της αυλής δεν μπορείς να σταματήσεις τα παιδιά που δεν φορούν μάσκα διότι σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική ... Μόνο για την τάξη υπάρχει περιορισμός οπότε ο κάθε καθηγητής - δάσκαλος μόνος του θα αντιμετωπίζει το τμήμα.
Νησάκι όλα τα σχολεία έχουν πόρτες. Το κάθε σχολείο φροντίζει να ανοίγει μόνο μία πόρτα (ανά σχολείο) και να έχει εφημερεύοντα στο σημείο αυτό που δεν επιτρέπει την είσοδο χωρίς μάσκα και αποτρέπει και την είσοδο σε μη-μαθητές (γονείς κτλ). Οι "χαλαρές" εφημερίες που ξέραμε μέχρι τώρα, πάνε. Έχουν προσθεθεί πολλές υποχρεώσεις πλέον .
Οι οδηγίες προτείνουν μάσκα στην είσοδο λόγω συνωστισμού. το κάθε σχολείο μπορεί να το κάνει υποχρεωτικό. επίσης υποχρεωτικό είναι κ σε διαδρόμους κ πριν από την είσοδο στις τάξεις, επι της ουσίας το πρωί θα φτάνουν με μάσκα κ θα τη φορούν συνεχώς με τι το πρώτο διάλειμμα. Αν οριστεί αυτό με σαφήνεια, που είναι κ το πιο εύκολο να επεξηγηθεί, μα ακολουθηθεί κ να επιτγρηυει, θα αποφευχθούν επεισόδια τέτοιου τύπου.
Λύστε μου μια απορία. Ας πούμε ότι μπαίνουν 25 παιδιά στο τμήμα και φορούν όλα μάσκα. Τα κρατάμε μέσα μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα, φαντάζομαι, αλλά μάθημα δεν κάνουμε, εννοείται. Τους λέμε τα σχετικά με τις οδηγίες. Μετά χτυπάει το κουδούνι, βγαίνουν έξω, κατεβάζουν τις μάσκες στην αυλή. Μετά έχουν πιάσει τουαλέτες, πόμολα, ό,τι μπορείς να φανταστείς, σιγά να μην έχουν απολυμάνει τα χέρια τους και βάζουν πάλι την μάσκα. Όλο αυτό δεν έιναι μια ωραιότατη εστία μόλυνσης της μάσκας;;;;;;;;; Συγγνώμη που ρωτάω εδώ, αλλά δεν έχει γίνει σύλλογος να τα θέσω κάπου. Σημειωτέον ότι οι αίθουσες δεν έχουν αντισηπτικά....happiness, η εφημερία στην προσέλευση και αναχώρηση υπήρχε μέχρι τώρα μόνο σε κάποια σχολεία (μουσικά, καλλιτεχνικά, που έχουν προσέλευση με λεωφορεία). Στα σχολεία που ήμουν και είμαι δεν υπήρχε και φέτος ούτε λόγος ακόμη....