*

Αποστολέας Θέμα: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19  (Αναγνώστηκε 77365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #182 στις: Μαΐου 31, 2020, 09:03:48 pm »
Υπόθεση εργασίας: Μητέρα εκπαιδευτικός μεγαλώνει το κάτω των 4ων ετών παιδί της μόνη της. Μένει με την 70χρονη γιαγιά η οποία πηγαινοφέρνει το παιδί στον παιδικό, γιατί η εν λόγω συνάδελφος δεν προλαβαίνει καθώς δουλεύει σε πολλά σχολεία μακριά και μετακινείται με αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. Άδεια λόγω του παιδιού δεν δικαιούται, ακόμα και αν αποφασίσει να μην στείλει το παιδί στον παιδικό για να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία της γιαγιάς, γιατί ήδη φοιτά το παιδί σε παιδικό σταθμό (θα ίσχυε, αν δεν πήγαινε καθόλου). Δεν θα γίνει δεύτερο τμήμα στον παιδικό σταθμό, οπότε δεν δικαιούται άδεια ούτε και για εκ περιτροπής ημέρες. Δεν μπορεί να πάρει τη μείωση ωραρίου 25% γιατί θα ήταν δώρο-άδωρο, καθώς πάλι δεν προλαβαίνει να το πηγαίνει και να το φέρνει λόγω πολύωρων μετακινήσεων.  Άδεια λόγω της γιαγιάς δεν μπορεί να πάρει, γιατί δεν δικαιούται. Οπότε η μόνη λύση είναι να μην το στείλει στον παιδικό και να μένει με τη γιαγιά, η οποία δεν είναι σε θέση να το φροντίσει για τόσες πολλές ώρες. Για να μην μιλήσω για την έκθεση που υφίσταται με τόσες πολλές μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς και σε 5 σχολεία.
Θα συνεχίσει να το πηγαινοφέρνει η γιαγιά όπως πριν. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:19:44 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Μαΐου 31, 2020, 09:54:22 pm »
Για παιδικό δεν ισχύει ότι αν το κρατήσεις σπίτι με χαρτί ευπαθειας, παιρνεις αδεια;
Επισης στην εγκυκλιο για ολο το δημοσιο έλεγε ότι αν το 25% δεν επαρκεί για παραλαβή παιδιού από σχολείο δινεται όσος χρονια χρειαζεται. Δεν ξερω ομως αν εινσι μονο για παιδια που ηταν γραμμένα στο ολοήμερο.

Παντως η ειδικού σκοπού δινεται κατα περιπτωση κ αυτη πιστευω ειναι πεειπτωση που θα μπορούσε να δοθεί.

Αποσυνδεδεμένος Jackb

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Μαΐου 31, 2020, 10:44:21 pm »
Για παιδικό δεν ισχύει ότι αν το κρατήσεις σπίτι με χαρτί ευπαθειας, παιρνεις αδεια;
Επισης στην εγκυκλιο για ολο το δημοσιο έλεγε ότι αν το 25% δεν επαρκεί για παραλαβή παιδιού από σχολείο δινεται όσος χρονια χρειαζεται. Δεν ξερω ομως αν εινσι μονο για παιδια που ηταν γραμμένα στο ολοήμερο.

Παντως η ειδικού σκοπού δινεται κατα περιπτωση κ αυτη πιστευω ειναι πεειπτωση που θα μπορούσε να δοθεί.

Ισχυει.

Αποσυνδεδεμένος Hartigan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Μαΐου 31, 2020, 11:08:38 pm »
Το 25% μπορείς να το χρησιμοποιήσεις λόγω μη λειτουργίας του ολοήμερου, τις ημέρες που το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο; γιατί πραγματικά δεν βλέπω κάποια άλλη χρησιμότητα ή εγώ δεν έχω καταλάβει καλά; 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:19:44 »

Αποσυνδεδεμένος danai1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Ιουνίου 01, 2020, 02:53:51 pm »
Την ίδια απορία έχω κι εγώ.. Μόλις με πήρε ο διευθυντής μου και μου είπε να ξεχάσω να φεύγω νωρίτερα για να είμαι στο σχολείο του γιου μου γιατί το 25% σημαίνει να φεύγω 12.30. Εγώ θέλω να φεύγω 1 ώρα νωρίτερα γιατί έχω 1,5 ώρα δρόμο μπροστά μου. ΔΕ σε καλύπτει η εγκύκλιος λέει.. Τελικά μπορώ να βρω κάτι σχετικό κάπου; Δε μπορεί να παίρνει κανείς άλλος το παιδί. Μέχρι τώρα παρακολουθούμε ολοήμερο.

