0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ απόλυτα,το θεωρώ ανήθικο να δοθούν επιλεκτικά κενά σε ανθρώπους που δεν είναι χθεσινοι αλλά παλεύουν χρόνια με την αναπλήρωση.Τοσα χρόνια ακούγαμε πρώτα οι μόνιμοι κι ο,τι μείνει εσείς,πάλι τα ίδια θα σκουσουμε;Εφόσον υπάρχουν τα κενά,να δοθούν,αυτό λέμε δε λέμε να τα δημιουργήσουν για χάρη μας.Οι υπόλοιποι ο,τι απομείνει παιδιά.Αυτο δεν κάναμε κι εμείς τόσα χρόνια;
Παντως εαν διαβάσουμε παλαιότερα νήματα εδω στο pde θα δούμε μόνιμους που παραπονιοντουσαν για τοποθετηση αναπληρωτων σε κενά που έπρεπε να εχουν πάρει οι ίδιοι ως μόνιμοι.Εχω ξαναγράψει οτι οταν πήγα κάποτε αναπληρώτρια στη Ροδο ήρθε μια μόνιμη και άρχισε να με βρίζει γιατι λέει της πηρα τη θέση σε σχολειο της Ρόδου.Της εξήγησα ουτε είμαι απο Ροδο και την είχα ως τελευταία επιλογη, οποτε ουτε εγω έφταιγα που της πηρα τη θέση αλλα και εκείνη εφόσον μπορούσε γιατι δεν της δόθηκε η θέση; Ειλικρινα μετα απο τόσα χρονια δεν ξερω πως οι διευθύνσεις ( το Υπουργείο) επεξεργάζονται τις τοποθετήσεις.
Δεν τηρείται ομως οπως τουλαχιστον εχουμε δει ως τωρα, οποτε κουλουβάχατα.Λοιπον τότε ένας Ροδίτης μου είπε οτι αυτο γινεται για να ικανοποιούνται οι ψηφοφόροι των δημάρχων μιας και ένας που ειναι μόνιμος στη Ροδο Πχ. ή εχει παντρευτει Ροδίτη/Ροδίτισσα ή ειναι απο εκει οποτε δεν νοικιάζονται σπίτια και τα λοιπά.Δεν ξερω εαν αυτη μπορει ειναι η αιτία του «κακού» για τα μπερδέματα αυτα στις τοποθετήσεις.
Και πάλι το ίδιο είναι στο δικό μου το μυαλό, διότι αν δωσει το 50 τοις εκατό κάθε περιοχής αυτομάτως κόβει από τους διοριστεους το 50 τοις εκατό των επιλογών το οποίο κρατάει για αναπλήρωση.Να το θέσω λίγο αλλιώς.Εστω ότι εσύ ήσουν στους διοριστεους (πράγμα που δεν αποκλείω με τη σειρά που έχεις ,όπως ξαναεγραψα εξάλλου)και στην περιοχή σου έδινε το 50 τοις εκατό των κενων για διορισμό.Με αυτό το 50 δεν πιάνεις την περιοχή σου (θα την έπιανες όμως αν τα έδινε όλα) και φεύγεις μακριά.Μθα εβδομάδα μετά καλεί στα κενά που δεν έδωσε για διορισμό στον τόπο σου αναπληρωτές.Σου φαίνεται δίκαιο αυτό?
Το ότι δεν τηρείται δεν σημαίνει ότι πρέπει να το θεωρώ φυσιολογικό και δίκαιο.
Στην δική μου περίπτωση τίποτα δεν με συμφέρει. Αν τυχόν (πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο) διοριζομαι σημαίνει ότι θα βρεθώ στο τελευταίο κενό που θα υπάρξει. Αν δώσει όλα τα κενά της περιοχής μου για αναπλήρωση τότε θα πρέπει να μετακινηθω έτσι κι αλλιώς και όχι μόνο για φέτος. Δεν συζητάμε με βάση τι θεωρούμε δίκαιο ή τι μας συμφέρει αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει και με ποια λογική ώστε να μπορέσουμε να σκεφτούμε, να υπολογίσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Όπως είπε και η katkat ο, τι και να λέμε εμείς το υπουργείο θα αποφασίσει όπως αποφάσισε για τις κατανομές.
Λοιπον ασχετο αλλα και σχετικό περί δικαίου : κάποτε είχα έναν διευθυντή που έλεγε θα βγει το προγραμμα ώστε όλοι να κάνουν και πρώτες και τελευταίες ώρες ανεξάρτητα εαν ειναι παλιοί, μόνιμοι, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι γιατι ειναι δίκαιο οπως έλεγε στο σύλλογο .Το το έγινε ο κακός χαμός.