*

Αποστολέας Θέμα: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19  (Αναγνώστηκε 47885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος topsy

 • Έμπειρο μέλος
 • ****
 • Μηνύματα: 980
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #210 στις: Ιούνιος 05, 2020, 07:00:16 πμ »
Πας μη δάσκαλος στα δημοτικά είναι παιδί για όλες τις δουλειές. Δεν μας υπολογίζουν ποτέ και για κανένα λογο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:46:25 »

Αποσυνδεδεμένος atherina

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 289
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #211 στις: Ιούνιος 05, 2020, 08:34:52 πμ »
Μα ρωτήσω κάτι λίγο πιο άσχετο; Έχω πάρει την άδεια του μειωμένου ωραρίου 25% ξέρει κανείς πως το περνάμε στο my school;

Αποσυνδεδεμένος gerly

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 178
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Στα όρη, στ'άγρια βουνά...
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #212 στις: Ιούνιος 05, 2020, 02:25:37 μμ »
Χαίρετε! Θα ήθελα να ρωτήσω αν η άδεια ειδικού σκοπού μετράει κανονικά στην προυπηρεσία σε εμάς τους αναπληρωτές; ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 126
 • Φύλο: Άντρας
 • ΠΕ03
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #213 στις: Σεπτέμβριος 16, 2020, 02:55:57 μμ »
Νεκτάριος Κορδής: Σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας ενημερώνουμε για το πλαίσιο των αδειών εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του COVID19:

Ποιοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου;
   Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 είναι οι ακόλουθες:
1.Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.
2.Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, ή και άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα που εμφανίζουν την ακόλουθη συμπτωματολογία: κλάσμα εξώθησης αριστεράς κοιλίας: <40%, ενεργό > ισχαιμία του μυοκαρδίου, άνω του μετρίου βαθμού στένωση ή ανεπάρκεια μιτροειδούς ή αορτικής βαλβίδας, πνευμονική υπέρταση, ιστορικό πρόσφατης καρδιοχειρουργικής επέμβασης (προ τριμήνου), καθώς και οι μυοκαρδιοπάθειες, ή και ισάξιας βαρύτητας συμπτωματολογία άλλης καρδιαγγειακής πάθησης.
3.Άτομα με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση παρά τη μέγιστη αγωγή.
4. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια ή και με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα μέτριου προς σοβαρού βαθμού που εμπίπτουν στην ακόλουθη ή και ισάξιας βαρύτητας συμπτωματολογία: ασθενείς με άσθμα με 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος, παρά τη μέγιστη αγωγή (με β-διεγέρτη και εισπνεόμενο κορτικοειδές), ασθενείς με ΧΑΠ που βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία κατ' οίκον ή παρουσίασαν 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος ή/και μία νοσηλεία σε νοσοκομείο, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία για άλλες αναπνευστικές παθήσεις, ή και ισάξιας βαρύτητας συμπτωματολογία άλλης πνευμονικής πάθησης.
5. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη. Ιδίως ως προς τα άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ως ενδεικτικές τιμές λαμβάνονται οι ακόλουθες: HbA1c του τελευταίου 3μήνου: ≥8.0% ή Μ.Ο. τιμών γλυκόζης αίματος ≥200 mg/dL τις τελευταίες 7 ημέρες και ασθενείς με μικρο/μακρο αγγειακές επιπλοκές, ή και ισάξιας βαρύτητας συμπτωματολογία
6. Άτομα που παρουσιάζουν βαριές νευρολογικές/ νευρομυϊκές παθήσεις
7. Άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που υποβάλλονται σε εξωνεφρική κάθαρση
8. Άτομα με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια (κίρρωση).
9. Άτομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ>40)
10. Άτομα που παρουσιάζουν σοβαρή ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη) σύμφωνα με τη γνώμη του θεράποντος ιατρού - Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν 2 ή περισσότερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα – HIV ασθενείς με CD4≤200/μL.
11. Ασθενείς με διάγνωση νεοπλασίας κατά την τελευταία πενταετία ή που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, ή ανοσοθεραπεία.
12. Ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, δρεπανοκυτταρική αναιμία και πολυμεταγγιζόμενα άτομα.
13. Γυναίκες που κυοφορούν.

Οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω ομάδες αυξημένου κινδύνου δύνανται να απουσιάζουν δικαιολογημένα με ειδική άδεια, εφόσον δεν απουσιάζουν ήδη από την Υπηρεσία για τον λόγο αυτό.
Οι ομάδες αυτές καθορίζονται με την υπ. αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011/14-5-2020 (ΦΕΚ 1856 Β/15-5-2020, ΑΔΑ: ΩΥΥΠ46ΜΤΛ6-ΓΟ2) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα «Καθορισμός ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19» με την οποία καθορίζονται οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 κατόπιν της από 13-5-2020 επικαιροποιημένης εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής.

Πώς χορηγείται η άδεια στους εκπαιδευτικούς;
   Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από την προαναφερόμενη ΚΥΑ, παρέχουν τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι. Στους εκπαιδευτικούς αυτούς  χορηγείται ειδική άδεια απουσίας (από την υποχρέωση παρουσίας τους στη σχολική τους μονάδα), κατόπιν της προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας που χορηγείται για τον σκοπό αυτό (ιατρό του δημοσίου ή ιδιώτη ιατρό), ή άλλα δικαιολογητικά, όπως πχ πιστοποιητικά ΚΕΠΑ εν ισχύ.
   Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου αλλά δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία, όπως για π.χ. διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων, θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα τους για παροχή αυτοπρόσωπης εργασίας διασφαλιζομένων σε κάθε περίπτωση των όρων υγείας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού. Εξυπακούεται ότι για την εφαρμογή των ανωτέρω θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη και η παράμετρος του τρόπου μετάβασης και επιστροφής από και προς τον χώρο εργασίας, ιδίως απόσταση, χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ. Σε περίπτωση που η μετάβαση τους  από και προς το χώρο εργασίας δεν εμπίπτει στις ανωτέρω περιπτώσεις, δηλαδή προσέρχονται με ίδια μέσα μεταφοράς ή πεζοί, και εφόσον πληρούνται και τα μέτρα προστασίας της υγείας στον χώρο εργασίας, τότε δεν απαιτείται η χορήγηση της ειδικής άδειας απουσίας.
Συνεπώς, η ειδική άδεια απουσίας χορηγείται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που ανήκουν αποδεδειγμένα σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, των οποίων τα καθήκοντα δύνανται να παρασχεθούν εξ αποστάσεως και εφόσον στις σχολικές μονάδες δεν είναι αποδεδειγμένα εφικτό να εξασφαλιστούν οι όροι διαφύλαξης των μέτρων υγείας και προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού κατόπιν αξιολόγησης και τεκμηρίωσης των ανωτέρω από τις αρμόδιες ΔΔΕ. Η χορήγηση της ειδικής άδειας απουσίας είναι υποχρεωτική εφόσον από τα προσκομιζόμενα ιατρικά δικαιολογητικά συνιστάται αρμοδίως και υπευθύνως από τον θεράποντα ιατρό ότι ο/η εκπαιδευτικός, έστω και εάν είναι δυνατή η απασχόλησή του σε υπηρεσίες back office ή ακόμα και εάν τηρούνται όλες οι υγειονομικές συνθήκες προστασίας και διασποράς από τον κορωνοϊό στον χώρο εργασίας του, απαιτείται για αποδεδειγμένους σοβαρούς λόγους υγείας η παραμονή του κατ΄ οίκον επειδή ανήκει στις σχετικές με την προαναφερόμενη ΚΥΑ ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Ποιος χορηγεί την ειδική άδεια;
   Η άδεια ευπαθών ομάδων χορηγείται από το Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση που έχω άλλη άδεια;
   Εκπαιδευτικοί που δικαιούνται υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις και παραμέτρους να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας απουσίας και οι οποίοι απουσιάζουν επί του παρόντος με άλλου είδους άδεια – κανονική, αναρρωτική, ανατροφής κλπ –, η ειδική άδεια απουσίας θα χορηγηθεί υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις μετά την λήξη των αδειών, των οποίων κάνουν χρήση τώρα προς διασφάλιση της συνέχειας και της εύρυθμης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, δεδομένου ότι κάθε άδεια απουσίας του προσωπικού εγκρίνεται και χορηγείται βάσει των υπηρεσιακών αναγκών.

