*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις για Πειραματικά  (Αναγνώστηκε 85883 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #350 στις: Αυγούστου 18, 2024, 02:54:11 pm »
Συμφωνώ. Θα τολμήσω όμως να πω ότι η εργασία σε πρότυπο σχολείο και πάλι υποδηλώνει αποδοχή των κυβερνητικών θεαεων  για  τα σχολεία των λίγων και εκλεκτών.

Για κάποιους, ναι. Για άλλους είναι ένας τρόπος να εκτιμηθούν τα επιπλέον προσόντα (οτσν
κάποτε τα προσόντα ήταν όντως επιπλέον και όχι της σειράς…). Πιστεύω ότι για άλλους είναι απλα ένας τρόπος επιβίωσης απέναντι στην απαξίωση. Εγω προσωπικά αν είχα πρόσβαση σε πρότυπο θα έκανα αίτηση με τα 1000. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω αισθανθεί ότι δεν μου αξίζει να μου φέρονται έτσι οι μαθητές μου. Σε κανέναν δεν
αξίζει φυσικά, οπότε δεν θα κατακρίνω κανέναν που προσπαθει να βρει τρόπο να φύγει από τα σχολεία της γειτονιάς, όταν έχει μαθητες χαμηλού κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου. Δεν μπορούμε να σώσουμε τον καθένα. Οι μαθητες μας έχουν γενθκα νέους γονείς που μεγάλωσαν σε μια περίοδο (επιφανειακής έστω) ευημερίας, δεν συγχωρειται τόση σκουπιδονοοτροοπια και παρακμιακή υποκουλτούρα για κανέναν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:42:59 »

Αποσυνδεδεμένος Loyla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Αυγούστου 18, 2024, 02:57:30 pm »
Στα   Πειραματικα και  Προτυπα  απο  φετος  ειναι   και  τα   Εκκλησιαστικά?

Αποσυνδεδεμένος menandros

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Αυγούστου 18, 2024, 06:16:58 pm »
Για κάποιους, ναι. Για άλλους είναι ένας τρόπος να εκτιμηθούν τα επιπλέον προσόντα (οτσν
κάποτε τα προσόντα ήταν όντως επιπλέον και όχι της σειράς…). Πιστεύω ότι για άλλους είναι απλα ένας τρόπος επιβίωσης απέναντι στην απαξίωση. Εγω προσωπικά αν είχα πρόσβαση σε πρότυπο θα έκανα αίτηση με τα 1000. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω αισθανθεί ότι δεν μου αξίζει να μου φέρονται έτσι οι μαθητές μου. Σε κανέναν δεν
αξίζει φυσικά, οπότε δεν θα κατακρίνω κανέναν που προσπαθει να βρει τρόπο να φύγει από τα σχολεία της γειτονιάς, όταν έχει μαθητες χαμηλού κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου. Δεν μπορούμε να σώσουμε τον καθένα. Οι μαθητες μας έχουν γενθκα νέους γονείς που μεγάλωσαν σε μια περίοδο (επιφανειακής έστω) ευημερίας, δεν συγχωρειται τόση σκουπιδονοοτροοπια και παρακμιακή υποκουλτούρα για κανέναν.
πάντα υπάρχει ευκαιρία να φυγεις από τα αλητομάγαζα. απόσπαση, μετάταξη πρότυπα και πειραματικα

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Αυγούστου 18, 2024, 06:29:08 pm »
Γι αυτό και στη Δευτεροβαθμια οι αιτήσεις εκπαιδευτικών είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με την πρωτοβάθμια. Τα πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια είναι όαση μάλλον...
Στην πρωτοβάθμια δεν υπάρχει τόσο ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς, επειδή η εισαγωγή γίνεται με κλήρωση, κάτι που σημαίνει ότι δε διαφέρουν ουσιωδως σε σχέση με τα σχολεία της γειτονιάς.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:42:59 »

Αποσυνδεδεμένος menandros

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Αυγούστου 18, 2024, 06:35:17 pm »
Όλα τα πειραματικα της βθμιας ειναι χάλια;

Αποσυνδεδεμένος nikostz1

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Αυγούστου 18, 2024, 08:53:40 pm »
Όλα τα πειραματικα της βθμιας ειναι χάλια;
όσα ξέρω είναι αρκετά καλά!

