0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να δούμε την αποτελεσματικότητα των προτύπων λυκείων νομίζω ότι αρκεί να δούμε τα ποσοστά επιτυχίας τους στις πανελλήνιες, έτσι δεν είναι; Υπάρχει πιο σαφές κριτήριο;
Αν θελουμε να ειμαατε κυνικοί, αποτελεσματικό δεν είναι ένα σχολείο ομοιογενές, με μαθητες επίλεκτους και απόλυτα προσηλωμένους στηνεπιτυχία. Γιατί να είναι αποτελεσματικό εν τέτοιο σχολείο και όχι ένα σχολείο της γειτονιάς που έχει μικτό πληθυσμό και καταφέρνει να προετοιμάσει τους καλους μαθητες σε υψηλούς στόχους, παρα τις αντικειμενικές δυσκολίες;
Πείτε ότι με αφήνει ως καθηγητή το κράτος να κάνω στο σχολείο μου αυτό που γίνεται στα πρότυπα. Να φτιάξω τμήματα δυο ταχυτήτων. Το ένα με τους καλύτερους μαθητές, όπως στα πρότυπα, και τ' άλλο με τους αδιάφορους. Το πρώτο τμήμα σκίζει στις πανελλαδικές. Συμπέρασμα. Είμαι κορυφαίος καθηγητής. Τ' άλλο πατώνει. Συμπέρασμα. Είμαι άχρηστος καθηγητής. Τελικά τι είμαι;Ένας προπονητής ποδοσφαίρου έλεγε πως οι παίχτες κάνουν μάγκα τον προπονητή. Το ίδιο ισχύει και σ' εμάς.
Δεν συμφέρει να χάσει κάποιος την οργανική του για να δουλέψει εκεί.
@ ΈσπεροςΈχω παιδί που θα πάει στο Λύκειο. Στο Γυμνάσιο έγραψε 3 εκθέσεις στην Α και μερικές σπίτι, 5 στην Β και μερικές σπίτι και 2 στη Γ και 1 σπίτι. Δεν χρειάζεται να αξιολογήσω τίποτα άλλο για τους 3 φιλολόγους αυτούς. Δεν έχει καμία σχέση αν η κόρη μου γράφει καλές εκθέσεις, αν το τμήμα πετάει ή αν είναι πάτος. Νομίζω πως αξιολογώ δίκαια αυτούς τους ανθρώπους και ας μη μετράω το επίπεδο του τμήματος. Γι΄αυτό όλα είναι σχετικά, όλα κανονικά αξιολογούνται. Και πάνω από όλα το φιλότιμο.
Δεν χάνεις πλέον την οργανική σου. Την έχεις κάπου αλλού.
Έτσι όμως, απλά αξιολογείς την επιθυμία κάποιου να εργαστεί πολύ ή μάλλον να φανεί ότι εργάστηκσε σωστά. . Αυτό μόνο. Δεν αξιολογείς αν οι εκθέσεις όντως διορθώνονται με εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Ουσιαστικά δηλαδή, δεν αξιολογείς το πού γίνεται σωστή δουλειά. Αξιολογείς το πού δεν γίνεται καθόλου δουλειά.Αυτό με τις εκθέσεις στο σπίτι ποτέ δεν το κατάλαβα. Στο κάτω κάτω, γιατί να μπεις στον κόπο να διορθώσεις εκθέσεις, που δεν τις έγραψαν οι μαθητές; Μην τις βάλεις καθόλου.