Αποσυνδεδεμένος dimitris75

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Ιουνίου 01, 2020, 08:02:30 pm »
Διευκρινίζεται ότι για αυτήν την κατηγορία γονέων προβλέπεται ότι χορηγείται κατ’ αρχάς η διευκόλυνση της παροχής εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας μέχρι και 25% ημερησίως και κατ’ εξαίρεση η άδεια ειδικού σκοπού, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες και εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις της οικείας διάταξης (σχετική η αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/12.3.2020, ΑΔΑ: ΩΦΠΩ46ΜΤΛ-87Χ εγκύκλιος).

Εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρ. 5 της από 11.3.2020 ΠΝΠ περί επιλογής εργασίας
με μειωμένο ωράριο μέχρι και 25% ημερησίως, αντί της άδειας ειδικού σκοπού μπορεί να γίνει μόνο
για τις εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών.

Κατ’ αρχάς χορηγείται η διευκόλυνση της παροχής εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας μέχρι και 25% ημερησίως από το συνολικό εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ/Ε

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Ιουνίου 01, 2020, 08:21:36 pm »
Εδώ το θέμα έχει να κάνει με τις άδειες, αλλά δεν έβρισκα τ' άλλο το γενικότερο για τον ιό οπότε τ' αναρτώ.

https://thefaq.gr/vomva-toy-germanikoy-yp-esoterikon-o-koronoios-yperektimithike-den-chreiazotan-i-karantina-perissoteroi-anthropoi-pethainoyn-exaitias-ton-metron-aporriti-ekthesi-sok/?fbclid=IwAR06Zq_DgU8Q-i6c6SunyEJJ50gLAdvMtGVWSOuOhjwr6FI23wmiu90X1Z4

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2020, 08:25:52 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Ιουνίου 01, 2020, 08:41:41 pm »
dimitris75, ευχαριστούμε για την παράθεση. η danai να βρει την εγκύκλιο αυτή και να "του την τρίψει στην μούρη". Συγγνώμη για την έκφραση αλλά ο κύριος είναι.... ας μην το πω μάλλον.
Leon, πολύ χρήσιμο, ευχαρiστούμε.

Αποσυνδεδεμένος danai1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Ιουνίου 01, 2020, 10:26:21 pm »
Errietta μου πολύ παρηγορη και με συμπαράσταση η απάντηση σου.. Είμαστε όμως σίγουροι ότι αυτό ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς; Την είδα την εγκύκλιο και διάβασα το συγκεκριμένο σημείο αλλά κάπου λέει ότι οι εκπαιδευτικοι, οι ένστολοι και οι νοσηλευτές πρέπει να απευθύνονται στη διεύθυνση που ανήκουν για τα σχετικά. Αφήνει ένα θολό τοπίο θεωρώ για μας πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί κάποιος που δε θέλει να βοηθήσει.

Αποσυνδεδεμένος Hartigan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Ιουνίου 02, 2020, 01:22:32 am »
Errietta μου πολύ παρηγορη και με συμπαράσταση η απάντηση σου.. Είμαστε όμως σίγουροι ότι αυτό ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς; Την είδα την εγκύκλιο και διάβασα το συγκεκριμένο σημείο αλλά κάπου λέει ότι οι εκπαιδευτικοι, οι ένστολοι και οι νοσηλευτές πρέπει να απευθύνονται στη διεύθυνση που ανήκουν για τα σχετικά. Αφήνει ένα θολό τοπίο θεωρώ για μας πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί κάποιος που δε θέλει να βοηθήσει.