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Αυγούστου 18, 2024, 10:06:25 pm »
Προσωπικά όπως είμαι οπαδός της ΑΕΚ είμαι οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ είμαι κι οπαδός του σχολείου της γειτονιάς. Άρα όσον αφορά τα πρότυπα-πειραματικά-μπουρζουάδικα-κολλεγιακά είμαι μακρυά κι αλάργα.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #357 στις: Αυγούστου 18, 2024, 11:29:22 pm »
Προσωπικά όπως είμαι οπαδός της ΑΕΚ είμαι οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ είμαι κι οπαδός του σχολείου της γειτονιάς. Άρα όσον αφορά τα πρότυπα-πειραματικά-μπουρζουάδικα-κολλεγιακά είμαι μακρυά κι αλάργα.
Ομολογώ ότι με μπερδεύετε. Αν δηλώνετε "οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ", τότε γιατί λέτε "μακριά κι αλάργα" από έναν τύπο σχολείου στο οποίο απαιτείται επίσης γραπτός διαγωνισμός εισαγωγής; Όσο για τον "μπουρζουάδικο", όπως τον αποκαλείτε, χαρακτήρα των σχολείων αυτών, μάλλον τα τσουβαλιάζετε -άδικα- μαζί με ακριβά ιδιωτικά σχολεία, που στην εποχή μου τουλάχιστον ήταν του Μωραΐτη, του Ζηρίδη, του Δούκα, της Αηδονοπούλου, του Γείτονα κ.λπ (κάποια εξ αυτών εξακολουθούν να υφίστανται). Εγώ που τελείωσα πρότυπο σχολείο και ζούσα με τους γονείς μου στο Χαλάνδρι, θα έπρεπε δηλαδή να θεωρούμαι "μπουρζουάς" συγκρίνοντας τον εαυτό μου με τους συμμαθητές μου, η πλειονότητα των οποίων ζούσε στην Κυψέλη, τα Πατήσια, τους Αμπελόκηπους ή το Περιστέρι, και με τους οποίους τις ίδιες εξετάσεις δώσαμε για να εισαχθούμε στο σχολείο;

Συνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #358 στις: Αυγούστου 18, 2024, 11:39:36 pm »
Ομολογώ ότι με μπερδεύετε. Αν δηλώνετε "οπαδός του γραπτού ΑΣΕΠ", τότε γιατί λέτε "μακριά κι αλάργα" από έναν τύπο σχολείου στο οποίο απαιτείται επίσης γραπτός διαγωνισμός εισαγωγής; Όσο για τον "μπουρζουάδικο", όπως τον αποκαλείτε, χαρακτήρα των σχολείων αυτών, μάλλον τα τσουβαλιάζετε -άδικα- μαζί με ακριβά ιδιωτικά σχολεία, που στην εποχή μου τουλάχιστον ήταν του Μωραΐτη, του Ζηρίδη, του Δούκα, της Αηδονοπούλου, του Γείτονα κ.λπ (κάποια εξ αυτών εξακολουθούν να υφίστανται). Εγώ που τελείωσα πρότυπο σχολείο και ζούσα με τους γονείς μου στο Χαλάνδρι, θα έπρεπε δηλαδή να θεωρούμαι "μπουρζουάς" συγκρίνοντας τον εαυτό μου με τους συμμαθητές μου, η πλειονότητα των οποίων ζούσε στην Κυψέλη, τα Πατήσια, τους Αμπελόκηπους ή το Περιστέρι, και με τους οποίους τις ίδιες εξετάσεις δώσαμε για να εισαχθούμε στο σχολείο;
Άλλο πράγμα οι γραπτές εξετάσεις όλων των εκπαιδευτικών για διορισμό (όπως, παρόμοια, κι οι εισαγωγικές όλων των μαθητών για το πανεπιστήμιο) κι άλλο οι εξετάσεις κάποιων (κι όχι όλων) και μάλιστα ελάχιστων μαθητών για τα πρότυπα. Η μέρα με τη νύχτα με τα δυο πρώτα. Η μέρα για το ΑΣΕΠ και για τις πανελλαδικές κι η νύχτα για την αστειότητα των γραπτών στα δώδεκα ανάμεσα σε μια χούφτα μαθητές με απούσα το 99% της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου. Οπότε γουστάρω ΑΕΚ γουστάρω γραπτό ΑΣΕΠ γουστάρω εισαγωγικές για τα πανεπιστήμια. Όσο για πρότυπα και τοιαύτα; Εξήγησα. Εκτενώς. Δε θα πάρω δηθενιές κι επιτυχίες για γέλια και της πλάκας. Γουστάρω σχολείο της γειτονιάς, το λοιπόν. Σόρρυ, αν ενοχλήθης ή εμπερδεύθης. ;)

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Αυγούστου 18, 2024, 11:46:22 pm »
Για τη συμπεριφορά των μαθητών απέναντι στον εκπαιδευτικό, η απάντηση είναι να μεταθέσεις το πρόβλημα στη σωστή πλευρά. Σίγουρα είναι ενοχλητικό, αλλά είναι δικό τους πρόβλημα, εφόσον κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Αποσυνδεδεμένος Scout

• Έμπειρο μέλος
  • Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
    • Προφίλ
Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #360 στις: Αυγούστου 18, 2024, 11:49:16 pm »
η νύχτα για την αστειότητα των γραπτών στα δώδεκα ανάμεσα σε μια χούφτα μαθητές με απούσα το 99% της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου.

Υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός, αν εξαιρέσουμε τον γεωγραφικό (=δεν δίνει κάποιος αν το σπίτι του δεν είναι στην ίδια πόλη ή σε κοντινό χωριό με το πρότυπο) ο οποίος απαγορεύει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% (όπως το εκτιμάτε) να δώσει εξετάσεις για τα σχολεία αυτά; Και, αν θέλουμε να μειωθεί ακόμα και η συνέπεια αυτού του γεωγραφικού περιορισμού, γιατί να μη ζητάμε να μεγαλώσει η κατανομή των προτύπων ανά την επικράτεια;

Συνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Αυγούστου 19, 2024, 01:40:05 am »
Υπάρχει κάποιου είδους περιορισμός, αν εξαιρέσουμε τον γεωγραφικό (=δεν δίνει κάποιος αν το σπίτι του δεν είναι στην ίδια πόλη ή σε κοντινό χωριό με το πρότυπο) ο οποίος απαγορεύει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1% (όπως το εκτιμάτε) να δώσει εξετάσεις για τα σχολεία αυτά; Και, αν θέλουμε να μειωθεί ακόμα και η συνέπεια αυτού του γεωγραφικού περιορισμού, γιατί να μη ζητάμε να μεγαλώσει η κατανομή των προτύπων ανά την επικράτεια;

Αντικειμενικά μιλώντας, το κάθε πρότυπο αδειάζει τα σχολεία της γειτονιάς από μαθητες που ανεβάζουν το γενικό επίπεδο ενός σχολείου και δίνουν χαρά στον εκπαιδευτικό να δουλεύει μαζί τους. Δεν βελτιώνουν το σύστημα συνολικα, απλώς δίνουν στους γονείς την ελπίδα ότι το δικό τους παιδί θα φύγει από ένα κακό περιβάλλον. Έτσι, στο σχολείο της γειτονιάς μένουν οι υπόλοιποι. Όπως έγραψε εύστοχα ένας συνάδελφος στο φβ, το γελ της γειτονιάς γίνεται σιγά σιγά ένας χώρος απασχόλησης μαθητών με ελάχιστες προοπτικές, στα βήματα του επαλ. Αυτά αντικειμενικά. Από κει και πέρα εγω  κατανοώ και τον γονιό που θέλει να γράψει το παιδί του και τον εκπαιδευτικό ππυ θέλει να δουλέψει, διότι δεν είμαστε οσιομάρτυρες. Αλλά η αλήθεια να λέγεται. Τα σχολεία ελίτ υποβαθμίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα, δεν το αναβαθμίζουν.

Αποσυνδεδεμένος giorgos_23

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Αυγούστου 19, 2024, 05:53:20 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα. Είχα κάνει αίτηση για πειραματικό και είμαι στους ανεπίσημους πίνακες που δημοσίευσε η ΔΕΠΠΣ, όμως για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να αναλάβω και θα υποβάλλω αίτηση για άλλο ΠΥΣΠΕ απ' αυτό που βρίσκεται το πειραματικό. Έχω στείλει υπεύθυνη δήλωση στο τμήμα του υπουργείου με θεωρημένη υπογραφή αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Ξέρετε μήπως τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Πρέπει οπωσδήποτε να υπηρετήσω στο πειραματικό; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Αυγούστου 19, 2024, 06:21:45 pm »
Συνάδελφοι καλησπέρα. Είχα κάνει αίτηση για πειραματικό και είμαι στους ανεπίσημους πίνακες που δημοσίευσε η ΔΕΠΠΣ, όμως για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να αναλάβω και θα υποβάλλω αίτηση για άλλο ΠΥΣΠΕ απ' αυτό που βρίσκεται το πειραματικό. Έχω στείλει υπεύθυνη δήλωση στο τμήμα του υπουργείου με θεωρημένη υπογραφή αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Ξέρετε μήπως τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Πρέπει οπωσδήποτε να υπηρετήσω στο πειραματικό; Ευχαριστώ.
Πρέπει να επικοινωνήσεις με τη ΔΕΠΠΣ. Αυτοί θα σε κατευθύνουν.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182547
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144