Δικαιούμαι άδεια αν συνοικώ με άτομο ευπαθούς ομάδας;
Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν ανήκουν οι ίδιοι σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, αλλά ανήκουν σε αυτές άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος μετά των οποίων συνοικούν, δεν δικαιούνται ειδική άδεια!  Με απλά λόγια ο/η εκπαιδευτικός ακόμα και αν ο/η σύζυγος ή και το τέκνο ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου θα πρέπει απλά να προσέχει μπαίνοντας σε τάξεις έως και 27 μαθητών! 

Πώς χορηγείται η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού;
   Σύμφωνα με το 38ο άρθρο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 Α΄), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (ΦΕΚ 83 Α΄): «Σε περίπτωση που υπάλληλος του Δημοσίου, όπως ορίζεται στο πεδίο εφαρμογής της από 11.3.2020 ΠΝΠ, απαιτείται να τεθεί σε περιορισμό, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19 και κατόπιν οδηγιών που του έχουν δοθεί αρμοδίως από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ή από άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα, ο οποίος ενημερώνει αμελλητί τον Ε.Ο.Δ.Υ., απουσιάζει δικαιολογημένα από την Υπηρεσία με αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού, κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης. Η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού δεν αφαιρείται από την δικαιούμενη αναρρωτική άδεια του υπαλλήλου, ούτε απαιτείται ο υπάλληλος να παραπεμφθεί στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή. Οι υπάλληλοι της παρούσας παραγράφου προσμετρώνται στους υπαλλήλους, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων». Ως εκ των ανωτέρω και ειδικώς στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι της διασποράς του κορωνοϊού, εκπαιδευτικοί που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών ΠΝΠ, απουσιάζουν δικαιολογημένα από την Υπηρεσία με την ειδική αυτή αναρρωτική άδεια, την οποία ο νομοθέτης ακριβώς λόγω της έκτακτης ανάγκης, δεν προσμετρά στις δικαιούμενες αναρρωτικές άδειες του υπαλλήλου ούτε προβλέπει την υποχρέωση παραπομπής στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. Οι εκπαιδευτικοί για τη δικαιολόγηση της απουσίας τους καταθέτουν με κάθε πρόσφορο τρόπο αμελλητί ή σε εύλογο χρόνο αμέσως μετά την επάνοδό του στην Υπηρεσία υπεύθυνη δήλωση, από το περιεχόμενο της οποίας θα πρέπει να προκύπτουν αδιαμφισβήτητα εκείνα τα στοιχεία (ιδίως αρμόδιος φορέας και ποιος έδωσε την οδηγία, πότε, για ποιο λόγο), τα οποία δύναται να ελεγχθούν από το Αρχείο άλλων δημοσίων υπηρεσιών, κατά τα ειδικώς προβλεπόμενα στις διατάξεις του ν. 1599/1986, και να προσδιορίζεται το ακριβές χρονικό διάστημα, για το οποίο δόθηκε η οδηγία για τη θέση σε περιορισμό. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί προσμετρώνται στους εκπαιδευτικούς που θα παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία με χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Σημειώνεται ότι η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Πώς χορηγείται η Άδεια ειδικού σκοπού;
   Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 19 της αριθ. Δ1α/ΓΠοικ.53080/29-8-2020 (Β΄ 3611) Π.Ν.Π., η οποία ισχύει έως τις 15/9/2020 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του αρ. 30 της ίδιας ως άνω Π.Ν.Π. «3. Η άδεια ειδικού σκοπού εξακολουθεί να χορηγείται στους υπαλλήλους του Δημοσίου που είναι δικαιούχοι αυτής, των οποίων τα τέκνα δεν προσέρχονται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με την οποία το τέκνο ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, όπως αυτή ορίζεται στην υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011/14.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (Β’ 1856) ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί. Για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται βεβαίωση από την οικεία δομή, από την οποία προκύπτει ότι το τέκνο δεν προσέρχεται στον βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, κατόπιν υποβολής της ως άνω προβλεπόμενης υπεύθυνης δήλωσης». Βάσει των ως άνω διατάξεων σε συνδυασμό με τις νεώτερες οδηγίες που έχουν δοθεί με την ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και με την παρούσα, αναφορικά με τις άδειες που χορηγούνται στους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, για τη χορήγηση της ως άνω άδειας ειδικού σκοπού σε γονέα - υπάλληλο του Δημοσίου, πέραν της προβλεπόμενης ως άνω βεβαίωσης που θα καταθέσει ο ενδιαφερόμενος γονέας, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει να διερευνήσουν ότι ο γονέας που αιτείται την άδεια ειδικού σκοπού είναι ο μοναδικός γονέας που πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για τη φύλαξη του τέκνου ή ότι δεν έχει χορηγηθεί η ειδική άδεια απουσίας στον έτερο γονέα ως ανήκοντα σε ομάδα αυξημένου κινδύνου κατόπιν νεώτερης βεβαίωσης από θεράποντα ιατρό, οπότε και ο γονέας αυτός δύναται να ασκήσει τη φύλαξη του τέκνου. Επίσης, θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ο έτερος γονέας απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, οπότε και η άδεια ειδικού σκοπού θα πρέπει να χορηγηθεί υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σχετικά στην περίπτωση αυτή. Σημειώνεται, τέλος, ότι το πάσης φύσεως ένστολο προσωπικό, οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και το διοικητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, οι εργαζομένοι/ες που υπηρετούν στο Υπουργείο Υγείας, σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στις ανώνυμες εταιρείες ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΣΘ, Αττικό Μετρό, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Εγνατία, καθώς και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καλούνται να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερες και κρίσιμες συνθήκες. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που ο έτερος γονέας δεν απασχολείται στις παραπάνω υπηρεσίες θα πρέπει μόνο μετά από αιτιολογημένη απόφαση της υπηρεσίας του, περί μη χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού, να χορηγείται στον/ην εκπ/κό ή το μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ η άδεια ειδικού σκοπού (γονέα). Η άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται από το διευθυντή σχολικής μονάδας με χρέωση 1 ημέρας κανονικής άδειας ανά τετραήμερο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 4006
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
  • E-mail
  • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:46:25 »

