*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις για Πειραματικά  (Αναγνώστηκε 119978 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mixalis21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #616 στις: Αυγούστου 11, 2025, 12:20:57 pm »
Καλημέρα. Εγκρίθηκε η αίτηση μου για να πάω σε πειραματικό σε λειτουργικό κενό προχθές. Εγώ δεν έχω πρακτικά τίποτα από μόρια, απλά είμαι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση μου, υπάρχει περίπτωση να με κόψουν? Επίσης αν πάω τελικά φέτος στο λειτουργικό κενό, έχω κανένα πλεονέκτημα να πάω στο μέλλον με θητεία η εκεί όλα ξεκινάνε από το μηδέν?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:40:34 »

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #617 στις: Αυγούστου 11, 2025, 12:28:26 pm »
Φυσικά και θα σας πάρουν με μηδέν μόρια. Αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς για πρότυπα πειραματικά. Αναπληρωτές παίρνουν.

Θα πάτε με αποσπαση, θα περάσετε αξιολόγηση αλλά του χρόνου πρέπει να κάνετε αίτηση για θητεία με συνέντευξη κτλ. Αν έχετε τόσα λίγα μόρια, δεν ξέρω τι πιθανότητες έχετε. Ειδικά αν ο κλάδος σας δίνει ένα δύο κενά. Πάντως αν σας πάρουν του χρόνου με μονοετή θητεία δεν ξαναπερνατε αξιολόγηση και θα πάρετε αμέσως και τετραετή θητεία .

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #618 στις: Αυγούστου 11, 2025, 12:30:58 pm »
Για θητεία είναι απαραίτητη προϋπόθεση η 5ετης διδακτική προϋπηρεσία, κάτι που δεν υπάρχει στις αποσπάσεις.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #619 στις: Αυγούστου 11, 2025, 04:39:02 pm »
Στην απόσπαση σε προτυπο η αξιολογηση γίνεται κατά προτεραιότητα;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:40:34 »

Αποσυνδεδεμένος menandros

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #620 στις: Αυγούστου 11, 2025, 05:55:29 pm »
στα κριτηρια επιλογής ειναι κια αυτό γγ) υποστήριξη πρακτικής άσκησης φοιτητών: 0,50 μονάδες για κάθε εξαμηνιαία πρακτική άσκηση φοιτητών βάσει βεβαίωσης και έως 2 μονάδες.
αυτο σημεινιε αν λάβω από τη σχολή του ΑΕΙ βεβαιωση για διαστήματα σεπτ δεκέμβριος και ιανουαριος ιουνιος 2 βεβαιωσεις ότι ήλθαν φοιτητες στην ταξη μου κλπ ειναι 0,50 +0,50; 1 μόριο τη σχ. χρονιά;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #621 στις: Αυγούστου 11, 2025, 05:58:44 pm »
στα κριτηρια επιλογής ειναι κια αυτό γγ) υποστήριξη πρακτικής άσκησης φοιτητών: 0,50 μονάδες για κάθε εξαμηνιαία πρακτική άσκηση φοιτητών βάσει βεβαίωσης και έως 2 μονάδες.
αυτο σημεινιε αν λάβω από τη σχολή του ΑΕΙ βεβαιωση για διαστήματα σεπτ δεκέμβριος και ιανουαριος ιουνιος 2 βεβαιωσεις ότι ήλθαν φοιτητες στην ταξη μου κλπ ειναι 0,50 +0,50; 1 μόριο τη σχ. χρονιά;
Το "εξαμηνιαία" μάλλον παραπέμπει σε ακαδημαϊκά εξάμηνα. Οπότε στη βεβαίωση από το ΑΕΙ θα πρέπει να υπάρχουν τα ακαδημαϊκά εξάμηνα στα οποία έγινε υποστήριξη πρακτικών ασκήσεων φοιτητών.

Αποσυνδεδεμένος Mixalis21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #622 στις: Αυγούστου 11, 2025, 08:07:04 pm »
Φυσικά και θα σας πάρουν με μηδέν μόρια. Αφού δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς για πρότυπα πειραματικά. Αναπληρωτές παίρνουν.

