0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Α να μην παω στον ψυχιατρο τελικα αν διαφωνω;
Για να συνοψισουμε, στην Ελλάδα ο εκπαιδευτικος 1) δεν θελει να κάνει συγχρονη γιατί δεν ξέρει κομπιουτερ , γιατί το 11% τπυ πλυθησμου δεν έχει ιντερνετ (δλδ 9 στους 10 εχουνε και ειναι πάνω από το μεσο όρο ΕΕ), για τα προσωπικα δεδομένα (ιδιοι νομοι σε ολη την ΕΕ, ιδιες πλατφορμες κλπ)2) δεν θέλει να γυρίσει στο σχολείο γιατί έχει συναδελφους που είναι στις ευπαθεις ομάδες (οι οποιοι βέβαια ΔΕΝ θα γυρίσουν στο σχολείο-άσχετο)Το κράτος της αριστέιας κ της αξιολογησης 3) πληρώνει κανονικότατα 1000-1400 ευρω για 5 mail to mήνα??! γιατί πολύ απλά τα δικά τους παιδάκια πάνε σε ιδιωτικά και τα ιδιωτικά όπως και τα φροντ. ένανα συγχρονη απο τη πρώτη μέρα. 4) Η Κεραμέως είναι περιχαρής στα κανάλια-πετάει εκεί τη λέξη "εξ αποστάσεως"-κουβέντα για στατιστικά κ ΑΡΙΘΜΟΥΣ για σύγχρονη-κουβεντα για τον αν υπάρχει άλλη χώρα ΕΕ/
Για να συνοψίσουμε, (όπως είναι τα πράγματα στην πραγματικότητα) στην Ελλάδα ο εκπαιδευτικός1) Κάνει σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία (και μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν προτού καν την εξαγγείλει το Υπουργείο). Αυτό που επισημαίνει είναι -ότι έγινε χωρίς ουσιαστική οργάνωση από το Υπουργείο που είναι ο υπεύθυνος φορέας (να μην αναφέρω ξανά τα μύρια τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη) και όλο το βάρος το επωμίστηκαν οι εκπαιδευτικοί όπως πάντα-δεν υπήρξε ουσιαστική μέριμνα για τους μαθητές που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε υπολογιστές (ξέρω περιπτώσεις μαθητών που όχι μόνο δεν έχουν υπολογιστή/tablet αλλά περίμεναν το απόγευμα τη μαμά να επιστρέψει από τη δουλειά για να τους δώσει το μοναδικό κινητό της οικογένειας και να κάνουν μάθημα με τον καθηγητή (που έκανε ξεχωριστά μάθημα επιπλέον, για να μη μεινει πίσω ο μαθητής).2. θέλει να γυρίσει στο σχολείο εφ'όσον έχουν εξασφαλιστεί ολες οι συνθήκες που θα διασφαλίσουν την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών (χορήγηση υγειονομικού υλικού, απολυμάνσεις κλπ- μην τα ξαναλέμε).Το κράτος3. πληρώνει τους εκπαιδευτικούς τον μισθό τους με βάση το ΜΚ στο οποίο ανήκουν όπως όλοι οι υπόλοιποι υπαλληλοι (και είναι αρκετοί οι εκπαιδευτικοί που παίρνουν κάτω των 1000 ευρώ) για να κάνουν τη δουλειά τους. Εάν νομίζουν κάποιοι ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού σε συνθήκες καραντίνας είναι μόνο 5 mail τον μήνα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εκπαιδευτική διαδικασία. Μάλιστα για τις ανάγκες της σύγχρονης και της ασύγχρονης διδασκαλίας το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι πλέον τόσο ξεχειλωμένο που εννοείται ξεπερνά τις ώρες (προετοιμασία μαθήματος, διδασκαλια, διορθωση εργασιών,επανατροφοδότηση μαθητών κλπ) προ καραντίνας4.Η Κεραμέως αποφεύγει να αναφερθεί σε αριθμητικά στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών που παρακολουθούν τη σύγχρονη διδασκαλία, επειδή δε θέλει να αναφερθεί στους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση λόγω των οικονομικών περιορισμών της οικογένειας. (Προφανώς ένα ποσοστό μαθητών απέχει ή αποφεύγει τη σύγχρονη επειδή αδιαφορεί, αλλά και σε συνθήκες δια ζώσης μέσα στην τάξη, πάντα υπήρχε ένα τέτοιο ποσοστό μαθητών. Εδώ είναι θέμα των γονιών τι όρια θα θέσουν στο παιδί τους.)Πραγματικά, η λάσπη που πέφτει προς τους εκπαιδευτικούς δεν έχει όριο!Προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του, αλλά καλό είναι πρώτα να γνωρίζει τι σημαίνει δημόσιο ελληνικό σχολείο στην πράξη. Εάν δε γνωρίζει, ας φροντίσει να μάθει πρώτα.
Συνάδελφοι κάποια στιγμή τα σχολεία θα ανοίξουν. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να δώσει ακριβείς οδηγίες για την ασφάλεια όλων.Εύχομαι να μην γίνει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης το θέμα αυτό, γιατί τότε η κατάσταση θα γίνει άκρως περίπλοκη.
γιατί απουσίες ΔΕΝ θα προσμετρώνται φυσικά-