Αποσυνδεδεμένος Elina16

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 12
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #214 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 06:01:16 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και καλή δύναμη!
Είμαι καινούργια στο forum αν και το παρακολουθώ χρονια τώρα....
Ήθελα να ρωτησω το εξής αν κάποιος γνωρίζει:η νέα ΚΥΑ με νέο ΦΕΚ στις 18/9 που ορίζει τις ευπαθείς ομάδες αφορά μόνο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους η καλύπτει κι εμάς τους εκπαιδευτικούς;Ρωτώ γιατί έχω χρόνιο άσθμα και λαμβάνω αγωγή χαμηλών δόσεων κορτικοειδων,οποτε με τα νέα δεδομένα ίσως με κάλυπτε η συγκεκριμένη κατηγορία.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποία πληροφορία!

Αποσυνδεδεμένος harac

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1862
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #215 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 07:39:01 μμ »
Νέα απόφαση που καθορίζει ποιοι υπάλληλοι του δημοσίου εντάσσονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19:

http://dide.flo.sch.gr/site/?p=27951

Αποσυνδεδεμένος despinoula4

 • Προχωρημένο μέλος
 • **
 • Μηνύματα: 129
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Λατρεύω τα παιδιά!
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #216 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 07:39:13 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και καλή δύναμη!
Είμαι καινούργια στο forum αν και το παρακολουθώ χρονια τώρα....
Ήθελα να ρωτησω το εξής αν κάποιος γνωρίζει:η νέα ΚΥΑ με νέο ΦΕΚ στις 18/9 που ορίζει τις ευπαθείς ομάδες αφορά μόνο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους η καλύπτει κι εμάς τους εκπαιδευτικούς;Ρωτώ γιατί έχω χρόνιο άσθμα και λαμβάνω αγωγή χαμηλών δόσεων κορτικοειδων,οποτε με τα νέα δεδομένα ίσως με κάλυπτε η συγκεκριμένη κατηγορία.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποία πληροφορία!
Καλησπέρα Ελίνα, καλύπτει και τους εκπαιδευτικούς. Φίλη μου αναπληρώτρια ειδικής την έχει ήδη πάρει (εγκρίθηκε δλδ) και έχει το ίδιο πρόβλημα υγείας με εσένα.
ΠΕ02 ΕΑΕ

Αποσυνδεδεμένος Elina16

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 12
 • Λατρεύω την εκπαίδευση
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #217 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 07:45:55 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Καλή συνέχεια εύχομαι!

