0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
...Το μάθημα της Γυμναστικής θα γίνεται κανονικα;Τα ιδρωμένα και λαχανιασμενα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν και να κολλήσουν πολύ πιο εύκολα.Νιώθω ήδη άρρωστη.
Για νήπια και δημοτικά υπάρχει διχογνωμία. Έτσι κ αλλιώς τέτοια εποχή οι γονείς θα κανόνιζαν κάτι άλλο. Ειδικά με την εκ περιτροπής προσέλευση, το πρόβλημα παραμένει. Γενικά δεν έχω ακούσει πολλούς γονείς ενθουσιασμένους με την προοπτική. Ούτε για τα μεγάλα ήταν, αλλά αυτά είχαν βαρεθεί και ήθελαν να πάνε.Πολύ αισχρό αυτό να πετάνε το μπαλάκι στον γονιό. Και να μένει ένα παιδάκι σπίτι ενώ οι φίλοι του είναι στο σχολείο. Αλλά γενικά δεν καταλαβαίνω τη λογική του κόσμου. Εγώ έχω μικρό παιδί που βολεύεται ακόμα να παίζει μαζί μας κ μόνο του στη φύση και ίσως δεν το καταλαβαίνω αυτό, δεν ξέρω... Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ποιος γονιός ανυπομονεί να πάει τ παιδί τ νήπιο να κάνει μάθημα σε κοντέινερ κ να μοιράζεται τα ίδια πράγματα με 15 παιδάκια κ κατά τ άλλα να είναι εκ περιτροπής για να μη συνωστίζονται. Πολύ δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση.
Εμενα παντως 5 απο τους 9 γονεις νηπιων με πηραν το πρωι τηλεφωνο στο σχολειο για να ρωτησουν ποτε ανοιγουμε και κατα λεξη μια μαμα μου ειπε «δυστυχως για σας, ευτυχως για μας ανοιγει το σχολειο», αλλα μου ειπε οτι δεν μπορει αλλο με δυο παιδια στο σπιτι......Θα τα στειλουν!Απλα ευχομαι να μην συμβει κατι καθως ουτε αποστασεις μπιρουν να κρατηθουν στα νηπιαγωγεια (παρολο που η υπουργος μιλησε για 1,5 μετρο!!!), ουτε οι συνθηκες ειναι ιδανικες
Για τα νηπιαγωγεία δεν ξέρω,αλλά για τα δημοτικά, πιστεύω ότι τα παιδιά εκεί θα τηρούν τις οδηγίες πολύ περισσότερο από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.Θα το δουν και ως παιχνίδι.Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ανοίξουν τα σχολεία,αυτό είναι γεγονός.Η κατάσταση έχει πάει ανέλπιστα καλά.
Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω...Τι λέμε; Αυτή την στιγμή υπάρχουν μαθητές που δεν θα έρθουν σχολείο, μαθητές που θα κάνουν συνολικά 2 εβδομάδες μάθημα και μαθητές που θα κάνουν 4 εβδομάδες μάθημα. Μαθητές τριών ταχυτήτων απλά και μόνο γιατί το να αναλάβει κάποιος την ευθύνη κοστίζει πολύ, κυρίως οικονομικά. Και εμείς μιλάμε εδώ για το αν αυτό το μοντέλο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο; Και καλά δεν έγινε τίποτα για 4 εβδομάδες; Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός αν χαθεί ή ένας μαθητής δεν έγινε τίποτα; Θα μας προστατέψει κανείς αν ο γονιός που θα κολλήσει το παιδί του μας θεωρήσει υπεύθυνους επειδή δεν καταφέραμε να κάνουμε τα παιδιά να τηρήσουν τις αποστάσεις;