0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα επαναλάβω την ερώτηση για να είμαι σίγουρη για την απάντηση: Φέτος πηρα μετάθεση για τον νομό την επιλογής μου, ωστόσο, πήρα μια κακή οργανική θέση. Εάν πάω με θητεία σε πειραματικό του νομού στο οποίο έχω πάρει μετάθεση, θεωρείται ότι έχω ξεχρεώσει την οργανική μου ή όχι;Ευχαριστώ εκ τνω προτέρων.
Προσοχή, την ξεχρεώνεις μόνο αν είναι με θητεία. Δεν έχει σημασία αν αξιολογηθείς θετικά.
Έχει διαφορά η απόσπαση με την θητεία τη μονοετή; το ιδιο δεν ειναι; και στην απόσπαση αξιολογηση δεν περνάς;
χθες σου εδωσα μια απαντηση στα ερωτηματα που εθεσες. Στη συνεχεια ακολουθησαν σχετικες αναρτησεις συναδελφων και οι οποιοι ανεφεραν τη δικη τους γνωση και εμπειρια απο την υπηρεσία τους σε προτυπα. Το συμπερασμα που εβγαλα απο τη συζήτηση και από μια σχετικη εγκυκλιο (11200 /Δ6) που διαβασα εκ των υστερων είναι ότι τελικα δεν ειναι υποχρεωτικη η αξιολογηση ενος εκπαιδευτικου κατα τη διαρκεια της απόσπασής του σε ΠΣ/ΠΕΙΣ, αλλα εθελοντικη. Αν όμως αξιολογηθει θετικα κατά τη διαρκεια της απόσπασης τους τοτε δεν εκπληρώνει μονοετή εισαγωγική θητεία αν τοποθετηθει μεταγενέστερα με θητεία (πχ 4ετη θητεια) σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 20 και 21 του άρθρου 19 του νόμου 4692/2020.Η διαφορα της μονοετους θητειας με την απόσπαση, απ οσα εχω καταλαβει, είναι α) ότι στην αποσπαση πας για 1 διδακτικο ετος ενώ στην θητεια για 1 σχολ ετος και β) το ότι η μονοετη (δοκιμαστικη ουσιαστικα) θητεια και η θετικη αξιολογηση (υποχρεωτικη στη μονοετη θητεια) κατά τη διάρκεια αυτής είναι το προαπαιτουμενο για την 4ετη θητεια
Σε ευχαριστώ! Αυτό κατάλαβα και εγώ. Το θεμα ειναι αν με την απόσπαση και χωρίς να δεχτείς την αξιολόγηση , ξεχρεώνεις οργανική.Πονηρά σκεφτόμενος.