0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ. Θα τολμήσω όμως να πω ότι η εργασία σε πρότυπο σχολείο και πάλι υποδηλώνει αποδοχή των κυβερνητικών θεαεων για τα σχολεία των λίγων και εκλεκτών.
Για κάποιους, ναι. Για άλλους είναι ένας τρόπος να εκτιμηθούν τα επιπλέον προσόντα (οτσνκάποτε τα προσόντα ήταν όντως επιπλέον και όχι της σειράς…). Πιστεύω ότι για άλλους είναι απλα ένας τρόπος επιβίωσης απέναντι στην απαξίωση. Εγω προσωπικά αν είχα πρόσβαση σε πρότυπο θα έκανα αίτηση με τα 1000. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω αισθανθεί ότι δεν μου αξίζει να μου φέρονται έτσι οι μαθητές μου. Σε κανέναν δεναξίζει φυσικά, οπότε δεν θα κατακρίνω κανέναν που προσπαθει να βρει τρόπο να φύγει από τα σχολεία της γειτονιάς, όταν έχει μαθητες χαμηλού κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου. Δεν μπορούμε να σώσουμε τον καθένα. Οι μαθητες μας έχουν γενθκα νέους γονείς που μεγάλωσαν σε μια περίοδο (επιφανειακής έστω) ευημερίας, δεν συγχωρειται τόση σκουπιδονοοτροοπια και παρακμιακή υποκουλτούρα για κανέναν.
Όλα τα πειραματικα της βθμιας ειναι χάλια;
Προσωπικά όπως είμαι οπαδός της ΑΕΚ είμαι οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ είμαι κι οπαδός του σχολείου της γειτονιάς. Άρα όσον αφορά τα πρότυπα-πειραματικά-μπουρζουάδικα-κολλεγιακά είμαι μακρυά κι αλάργα.
Ομολογώ ότι με μπερδεύετε. Αν δηλώνετε "οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ", τότε γιατί λέτε "μακριά κι αλάργα" από έναν τύπο σχολείου στο οποίο απαιτείται επίσης γραπτός διαγωνισμός εισαγωγής; Όσο για τον "μπουρζουάδικο", όπως τον αποκαλείτε, χαρακτήρα των σχολείων αυτών, μάλλον τα τσουβαλιάζετε -άδικα- μαζί με ακριβά ιδιωτικά σχολεία, που στην εποχή μου τουλάχιστον ήταν του Μωραΐτη, του Ζηρίδη, του Δούκα, της Αηδονοπούλου, του Γείτονα κ.λπ (κάποια εξ αυτών εξακολουθούν να υφίστανται). Εγώ που τελείωσα πρότυπο σχολείο και ζούσα με τους γονείς μου στο Χαλάνδρι, θα έπρεπε δηλαδή να θεωρούμαι "μπουρζουάς" συγκρίνοντας τον εαυτό μου με τους συμμαθητές μου, η πλειονότητα των οποίων ζούσε στην Κυψέλη, τα Πατήσια, τους Αμπελόκηπους ή το Περιστέρι, και με τους οποίους τις ίδιες εξετάσεις δώσαμε για να εισαχθούμε στο σχολείο;
η νύχτα για την αστειότητα των γραπτών στα δώδεκα ανάμεσα σε μια χούφτα μαθητές με απούσα το 99% της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου.
Υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός, αν εξαιρέσουμε τον γεωγραφικό (=δεν δίνει κάποιος αν το σπίτι του δεν είναι στην ίδια πόλη ή σε κοντινό χωριό με το πρότυπο) ο οποίος απαγορεύει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% (όπως το εκτιμάτε) να δώσει εξετάσεις για τα σχολεία αυτά; Και, αν θέλουμε να μειωθεί ακόμα και η συνέπεια αυτού του γεωγραφικού περιορισμού, γιατί να μη ζητάμε να μεγαλώσει η κατανομή των προτύπων ανά την επικράτεια;
Συνάδελφοι καλησπέρα. Είχα κάνει αίτηση για πειραματικό και είμαι στους ανεπίσημους πίνακες που δημοσίευσε η ΔΕΠΠΣ, όμως για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να αναλάβω και θα υποβάλλω αίτηση για άλλο ΠΥΣΠΕ απ' αυτό που βρίσκεται το πειραματικό. Έχω στείλει υπεύθυνη δήλωση στο τμήμα του υπουργείου με θεωρημένη υπογραφή αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Ξέρετε μήπως τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Πρέπει οπωσδήποτε να υπηρετήσω στο πειραματικό; Ευχαριστώ.