Θα πάτε με αποσπαση, θα περάσετε αξιολόγηση αλλά του χρόνου πρέπει να κάνετε αίτηση για θητεία με συνέντευξη κτλ. Αν έχετε τόσα λίγα μόρια, δεν ξέρω τι πιθανότητες έχετε. Ειδικά αν ο κλάδος σας δίνει ένα δύο κενά. Πάντως αν σας πάρουν του χρόνου με μονοετή θητεία δεν ξαναπερνατε αξιολόγηση και θα πάρετε αμέσως και τετραετή θητεία .
Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ ΠΕ83

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #623 στις: Αυγούστου 11, 2025, 10:10:03 pm »
αν καταλαβα καλα ο k-k-k δεν ειπε, στην παράθεση που ανεβασες, κατι αντιθετο σε αυτο που εγραψες εσυ. Απλα απαντησε στην ερωτηση ενος συναδελφου που αναρωτιονταν αν μετα απο τη ληξη της θητειας σε προτυπο μπορει να κανει αιτηση για βελτιωση ή πρεπει να επιστρεψει στην οργανικη του. Και αν τον ερμηνευσα σωστα, απαντησε οτι μετα τη ληξη της θητειας , πχ την 31/8/25,  μπορει να υπηρετησει για το 2025-26 στην οργανικη του ή να καταθεσει αιτηση , αυτην την εποχη, για αποσπαση εντος πυσδε για το νεο διδακτικο ετος και παραλληλα να καταθεσει αιτηση (προς το υπουργειο) τον οκτωβρη του 25 για βελτιωση (για το σχολ ετος 2026-27) δηλ το συμπερασμα ειναι οτι καποιος δυναται να καταθεσει (καποιον) οκτωβρη αιτηση για βελτιωση αρκει να μην υπηρετει, εκεινο το σχολ ετος, σε προτυπο.
Εσυ νομιζω απαντησες σε ενα αλλο παραλληλο ζητημα και το οποιο ουσιαστικα προκειται για το ζητημα του αν ξεχρεωνεις την οργανικη σου υπηρετωντας, ερχομενος απο μεταθεση, σε προτυπα
Πήρα μετάθεση ενώ βρισκόμουν με μονοετή θητεία η οποία λήγει στις 31/8
Εμείς που υπηρετούμε σε Πρότυπα και Πειραματικά ανήκουμε στη ΔΕΠΠΣ και όχι στο ΠΥΣΔΕ μετάθεσης.
Δεν τοποθετούμαστε οργανικά σε σχολείο.
Αν τελειώσει η θητεία μας ή δεν την ανανεώσουμε την 1/9 επιστρέφουμε στη ΔΔΕ που ανήκουμε ως μετατιθέμενοι.
Επειδή οι δηλώσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης έχουν τελειώσει θα πρέπει να περιμένουμε την νέα διαδικασία για οριστική τοποθέτηση.
Ναι ξεχρεώνεις τη μετάθεση. Εγώ πήρα μετάθεση πέρυσι ενώ υπηρετώ σε πειραματικό και φέτος πάλι έκανα αίτηση μετάθεσης.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #624 στις: Αυγούστου 11, 2025, 10:49:42 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2025, 10:52:57 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #625 στις: Αυγούστου 11, 2025, 10:57:21 pm »
Πήρα μετάθεση ενώ βρισκόμουν με μονοετή θητεία η οποία λήγει στις 31/8
Εμείς που υπηρετούμε σε Πρότυπα και Πειραματικά ανήκουμε στη ΔΕΠΠΣ και όχι στο ΠΥΣΔΕ μετάθεσης.
Δεν τοποθετούμαστε οργανικά σε σχολείο.
Αν τελειώσει η θητεία μας ή δεν την ανανεώσουμε την 1/9 επιστρέφουμε στη ΔΔΕ που ανήκουμε ως μετατιθέμενοι.
Επειδή οι δηλώσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης έχουν τελειώσει θα πρέπει να περιμένουμε την νέα διαδικασία για οριστική τοποθέτηση.
Ναι ξεχρεώνεις τη μετάθεση. Εγώ πήρα μετάθεση πέρυσι ενώ υπηρετώ σε πειραματικό και φέτος πάλι έκανα αίτηση μετάθεσης.
