0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν διάβασα πως για τα παιδιά σε καραντίνα, εξετάζουν τα εξής: Ή να παρακολουθούν live το μάθημα (ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος από εμάς που να το δεχθεί) ή να συσταθούν διαδικτυακά τμήματα (ποιος θα κάνει μάθημα σε αυτά, δεν ξέρω). Εμπνευσμένα και τα δυο..
Το αστείο είναι οτι αγωνίζονται να ανοιξουν τα σχολεία αλλά τα παιδια δεν πρόκειται να πατήσουν το πόδι τους διότι έχουν ελάχιστες απουσίες λόγω τηλεκπαιδευσης... Αυτό ισχύει κυρίως για την γ Λυκείου για την οποία υποτίθεται ότι ανοίγουν.. .
Νομίζω γι αυτό το κάνουν. είναι άνοιγμα εκ του ασφαλούς. θα πάνε 2-3 μέρες να ξεσκάσουν ή να λύσουν καμία απορία κ μετά θα μείνουν σπίτι. ποιο παιδί της γ θα ρισκάρει να αρρωστήσει τώρα;
Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν! Στο λύκειο κυρίως. Του χρόνου θα έχουμε μαθητές που θα δίνουν πανελλήνιες χωρίς να έχουν καταλάβει τι είναι το λύκειο. Χωρίς να έχουν ζήσει την πίεση των εξετάσεων. Ένας από τους λόγους που έγραψα καλά χωρίς φροντιστήριο ή ιδιαίτερα ήταν ότι στο σχολείο μου οι καθηγητές στις εξετάσεις ήταν πολύ αυστηροί. Ήταν εξαιρετική προετοιμασία για αυτό που με περίμενε! Στη γ λυκείου δεν χρειάζονται ενδοσχολικές, αλλά σε όλες τις άλλες τάξεις απαιτούνται. Και σίγουρα δεν έχει να προσφέρει τίποτα η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής τους τώρα. Μόνο κακό θα κάνει! Και η ανακοίνωση αλλά και το να μη γίνουν.
Δε βλέπω να υπάρχει κανένα όφελος από τη διαδικασία των προαγωγικών εξετάσεων φέτος για κανένα μαθητή, (ειδικά τους μικρότερους του Γυμνασίου) ούτε παιδαγωγικά, ούτε γνωστικά. Μόνο σύγχυση κι άγχος θα επιφέρει.Άλλωστε, σε 1 μήνα, από τις 10 Μαίου μέχρι τις 11 ή τις 14 Ιουνίου, όλοι οι συνάδελφοι θα κοιτάζουν να βάλουν κανένα διαγώνισμα, υπάρχει λόγος να φορτωθούν οι μαθητές και με τις προαγωγικές, κατευθείαν; Πιο παράλογη κατάσταση, δε θα υπάρχει...!
Αν άνοιγε μόνο η Γ Λυκείου με προαιρετική παρουσία μόνο για τα πανελλαδικως εξεταζόμενα μαθήματα. Ίσως και με τους καθηγητές τις ενισχυτικης;;; Δεν θα ήταν μια κάποια λύση;
Το άγχος αυτό είναι καλό...το άγχος μην ξεμείνουν σε καμιά πίστα ή δεν βγάλουν όσες σέλφι έβγαλε ο συμμαθητής...όχι. Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Κάπως διαφοροποιημένες, αλλά να γίνουν. Να έχουν βαθμό από το τι κατάφεραν μόνοι και μόνες τους. Μόνο η α΄γυμνασίου θα μπορούσε να εξαιρεθεί. Καλό κάνουν, κακό δεν κάνουν. Οι μαθητές έχουν άφθονο χρόνο ελεύθερο όλο αυτό το διάστημα...το διάβασμα είναι μια πολύ καλή απασχόληση για να τον γεμίσουν. Ή όχι;;;Δεν πιστεύω όμως ότι το Υπουργείο θα κάνει αυτό που πρέπει. Θα πέσει στον λαϊκισμό...
Τελικά με έχετε μπερδέψει ρε παίχτες. Η τηλεκπαιδευση αποδίδει ή όχι?