0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο δικό μας σχολείο ζητάνε να γραφτούμε όλοι σε ηλεκτρονικές τάξεις.Να σημειώσω ότι για να ετοιμάσω υλικό για όλα τα μαθήματα που διδάσκω απαιτείται πενταπλάσιος χρόνος από αυτόν που χρειάζομαι για διδασκαλία στην τάξη!!!!
Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της
ΠαράθεσηΗ Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της
Επειδή γράφτηκα, ουσιαστικά είναι οδηγίες για το πώς θα κάνουν μάθημα μέσω skype.
Από που προκύπτει ότι έχουν δυνατότητα πληροφόρησης οι εκπαιδευτικοί;https://developunit.gr/kateuthintiriesΠροκύπτει εκ τού ότι στη σχετική Ανακοίνωση που εξέδωσε η Μονάδα, (και όπως γνωρίζουμε, όσοι γνωρίζουμε δλδ, από την επιστήμη), στους ειδικούς θεραπευτές περιλαμβάνονται ΚΑΙ οι ειδικοί παιδαγωγοί.
Ειμαι νηπιαγωγος.Ζητηθηκε και απο μας να στειλουμε email γονεων, τηλεφωνα επικοινωνιας, καθως και αν υπαρχει υπολογιστης και συνδεση στο διαδικτυο στο σπιτι.Οι γονεις των δικων μου μαθητων, πανω απο τους μισους, δεν εχουν υπολογιστη. Επισης, γυρω στους 10 δεν εχουν internet! Ακομα, δικη μου απορια, οι νηπιαγωγοι πώς στο καλο θα δουλεψουμε με τηλεκπαιδευση; Θα καθομαι μπροστα στην καμερα (που δεν εχω στο σπιτι, αλλα ουτε και υπαρχει στο σχολειο) και θα κανω χειροτεχνιες ή θα κανω πειραματα και θα τα κανουν ταυτοχρονα τα παιδια στο σπιτι; Και πώς θα κατσει το 5χρονο; Ή θα κατσει μαζι με το γονιο που, πιθανοτατα, δουλευει απο το σπιτι; Και, αντε και γινεται έτσι, τι γινεται με τα υλικα; Εχουν ολοι ψαλιδια, κολλες, χαρτονια, χαντρες κλπ στα σπιτια τους;Τελος, να πω οτι εγω δεν εχω επιμορφωθει σε ΤΠΕ β επιπεδου που ισως θα με βοηθουσε (υποθετω, δεν ξερω), γιατι μεχρι περυσι ημουν σε ΚΕΣΥ και δεν ειχαμε δικαιωμα επιμορφωσης!
Δεν μπορω να συνδεθώ. Μένει διαρκώς στη σελίδα που λέει ¨σύνδεση με λογαριασμό sch.gr"
Περιλαμβάνονται οι ειδικοί παιδαγωγοί και όχι το σύνολο των εκπαιδευτικών. Για τους ειδικούς παιδαγωγούς θα μπορούσε να έχει εκδώσει οδηγίες και το υπουργείο παιδείας. Για τα υπόλοιπα περί πληρωμής και καθισιού τα βρίσκω άστοχα. Δεν εξελίσσονται με δική μας ευθύνη τα γεγονότα. Όσο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, νυν και πρώην, και όχι μόνο, δεν έχει φροντίσει να οργανώσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εστω για βοήθεια προς τους μαθητές. Την τελευταία στιγμή προσπαθεί να εφαρμοσει προγράμματα. Όσο για το τελευταίο τι να πω...τρέξε εσύ σε 4 και 5 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου και έλα να μιλήσεις μετά για το εργασιακό 6ωρο, υπηρετώντας. Μάλλον αγνοείς ότι μια σημαντική μερίδα εκπαιδευτικών απαλλάσσεται λόγω εργασιακών συνθηκών από το διοικητικό έργο.ΥΓ. Ναι να/θα προσπαθήσουμε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, τα οποία φυσικα τα γνωριζεις, που καθιστούν το εγχείρημα της τελευταίας στιγμής αρκετά δύσκολο.