0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα έρθουν οδηγίες αργότερα για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η προετοιμασία επαναλειτουργίας του σχολείου. Προφανώς χρειάζεται κάποια προετοιμασία, αλλά αυτό απαιτεί να είναι όλοι εκεί από την Τετάρτη 6/5 ακόμα κι αν έχουν μάθημα στις 18/5;Ίσως αυτή η εγκύκλιος ζητά να είναι όλοι στα σχολεία νωρίτερα για να έρθουν πριν αρχίσουν τα μαθήματα και όσοι είχαν επιστρέψει στο μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Δεν είναι τόσο απλό να γυρίσει ένας εκπαιδευτικός στα νησιά. Θέλει βεβαίωση από το σχολείο του, για να του επιτραπεί να ταξιδέψει. Επίσης, σε πολλά νησιά ζητάνε από τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στο σπίτι τους κάποιες μέρες όταν φτάσουν και να πάνε αργότερα στα σχολεία τους (καραντίνα).
Σέβομαι την άποψή σου περί μάσκας στο σχολείο...έχω διαφορετική άποψη....τη θεωρώ ουσιαστικά άχρηστη - ίσως και επικίνδυνη - εφόσον δεν έχεις συμπτώματα (αν έχεις συμπτώματα κάθεσαι σπίτι) και κατά δεύτερο λόγο πιστεύω ότι μάθημα με μασκοφόρο καθηγητή δεν γίνεται....οι ειδικοί (όχι το υπουργείο όπως λες) δεν την καθιστούν υποχρεωτική στο σχολείο....οι διαφορετικές επιστημονικές απόψεις περί της χρήσης της μάσκας τους έκαναν προφανώς να την καταστήσουν υποχρεωτική μόνο στο ΜΜΜ....συνεπώς και των δυο μας η άποψη έχει επιστημονικά επιχειρήματα....όμως, όπως δεν θα τραβάω ζόρι εγώ που θα φοράς μάσκα εσύ, παρακαλώ να μην τραβήξεις ζόρι που δεν θα φοράω μάσκα εγώ....τις αποστάσεις θα τις κρατάω..οκ...
Επίσης είμαι καπνιστής και η νικοτίνη με προστατεύει ( δεν το λέω εγώ, Γάλλοι ερευνητές το λένε - "Σε μελέτη ασθενών με κορονοϊό σε γαλλικό νοσοκομείο καταγράφηκε ότι μόνο το 4,4% από αυτούς ήταν καπνιστές, ενώ, με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2018 περίπου το 25% των Γάλλων είναι καπνιστές")....
Ε ναι, δεν θα πας από covid, αλλά από το τσιγάρο! ΧΑΠ, καρκίνος πνεύμονα κ.ο.κ. Διαλέγεις και παίρνεις..Και μη φοράς μάσκα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, μη σε πουν και καραγκιόζη.. Αλλά με κάτι ανεύθυνους σαν εσένα θα έχουμε ξανά αύξηση κρουσμάτων το προσεχές διάστημα, αν είστε πολλοί τέτοιοι.Δεν φοράει κανένας μάσκα.. 95% πιθανότητα να κολλήσει, φοράνε και οι 2, 1,5-2% η πιθανότητα.
Εμένα μου έστειλε ο διευθυντής βεβαίωση, μιας και θα τη χρειαστώ για το καράβι. Ασχέτως της εγκυκλίου που ήρθε, είχα σκοπό να ταξιδέψω Δευτέρα, μιας και όλοι οι συνάδελφοι είναι ντόπιοι και μου το δήλωσαν ξεκάθαρα ότι με θέλουν 14 μέρες καραντίνα, για να μπω στα αυτοκίνητα τους. Το να είμαι Τετάρτη στο σχολείο χλωμό. Κανένας δε θα με πάρει.
Τί υστερία είναι αυτή που επικρατεί; Όσοι θέλουν ας φορέσουν μάσκες, ας πάρουν αναρρωτική άδεια, ας μη κουβαλήσουν θρανία. Οι υπόλοιποι απλώς έχουν άλλη άποψη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
Κατα τ αλλα εσυ μπορεις να πιστευεις ο,τι θελεις. Δεν μπορεις ομως να απαγορευεις στον αλλο να εκφραζει τη γνωμη του για το θεμα, καθως εκτιθεσαι και βασει νομου αν δεν το γνωριζεις.
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει ή να μην πιστεύει πουθενά και είναι πράγματι αδιάφορο για τον άλλον τι κάνει ο διπλανός του, όπως έγραψες κι εσύ. Το να ειρωνεύεται όμως κάποιος τα πιστεύω ή τα μη πιστεύω του άλλου δεν είναι αδιαφορία, δεν είναι σεβασμός, είναι πρόκληση.Οι ειρωνείες αρχίζουν εκεί που τελειώνουν τα επιχειρήματα, αν υπήρξαν ποτέ σε μερικούς!
Αυτό είναι σαν τη λογική ' αφού δεν έχω εγώ πρόβλημα που δεν καπνίζεις, δεν πρέπει να έχεις και εσύ πρόβλημα που καπνίζω μπροστά σου' .