Αποσυνδεδεμένος Patreas

 • Συνδρομητής
 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 1716
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #218 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 07:47:44 μμ »
Προσοχή μόνο σε κάποιες αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης αυτής της άδειας που εισήγαγε το άρθρο 67 του 4722/2020:

Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας απουσίας πρέπει να προηγείται σχετικό παραπεμπτικό έγγραφο της Υπηρεσίας, το οποίο συνυπογράφεται από τον Ελεγκτή Ιατρό ή Ιατρό Εργασίας ή άλλο ιατρό της υπηρεσίας, εφόσον υπάρχει, στο οποίο βεβαιώνονται τα καθήκοντα που ασκεί ο υπάλληλος βάσει του κλάδου ή της ειδικότητάς του ή δύναται να ασκήσει λόγω της εμπειρίας του, καθώς και οι συνθήκες εργασίας που έχουν διασφαλιστεί για την προστασία της υγείας του, όπως ιδίως η έκταση του χώρου εργασίας και ο αριθμός υπαλλήλων που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο εργασίας. Για την έκδοση της σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνεται υπόψη το ως άνω παραπεμπτικό και να μνημονεύεται σε αυτήν.

2. Στους υπαλλήλους που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας απουσίας της παρ. 1 και οι οποίοι, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, δεν δύνανται να εργάζονται εξ αποστάσεως, κάθε τέταρτη ημέρα απουσίας στο σύνολο της εν λόγω άδειας χρεώνεται με κανονική άδεια ή με οποιαδήποτε άλλη άδεια δικαιούται ο υπάλληλος, εκτός της αναρρωτικής, ανεξαρτήτως των προϋποθέσεων χορήγησης των αδειών αυτών.

Αποσυνδεδεμένος erietta

 • Ιστορικό μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 2507
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #219 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 07:55:24 μμ »
Συνάδερφοι, η ΚΥΑ λέει ότι η γνωμάτευση δίνεται από θεράποντα γιατρό σχετικής ειδικότητας. Εννοεί και ιδιώτη;

Αποσυνδεδεμένος lion22

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 88
 • Φύλο: Γυναίκα
 • θα με λατρέψει η Εκπαίδευση??
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #220 στις: Σεπτέμβριος 20, 2020, 08:08:03 μμ »
ΝαιΑποσυνδεδεμένος lion22

 • Νέο μέλος
 • *
 • Μηνύματα: 88
 • Φύλο: Γυναίκα
 • θα με λατρέψει η Εκπαίδευση??
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #221 στις: Σεπτέμβριος 21, 2020, 02:36:38 μμ »
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/apofasi_ypes.pdf


"Επίσης, ως υπάλληλοι υπαγόμενοι σε ομάδες αυξημένου κινδύνου καθορίζονται και
υπάλληλοι που υπάγονται σε δύο τουλάχιστον από τις κατωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις:....................."

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ  ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ?????????Συνδεδεμένος nick1981

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 289
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #222 στις: Σεπτέμβριος 21, 2020, 05:29:19 μμ »
Οι άδειες που έχουν ήδη δοθεί ισχύουν κανονικά μέχρι τη λήξη τους. Μόλις όμως λήξει πρέπει να πάρουμε το παραπεμπτικό από τη Διεύθυνση και ο γιατρός να μας φτιάξει άλλο χαρτί. Πόσες ημέρες σας έδωσαν άδεια; Εμένα για 15 ημέρες μέχρι 30 του Σεπτέμβρη.

Συνδεδεμένος nick1981

 • Πλήρες μέλος
 • ***
 • Μηνύματα: 289
  • Προφίλ
Απ: Αδεια ευπαθών ομάδων covid 19
« Απάντηση #223 στις: Σεπτέμβριος 21, 2020, 05:40:57 μμ »
Το έγγραφο που αναφέρεται στο παραπεμπτικό, λέει ότι είναι για τους υπαλλήλους ΟΤΑ. Ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς;

 

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
 • Σύνολο μελών: 30520
 • Τελευταία: Istorokos
Στατιστικά
 • Σύνολο μηνυμάτων: 1076983
 • Σύνολο θεμάτων: 18119
 • Σε σύνδεση σήμερα: 789
 • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
 • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 65
Επισκέπτες: 696
Σύνολο: 761

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.161 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.