0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για τρεις εβδομάδες θα τολμήσω να πω ότι οι γονείς στο δημοτικό έχουν το περιθώριο των απουσιών αν προτιμούν να μην στείλουν τα παιδιά. Ως γονέας αυτό θα έκανα. Για να μην αναφερθώ στα νηπιαγωγεία. Ο λόγος που όλα αυτά μένουν ανοιχτά είναι για να μην υποχρεωθεί το κράτος να δώσει ξανά άδειες ειδικού σκοπού. Να ρωτήσω όμως αν αφήσω το γυμνασιοπαιδο μου μόνο στο σπίτι και συμβεί το κακό (φωτιά, ατύχημα κτλ) ως γονιός νομικά καλύπτομαι;;;;;;;;;;Σημ. Έχω έναν 14χρονο γιο που δεν έχω αφήσει ποτέ εντελώς μόνο. Κάποιοι θα με θεωρήσουν υπερβολική. Για αυτό και αναφέρομαι στο νομικό ζήτημα που δημιουργείται. Εξωθουνται οι γονείς να παρανομησουν βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά τους;
Φυσικά και δεν καλύπτεσαι όσο το παιδί είναι ανήλικο, αλλά αυτό που θα έθετα εγώ ως ερώτημα είναι εσένα το νομικό κομμάτι θα σε ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση;;; και τι θα εκανες εσύ που θα εξαναγκαζόσουν να αφήσεις το ανήλικο παΐδι σου μόνο και ποιον θα θεωρούσες υπευθυνο ..
Ήδη διαψεύστηκαν όσοι θεωρούσαν ότι τα κρατούσαν ανοιχτά, για να κινείται η οικονομία...
Ένα φυσιολογικό παιδί 12-14 ετών μπορεί να μείνει μόνο του για λίγες ώρες μέχρι να γυρίσει ο γονιός από τη δουλειά. Αν δεν έχει μάθει τα βασικά μέχρι αυτήν την ηλικία για να μπορεί να λειτουργεί και λίγο αυτόνομα και με ασφάλεια, τότε κάτι δεν πάει καλά...
Είναι ανηλικο ή δεν είναι; Εχεις την ευθυνη του ή οχι; Στο σχολειο για ποιο λογο κανουμε εφημεριες στη Δευτεροβαθμια; Κι αν δηλαδη κατι γινει τι θα πουμε στον γονιο που το αφησε σπιτι; Κατι δεν πηγαινε καλα με το παιδι σου;