Έτσι δυστυχώς καταλαβαίνω και εγώ. Μάλιστα με την 65533/Ε3 29-5-2020 του ΥΠΕΘ μιλάει για "κατ' αρχάς χορήγηση του μειωμένου κατά 25% ωραρίου" και "Κατ’ εξαίρεση χορήγησης της άδεια ειδικού σκοπού, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες και μάλιστα για όλες τις κατηγορίες γονέων, όχι μόνο για την περίπτωση Γ2 όπως διευκρινίζεται στην τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Έτσι δίνουν πάτημα σε κάθε διευθυντή σχολείου και εκπαίδευσης να μην χορηγούν τις συγκεκριμένες άδειες επικαλούμενοι τις υπηρεσιακές ανάγκες...
Το 25% μειωμένο ωράριο ειδικά δεν έχει καμία εφαρμογή τις μέρες που το παιδί σου δεν πηγαίνει σχολείο στα εκ περιτροπής τμήματα.

Αποσυνδεδεμένος danai1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Ιουνίου 02, 2020, 12:28:58 pm »
Είναι τραγικοί.. Τώρα λένε ότι δε μπορεί να δοθεί ούτε άδεια ειδικού σκοπού για τις μέρες που το παιδί δεν πάει σχολείο γιατί δεν το επιτρέπουν οι υπηρεσιακες αναγκες! Δηλαδή να κόψουμε το λαιμό μας οι εκπαιδευτικοι. ΑΙΣΧΟΣ!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Ιουνίου 02, 2020, 02:53:35 pm »
Διευκρινίζεται ότι για αυτήν την κατηγορία γονέων προβλέπεται ότι χορηγείται κατ’ αρχάς η διευκόλυνση της παροχής εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας μέχρι και 25% ημερησίως και κατ’ εξαίρεση η άδεια ειδικού σκοπού, εφόσον το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες και εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις της οικείας διάταξης (σχετική η αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ.7874/12.3.2020, ΑΔΑ: ΩΦΠΩ46ΜΤΛ-87Χ εγκύκλιος).

Εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 4 του άρ. 5 της από 11.3.2020 ΠΝΠ περί επιλογής εργασίας
με μειωμένο ωράριο μέχρι και 25% ημερησίως, αντί της άδειας ειδικού σκοπού μπορεί να γίνει μόνο
για τις εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών.

Κατ’ αρχάς χορηγείται η διευκόλυνση της παροχής εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας μέχρι και 25% ημερησίως από το συνολικό εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ/Ε

Αποσυνδεδεμένος danai1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Ιουνίου 02, 2020, 03:03:18 pm »
Dimitri επικοινώνησα με το MAIL του Υπουργείου που έχουν πάνω στο έγγραφο με τις διευκρινίσεις τους για επικοινωνία και μου απαντησαν🙄-δεν περίμενα να μπουν στον κόπο, και όμως απάντησαν--στέλνοντας μου την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που μας παρέθεσες και εσύ και υπονοώντας ότι ισχύει και για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Οι διευθυντές προφανώς δε θέλουν να χαλάσουν το πρόγραμμα και το χειρίζονται όπως τους βολεύει. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αύριο θα πάω να τον αντιμετωπίσω κατά πρόσωπο και να του ζητήσω ανάληψη ευθύνης για οτιδήποτε τυχόν συμβεί στο διάστημα 13.15-14.00 που το 7χρονο παιδί μου θα περιμένει στην αυλή.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Ιουνίου 02, 2020, 03:12:07 pm »
Όχι . Θα κάνεις την αίτηση σου με σχετικό α) το email σου προς το Υπουργείο ( μ.π.σ) και β) την απάντηση του Υπουργείο  .

Σε συνέχεια του (β) σχετικού ,  το οποίο σας επισυνάπτω , παρακαλώ όπως .....και βάλε το προηγούμενο κείμενο που σου είπα .

Στο προφορικό αν το πείς , εκλαμβάνεται ως απειλή ...Πρόσεχε , είναι λεπτομέρειες .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)