0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και ένα σχετικό άρθρο προς προβληματισμό (ειδικά για όσους ενστερνίζονται την τρομολαγνεία):https://www.zougla.gr/kosmos/article/12-giatri-amfisvitoun-ton-paniko-tou-koronoiou
Το οτι εσείς το ερμηνεύσατε ότι προτείνω να επιστρέψουμε όλοι είναι αντίθετο απτό το δικό μου ζήτημα το οποίο είναι απλά να μην επιστρέψει κάνεις.οποτε μην προτρέχετε με ειρωνικές κριτικές. Κ επίσης αφού λέτε ότι κάποιοι μπορεί να πεθάνουν, προφανώς δε θα σας άρεσε να ήσασταν στη θεση ούτε του καθηγητή ούτε του μαθητή γ λυκείου.
Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες, και ότι κάθε παιδί που θα δώσει πανελλήνιες πρέπει να έχει ελεγχθεί ότι δεν έχει κορονοϊό, πριν προσέλθει στο εξεταστικό κέντρο.Να αφήσει τις κουτοπονηριές η κυβέρνηση, να κόψει κονδύλια από οπουδήποτε και να αγοράσει τεστ κορονοϊου.Αλήθεια. ξέρει κανείς πόσο κοστίζει ένα τεστ;;
Λιγότερο από 50 ευρώ.
Από το άρθρο αυτό:"Στις ΗΠΑ περίπου 40.000 άνθρωποι πεθαίνουν σε κάθε κανονική εποχική γρίπη και μέχρι στιγμής (22/03/2020) 40-50 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό, οι περισσότεροι από αυτούς σε γηροκομείο στο Kirkland της Ουάσιγκτον"Σήμερα όμως με μόνο 634000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπάρχουν ήδη 27000 χιλιάδες νεκροί στις ΗΠΑ. Δεν ξέρω κατά πόσο άντεξε στο χρόνο η απόφαση του γιατρού να συγκρίνει τον covid 19 με την εποχική γρίπη.Επίσης:"Η Ιταλία επέβαλε το "κλείδωμα" και έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι δομές περίθαλψης ξεπέρασαν σύντομα το όριο των δυνατοτήτων τους, αλλά δεν επιβράδυναν την εξάπλωση του ιού μετά την επιβολή της "κοινωνικής αποστασιοποίησης" και του "εγκλεισμού"."Γενικά οι δηλώσεις του άρθρου είναι από τις 22 Μαρτίου και νωρίτερα. Όσοι τις έκαναν μάλλον θα προτιμούσαν να ξεχαστούν παρά να αναπαράγονται.
Όσο για το ζήτημα των σχολείων για να μη βγούμε και απο το θέμα νομίζω ότι ακόμα κανείς από την επιτροπή επιστημόνων δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση και είναι λογικό. Απλώς πιέζει το υπουργείο το οποίο βέβαια πιέζεται και από τις συνεχείς ερωτήσεις από την κοινωνία και τους δημοσιογράφους.
Συμφωνώ απόλυτα με koshl ....Όλες οι δηλώσεις στο άρθρο είναι μέχρι 20 Μαρτίου περίπου...τις έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ η πραγματικότητα...τα δεδομένα αλλάζουν ώρα με την ώρα...Άλλωστε αυτά έλεγε και ο Τραμπ και ο Τζόνσον και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.Ας ακούμε τους επιστήμονες οι οποίοι προφανώς και ερευνούν τα δεδομένα και αναθεωρούν κάποιες απόψεις τους όταν χρειάζεται. Είναι στη φύση της Ιατρικής επιστήμης αυτό. Επίσης ας σεβαστούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που δίνει μάχη σε όλο τον κόσμο και δε νομίζω να έχει διάθεση να τρομοκρατήσει τον κόσμο ούτε να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Τόσοι πολλοί απ'αυτούς καθημερινά μας λένε ότι πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο που δεν έχουν ξαναδεί στα νοσοκομεία και γι'αυτό μας παροτρύνουν να κάτσουμε μέσα. Εμείς με ποια ιδιότητα και με ποιες γνώσεις θα τους αμφισβητήσουμε;Όσο για το ζήτημα των σχολείων για να μη βγούμε και απο το θέμα νομίζω ότι ακόμα κανείς από την επιτροπή επιστημόνων δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση και είναι λογικό. Απλώς πιέζει το υπουργείο το οποίο βέβαια πιέζεται και από τις συνεχείς ερωτήσεις από την κοινωνία και τους δημοσιογράφους.
Διαθέτουμε και κρίση και άποψη. Όσοι αρέσκονται στο φόβο,την τρομολαγνεια και την "ασφάλεια" του σπιτιού τους, ας τους ακούν ελεύθερα για άλλον ένα χρόνο και αργότερα όταν θα μεταλλαχθεί ο κορωνοιος, ες αεί.
Εγω, ειδικος δεν ειμαι.Αν μου πουν οι ειδικοι οτι μπορω να επιστρεψω στην ταξη, θα το κανω.Μεχρι 10/5 ο καιρος ειναι πολυς.Ελπιζω τα πραγματα να εξελιχθουν με τον ιδιο καλο ρυθμο και να βγουμε απο το κελυφος.Ο,τι πουν οι ειδικοι, συμφωνω!