0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τεστ σε όλους σε δημόσιες δομές
Svoura για το πρώτο: όσο πιο πολυ παραμενει το ιικο φορτίο υψηλό στο ρινοφαρυγγα, τοσο πιο έντονα, αλλά και παρατεταμενα μεταδιδεις. Ο Πρασσας το θεωρεί αυτονόητο και γι αυτό επιμένει στην εξήγηση δράσης της δευτερογενούς ανοσολογικής απόκρισης. Κοινώς, όσο πιο γρήγορα εξαλείφει το ανοσοποιητικο τον ιό από βλεννογόνους, τόσο λιγότερο μεταδοτικος είσαι.
Το τι θεωρεί αυτονόητο ή όχι ο Πρασσάς θα έπρεπε να το αναφέρει στο άρθρο. Παραθέτοντας ένα άρθρο ενός καταξιωμένου επιστήμονα προσθέτοντας δικές μας θεωρήσεις ουσιαστικά διαστρεβλώνουμε τα λεγόμενά του. Εδώ https://www.nationalgeographic.com/science/article/evidence-mounts-that-people-with-breakthrough-infections-can-spread-delta-easily αναφέρει επίσης ξεκάθαρα πως "the Delta variant is able to grow in the noses of vaccinated people to the same degree as if they were not vaccinated at all. The virus that grows is just as infectious as that in unvaccinated people, meaning vaccinated people can transmit the virus and infect others" δηλαδή το στέλεχος Δέλτα αναπτύσσεται στη μύτη των εμβολιασμένων στον ίδιο βαθμό όπως και των ανεμβολίαστων. Ο ιός που αναπτύσσεται είναι το ίδιο μεταδοτικός όπως και στους ανεμβολίαστους που σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό και να μολύνουν και άλλους.
Καμιά διαστρέβλωση, καμιά δική μου θεωρηση.
Παράθεση από: TimPap στις Σεπτέμβριος 07, 2021, 10:00:47 μμΥποθέτω ζητάς κι από αυτούς που δεν κάνουν τσεκ απ κάθε χρόνο και δε γυμνάζονται να υπογράψουν ότι δε θα πάνε στη ΜΕΘ αν πάθουν έμφραγμα και ζητάς κι από αυτούς που παθαίνουν τροχαίο επειδή έπιναν ή έτρεχαν ή δε φορούσαν ζώνη ή μιλούσαν στο κινητό να μην πάνε σε ΜΕΘ, από αυτούς που κάπνιζαν κι έπαθαν καρκίνο να μην πάνε στη ΜΕΘ, από αυτούς που έπαθαν πνευμονία γιατί δεν πρόσεχαν ή έβγαιναν λουσμένοι ή δε φορούσαν ζακέτα όπως τους έλεγε η μάνα τους να μην πάνε ούτε αυτοί στη ΜΕΘ. Εσύ αν πας στη ΜΕΘ και κάνεις όλα τα παραπάνω (προσέχεις την υγεία σου με το να γυμνάζεσαι, να μην καπνίζεις, να οδηγείς προσεκτικά πάντα, να κάνεις όλες τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις), υποθέτω θα είναι λόγω προχωρημένης ηλικίας και μόνο ή επειδή σε τράκαρε κάποιος άλλος ή τέλος πάντων λόγω κάποιου ατυχήματος (αν και σε αυτή την περίπτωση, να πρόσεχες, γιατί με την απροσεξία σου στερείς τη ΜΕΘ από κάποιον άλλον). Υποθέτω καταλαβαίνεις το νόημα που θέλω να περάσω. Υποθέτω επίσης ότι δε θα συμφωνείς... Θα μου πεις ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για όλα αυτά. Εμβόλιο όχι δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως όλα αυτά που σου έγραψα. Προληπτική ιατρική, γυμναστική, τήρηση του ΚΟΚ κλπ. Αν λοιπόν δεν τα κάνεις όλα αυτά, η αμέλεια σου δεν είναι το ίδιο εγκληματική με αυτή των ανεμβολίαστων; Και οι συνέπειες δεν είναι οι ίδιες για όλους τους άλλους που θα χρειαστούν ΜΕΘ κι εσύ θα τους τη στερήσεις;
Καλό είναι να ενημερώσεις τους επιστήμονες των ερευνών που έχω παραθέσει παραπάνω για τις αρχές τις βιολογίας που μάλλον αγνοούν ώστε να αναθεωρήσουν τα ευρήματα των μελετών τους. Μην εκτεθούν κιόλας οι άνθρωποι.
Οι συντάκτες της μελέτης δεν παραβιασαν καμια βασική αρχή. Η δική σου ερμηνεία το έκανε. Οι ειρωνείες να λείπουν. Καλυτερα να σκεφτείς πως μεταφράζεις μια μελέτη που διαβάζεις.
Αλλά νομίζω ότι δεν κατανοούν όσοι έχουν αρτηριοσκλήρυνση στα εγκεφαλικά κύτταρα.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται εντελώς τα αντίθετα από τις δικές σου δοξασίες και εικασίες. Άρα ή εσύ μας δουλεύεις ή οι ερευνητές. Εγώ πάντως εμπιστεύομαι τους ερευνητές. Και επειδή με τα λεγόμενά σου αυτό που ουσιαστικά κάνεις είναι να προτρέπεις άτομα που έχουν εμβολιαστεί να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας καθώς ιποστηρίζεις πως οι ίδιοι δεν μεταδίδουν τον ιό θέτεις σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. Επειδή μιλάμε για ανθρώπινες ζωές λοιπον θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί το τι λέμε.
Silkcut το ξερω και ζητώ συγγνώμη αν έγινα κουραστική, απλώς κάποιοι επαναφέρουν ένα δευτερευον κατά τη γνώμη μου θέμα, και μάλιστα το παρουσιαζουν από ιδιαίτερη κατά τη γνώμη μου παλι, οπτική γωνία. Έγραψα και πριν πως με άλλα πρεπει να ασχολουμαστε.
Όχι να ζητάς και συγγνώμη επειδή κάποια μέλη, είτε παλιά, είτε καινούργια στο φόρουμ ή στο νήμα είτε παλιά με καινούργια ψευδώνυμα, επαναφέρουν θέματα στα οποία έχουμε απαντήσει τόσες φορές! Όταν μάλιστα δεν έχεις θίξει, δεν έχεις προσβάλει και δεν έχεις ειρωνευτεί κανέναν, ούτε ατομικά ούτε ομαδικά. Αυτοί που το κάνουν ή αυτοί που ενοχλούνται επιλεκτικά θέλουν να γράφουν μόνοι τους.
Δηλαδή υποστηρίζεις ότι ενώ εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι έχουν το ίδιο ιικό φορτίο, η επώαση της ασθένειας στους ανεμβολίαστους διαρκεί περισσότερο και άρα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό;Που ακριβώς το λέει αυτό στο άρθρο;