0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
barbarosa αυτό που λες με τις κλάσεις προϋποθέτει να καταργήσουμε και τις τάξεις. Δηλαδή ο καθένας παρακολουθεί ανάλογα με το γνωστικό του επίπεδο σε τμήμα άλλης τάξης με διαφορετικούς συμμαθητές. Αυτό σίγουρα δεν έχουν την πρόθεση να το εφαρμόσουν στην Ελλάδα. Δημιουργεί πολλά διαφορετικά τμήματα, απαιτεί περισσότερες αίθουσες και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές δεν έχουν καν αίθουσα. Περιφέρονται κάθε ώρα σε όλο το σχολείο, για να πάνε στη διαφορετική κλάση, στην οποία ανήκουν ανά μάθημα! Χαοτικό και δαιδαλώδες. Μόνο που σκέφτομαι πώς θα βγάζει το πρόγραμμα ο προγραμματιστής του σχολείου με πιάνει πονοκέφαλος!
Να σημειώσουμε ότι σε μεγάλα ιδιωτικά γίνεται διαχωρισμός. Τμήμα δυνατών, τμήμα μετρίων, τμήμα αδυνάτων ... Μου το έλεγε πατέρας για τα παιδιά του
Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται στα ιδιωτικά και όχι στα δημόσια; Με ποια δικαιολογία;
Είναι απίστευτο, αλλά αποδεικνύει ότι το θέμα "εκπαίδευση" στην Ελλάδα είναι τελειωμένο προ πολλού...
Απίστευτο δεν είναι...έχω ακούσει για ιδιωτικά που στη Γ Λυκείου ουσιαστικά καταργούν το πρόγραμμα γενικής παιδείας για να εστιάζουν στις κατευθύνσεις. Τα συστατικά «επιτυχίας» των ιδιωτικών συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων το ότι παρακάμπτουν πολλά από αυτά που εμάς μας βαραίνουν και μας εμποδίζουν.
Όντως ισχύουν τα παραπάνω, όχι ως εξαίρεση, αλλά ως κανόνας. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει απαραίτητα ότι οι καθηγητές στα ιδιωτικά κάνουν καλύτερη δουλειά (σχόλιο δικό μου, δεν το είπε η Έσπερος)
Απλά κάνουν τμήματα με ομοιογένεια. Αυτό που επιδιώκουν και τα πρότυπα. Ενώ τα δημόσια μη πρότυπα έχουν τα πάντα σ' ένα τμήμα. Οπότε η δουλειά του εκπαιδευτικού καθίσταται δυσχερέστερη.
Ο διαχωρισμός όμως βρίσκει σύμφωνους και τους γονείς, αφού κανένας δεν διαμαρτύρεται επισήμως στο Υπουργείο, αλλά πληρώνει αδρά πολλές χιλιάδες ευρώ γι' αυτόν τον διαχωρισμό.