0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αναφέρεσαι σε χώρες όμως που έχουν πολύ καλά έως άριστα υγειονομικά συστήματα. Επιπλέον για κάποιους λόγους έχει πέσει και η θνησιμότητα (έχουν περισσότερα μέσα, μεγαλύτερη εμπειρία) οπότε μπορούν να ανοίγουν και τα σχολεία κατά διαστήματα. Είδαμε όμως π.χ. στην Ελβετία να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα και οι μαθητές να είναι με κουβέρτες. Η κυβέρνηση δίνει ελπίδες ώστε να αντέξει ο κόσμος. Το μεγαλύτερο μαρτύριο για τις οικογένειες είναι να έχουν τα βλαστάρια τους κλεισμένα στο σπίτι τους με ότι συνεπάγεται αυτό. Ελπίζω τουλάχιστον να εκτιμήσουν το ρόλο του σχολείου και των δασκάλων γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν χρεώσει σχεδόν σε εμάς την οικονομική καταστροφή του κράτους. Από την άλλη η αντιπολίτευση περιμένει στην γωνία για να μήπως ξεφύγει η κατάσταση για να αποκομίσουν πολίτικό όφελος. Είναι δύσκολη η εξίσωση.
Είδαμε όμως π.χ. στην Ελβετία να έχουν ανοιχτά τα παράθυρα και οι μαθητές να είναι με κουβέρτες.
Σωστά περιγράφεις την άλλη πλευρά που σίγουρα έχει πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι μιλούν για εκλογές. Θα μπορούσε να επιλέξει λοιπόν η κυβέρνηση αυτόν το δρόμο. Όμως θα συμβουλευτεί τους λοιμωξιολόγους και αυτοί με τη σειρά τους θα επικαλεστούν τους δείκτες διάδοσης της ασθένειας, μόνο που αυτοί ακολουθούν εκθετική αύξηση. Γι αυτό λέω ότι θα επιλέξει να μην ρισκάρει. Οι συμπεριφορές των ανθρώπων δύσκολα αλλάζουν. Αυτή την παιδεία έχουν αυτά μπορούν να κάνουν, δηλαδή σχεδόν τίποτε στην περίπτωση του ΄΄αόρατου΄΄ εχθρού όπως είναι ένας ιός.
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η Ευρώπη συνολικά χειρίστηκε αποτυχημένα την πανδημία. Απλώς σε κάποιες χώρες έχουν καλύτερα ποσοστά θνητότητας, επειδή ως ένα βαθμό λειτουργεί και η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Εδώ, φτάνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία όταν η κατάστασή τους είναι μέτρια έως κρίσιμη, οπότε αυξάνεται και η πιθανότητα θανάτου. Ποιος θα εξετάσει έναν άνθρωπο που νοσεί από covid ώστε να τον στείλει έγκαιρα στο νοσοκομείο, αν χρειάζεται; Οι ιδιώτες γιατροί δε δέχονται επισκέπτες ούτε επισκέπτονται , στα τοπικά κέντρα υγείας δεν υπάρχουν συνήθως γενικοί γιατροί ή πνευμονολόγοι. Σαφώς θα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τη θνητότητα στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, άκουγα τις δηλώσεις ενός γιατρού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις οποίες αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για 25 ασθενείς σε πτέρυγες covid. Ε, όσο να' ναι, τι φροντίδα μπορεί να παρέχει ένας νοσηλευτής σε 25 βαριά πάσχοντες;Εντέλει αποτυχημένη δεν είναι μόνο η διαχείριση στα σχολεία. Είναι συνολικά αποτυχημένη και δυστυχώς οι αποφάσεις παίρνονται στο πόδι και κυριολεκτικά όπως έρθει στον καθένα. Άρα μην περιμένετε καλύτερη κατάσταση και στην εκπαίδευση. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε νέο lockdown μέσα στο χειμώνα, αν ανοίξει η οικονομική και σχολική δραστηριότητα. Για την κυβέρνηση η κατάσταση είναι κυριολεκτικά "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα". Όχι ότι δεν έχει ευθύνες, έχει και παραέχει. Κυρίως γιατί εγκλωβίστηκε στις ιδεοληψίες της στο κομμάτι που αφορά την ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας.
Μα είναι πολύ νωρίς να αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Είδα και άρθρα με τίτλο "Ανοίγουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου". Σοβαρή δημοσιογραφία . Κάνεις κλικ να διαβάσεις και από πουθενά δεν προκύπτει με βεβαιότητα το συμπέρασμα αυτό.
★11/1/2021 ανοίγουν τα σχολεία=dikaiologitika news...