0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει καν αυτό που λες. Με ενδιαφέρει που η οικογένεια και τα παιδιά μου σε αυτές τις τραγικές στιγμές είναι πόσα χιλιόμετρα μακριά και αν τους συμβεί κάτι χτύπα ξύλο δε θα μπορέσω να βοηθήσω. Αντίστοιχα αν συμβεί κάτι σε εμένα εδώ αυτές τις ημέρες δε θα έχω κοντά την οικογένεια μου να με φροντίσει. Έχουμε συγκλονιστει από το γεγονός και όσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν. Από την άλλη ακριβώς επειδή υπάρχει επαγγελματική και εκπαιδευτική συνείδηση δε πήρα το πρώτο πλοίο να φύγω. Αν όμως δεν απαγορεύεται ακόμη από το νόμο δε βρίσκω το λόγο να περνά κάποιος τούτες τις τραγικές στιγμές μακριά από την οικογένεια του
Μόνο Έλληνας αναπληρωτής εκπαιδευτικός, την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ταχύτατης μετάδοσης ιού, την αντιλαμβάνεται εγκεφαλικά σε πρώτο και μοναδικό επίπεδο ως... πρώτης τάξεως ευκαιρία για 15νθήμερες διακοπές Χριστουγέννων και ανάπαυση με καλούς φίλους μακριά από τον τόπο εργασίας. Με την απαραίτητη μπόλικη επίκληση στο συναίσθημα εννοείται. Είτε από τον ίδιο, είτε από τους συνδικαλιστές του, είτε από μέλη του pde.gr. Επαγγελματική ευσυνειδησία my ass.
Δηλαδη οπως για αλλη μια φορά σκέφτεστε ολοι ατομικα( τα παιδια μου, η οικογένεια μου) λες και οι υπόλοιποι εχουμε φυτρώσει ειναι ιδιαίτερα επικίνδυνο πλέον και ανεύθυνο.Δηλαδη οι γιατροί και ολο το νοσηλευτικό προσωπικό που με τόσες προσωπικές θυσίες ειναι υποχρεωμένοι είτε λογω θέσης είτε λογω ευσυνειδησίας στηρίζουν τη κατασταση δεν ειναι άνθρωποι;Δεν εχουν οικογένειες και παιδια;Και γνωρίζω παρά πολλούς στον τομέα της υγειας που βρίσκονται μακριά απο το σπιτι τους και τα παιδια τους και όμως δεν βάζουν το προσωπικό θέμα τους πάνω απο ολα.Δηλαδη τι θελουμε;Να νοσήσουμε ολοι και να καταρρεύσει το σύστημα υγειας;Να μην μπορει να μας εξυπηρετήσει;Προστατεύουμε το σύστημα υγειας, τους εαυτούς , οικείους και συνανθρώπους μας περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας.Ας βάλουμε τη λογική μας.Μορφωμένοι άνθρωποι ειμαστε.
Να γράψω τα γνωστά: είμαστε Κοινότητα Εκπαιδευτικών. Καταλαβαίνω την αναστάτωση, δεν καταλαβαίνω την υστερία.Οπότε, ας παραμείνουμε στην εκπαιδευτική πτυχή του θέματος και ας γράφουμε ό,τι μας αφορά ως εκπαιδευτικούς.Όλα τα άσχετα με την εκπαίδευση μηνύματα θα διαγράφονται και θα επιβάλονται οι αντίστοιχες ποινές.Γενικά, να ενημερώνεστε από αξιόπιστες πηγές. Κάποτε είχαμε γεμίσει με "δικηγόρους", τώρα είμαστε όλοι "ιατροί".Ήταν στατιστικά βέβαιο ότι θα θρηνούσαμε τον πρώτο νεκρό και είναι επίσης στατιστικά βέβαιο ότι δεν θα είναι ο μόνος, δυστυχώς.
Για τα Δωδεκάνησα, σήμερα ανακοινώθηκε το παρακάτω:http://b-elme-dwd.blogspot.com/