0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι προφανές ότι για τα παιδιά αυτά ετοιμάζουμε κατάλληλα τις σημειώσεις και τις ανεβάζουμε στην eme ή στην eclass. Και στην τάξη χάνονται αυτά τα παιδιά. Χρειάζονται προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους υλικό. Για αυτό έχουμε κάνει επιμορφώσεις σχετικά. Αν τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το μάθημα είναι προαιρετικό, δεν θα μάθουν τίποτα απολύτως.
Τα παιδιά αυτά στην τάξη όμως τα βοηθάμε κρατώντας τα σε ετοιμότητα. Στο σπίτι απαιτείται η συνεργασία του γονέα, που δεν είναι πάντα δεδομένη. Επίσης, είναι κ θέμα ψυχολογικό γθα αυτούς που έχουν τεχνικά προβλήματα: είναι άσχημο να ακούς με διακοπές ή μ σε πετάει κάθε λίγο, κ το μάθημα να συνεχίζεται κανονικά. Όσο κ αν ο καθηγητής αναπληρώσει με γραπτές οδηγίες στο τσατ ή άλλους τρόπους, αυτά τα παιδιά είναι τροπον τίνα αποκλεισμένα χωρίς να ευθύνονται. Συνάδελφε συγγνώμη που το λέω, έχω την αίσθηση ότι σε οποιονδήποτε προβληματισμό μας προσπαθείς να μας αποδείξεις ότι επινοούμε δικαιολογίες κ όλα λύνονται αν προσπαθήσουμε. Δεν είναι έτσι. Αν απλώς επινοούσαμε δικαιολογίες, δεν θα καθόμασταν να τις συζητάμε κ σε σχετικό φορουμ. Θα διαβάζαμε συνταγές στο ελεύθερο χρόνο μας ή θα ψάχναμε πως να βάψουμε τη ρίζα ή οτιδήποτε άλλο. Για να είμαστε εδώ σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει να κάνουμε μάθημα και βασικά να μάθουν οι μαθητες μας. όχι απλα να κάνουμε μάθημα για να πούμε ότι έγινε κ είμαστε ευσυνείδητοι. Η εξαποστασεως έχει προβλήματα και περιορισμούς που πλήττουν κυρίως κάποιες κοινωνικές ομάδες όπως κ παιδιά με αδυγαμιες. Αυτό δεν είναι δικαιολογία των τεμπέληδων ή των συνδικαλιστών ή των συριζαιων. είναι μια παγκόσμια διαπίστωση κ γι αυτό στο δεύτερο λοκνταουν στις περισσότερες χώρες έμειναν ανοιχτά τα σχολεία (κ για άλλους λόγους, άσχετους με την εκπαίδευση, αλλά και γι αυτό).
Ακριβώς. Συμφωνώ. Για αυτό και εγώ συντάσσομαι με τους Γερμανούς συνδικαλιστές και τα μέλη που εδώ στο φόρουμ ανέφεραν ότι το πιο δίκαιο και σωστό είναι να επαναληφθεί η χρονιά. Κι αυτό γιατί όλα τα τεχνικά προβλήματα όλων δεν λύνονται. Θα μπορούσε και η δική μας ΟΛΜΕ αντί να ζητά ημίμετρα για να περάσουν οι μαθητές με λιγότερη προσπάθεια να ζητήσουν επανάληψη της χρονιάς, για να εστιάσουμε στα σημαντικά. Όσες συζητήσεις και αν κάνουμε και το ρεύμα θα πέφτει και άλλοτε η μία εταιρία και άλλοτε η άλλη θα χει πρόβλημα και μερικοί θα χουν όλες τις ανέσεις και άλλοι ούτε κινητό κλπ κλπ. Από την άνοιξη πάντως θα μποούσαν να χουν γίνει πολλά από τους δήμους και τις περιφέρειες ώστε να λυθούν πολλά μικροπροβλήματα. Στο γυμνάσιο που εργάζομαι βοηθούν πολύ οι μαθητές τους συμμαθητές τους. Έχουν φτιάξει ομάδες πχ με όσους έχουν εκτυπωτή και στηρίζουν τα παιδιά που δεν έχουν, δινοντάς τους τυπωμένες τις σημειώσεις και τις ασκήσεις. Και άλλες ομάδες. Υπάρχει ομάδα τεχνικής υποστήριξης και άλλες πολλές. Εκείνα ναι αντί να βρίσκουν δικαιολογίες φροντίζουν να βρουν λύσεις. Δεν είχα τέτοια πρόθεση, αλλά το ότι εσύ το εξέλαβες έτσι, είναι πρόβλημα. Ενεργοποιήστε το 15μελές σας. Το σύλλογο γονέων. Μακάρι οι γονείς των μαθητών μας να τους έμοιαζαν!
Εσύ κοροϊδεύεις έσπερε που έλεγες πως κάνεις 5ωρα προετοιμασία για τηλεκπαιδευση και άλλα ωραία και τώρα μας λες πως η τηλεκπαιδευση δεν προχωρα
και για να τελειώνουμε. Δεν έχω κάποιο συμφέρον μα λέω ότι δεν τραβάει. γιατί ξέρω ότι ο,τι δουλειά γίνεται, είναι αποκλειστικά χάρη ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ. Σε καμία κεραμεως καμία Χαχαρακη κανέναν συντονιστή, καμία cisco. εμείς το κάνουμε αυτό να δουλεύει, εμείς επισημαίνουμε κ τα προβλήματα.
Έρχεσαι στα λόγια μου. Η τηλεκπαιδευση αποτελεί μια βλακεια της Κεραμεως να δικαιολογησει τον μισθό μας. Η ύλη δεν πρέπει να θεωρηθει διδαχθείσα. Άργησες αλλά το κατάλαβες.