Αυτα που εγραψα στο προηγουμενο μήνυμά μου, παραθέτοντας τη δικη σου απαντηση στον kkk, δε βλεπω να ερχονται σε αντιθεση με οποιαδηποτε απο τις πληροφορίες που αναφερεις σε αυτήν σου την ανάρτηση. Οι πληροφορίες αυτες μου ειναι γνωστες απο την 46353/ε2 που ανεβασα πριν λιγες μερες εδω και η οποια ειναι μια κομβικης σημασιας εγκυκλιος για τις υπηρεσιακες μεταβολές οσων υπηρετουν στα πρότυπα.
Απλα σταθηκα , στην προηγούμενη ανάρτησή μου, στο εξης:
Ειχε ανεβασει η  συναδελφος την ερωτηση
Καταρχάς να ευχαριστήσω όλου για τις απαντήσεις σας. Κατά δεύτερον, όταν παρέλθει η μονοετής (ή τετραετής , ανάλογα τι είναι)θητεία, θα μπορώ να κάνω αίτηση για βελτίωση εντός νόμου;  Ή θα πρέπει να επιστρέψω στην οργανική μου;
και ο kkk της απάντησε ορθα και ολοκληρωμένα κατα τη γνωμη μου δηλ, οπως τα κατλαβα εγω, η συναδελφος ρωτουσε αν μετα το τελος της θητειας μπορει να ζητησει βελτιωση ή πρεπει να παει στην οργανικη της (προφανως ειχε προτερα απο τη θητεια οργανικη) και ο kkk  της ειπε οτι μπορει να τα κανεις ταυτοχορνα και τα δυο δηλ πχ να πας στην οργανικη σου απο 1/9 και τον οκτωβρη να καταθεσεις αιτηση για βελτιωση
Μετά τη θητεία η οργανική έχει "ξεχρεωθεί" πια.
Επομένως ακόμη και να μη θες να επιστρέψεις εκεί (στην οργανική σου), μπορείς να ζητήσεις απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και στη συνέχεια τον προσεχή Οκτώβρη να αιτηθείς πλέον κανονικά για βελτίωση θέσης.
και στη συνεχεια ειδα τη δικη σου αναρτηση στην απάντηση του kkk
Μπορεί να υπηρετείς την θητεία μετά από μετάθεση αλλά δεν μπορείς να ζητήσεις βελτιωση
και η οποια μου φανηκε οτι απαντουσε για το τι γινεται κατα τη διαρκεια της θητειας στα προτυπα οτι δηλ αν υπηρετεις πχ απο 1/9/24 σε προτυπο τοτε ναι μεν θεμελιωνες δικαιωμα μεταθεσης απο περιοχη σε περιοχη και ειχες δικαιωμα τον οκωβρη 24 να καταθεσεις αιτηση, πλην ομως δεν ειχες δικαιωμα να καταθεσεις αιτηση για βελτιωση . Και παρενεβη στις αναρτησεις σας επειδη απλα αναρωτηθηκα μη τυχον υπαρχει κατι που δε καταλαβαινω ή δε γνωριζω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2025, 11:15:58 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #626 στις: Αυγούστου 12, 2025, 12:11:14 pm »
Ξέρετε πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για θητεία σε πρότυπο; Μετά τον Δεκαπενταυγουστο;

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #627 στις: Αυγούστου 12, 2025, 01:12:02 pm »
20 Αυγούστου έλεγε το χρονοδιάγραμμα που είχαν αναρτήσει. Δεν ξέρω γιατί τόσο αργα, αφού οι συνεντεύξεις έχουν τελειώσει εδώ και 10 μέρες.. Για την ιδια μερα είναι προγραμματισμένη και η ανάρτηση των ονομάτων των αποσπασθέντων.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #628 στις: Αυγούστου 12, 2025, 01:13:33 pm »
Ξέρετε πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για θητεία σε πρότυπο; Μετά τον Δεκαπενταυγουστο;
Οι τελικοί πίνακες θα αναρτηθούν το αργότερο στις 20/8.
Επομένως από εκεί και μετά.
Φαντάσου πέρσι βγήκαν αρχές Σεπτέμβρη επίσημα. Ένας ανεπίσημος πίνακας για ενημέρωση μόνο είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα αν θυμάμαι καλά.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #629 στις: Αυγούστου 12, 2025, 01:21:50 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111