0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους. Αυτό είναι το πρώτο τόπικ που ανοίγω και ελπίζω να μη κάνω κάποιος λάθος...Είμαι Χημικός 35 ετών και εργάζομαι στον Ιδιωτικό τομέα (καμία σχέση με εκπαίδευση) τα τελευταία 5 χρόνια. Παράλληλα κάνω και κάποια ιδιαίτερα μαθήματα. Εκτός από το πτυχίο μου έχω κάνει ενα μεταπτυχιακό και το διδακτορικό μου. Με όλα αυτά υπολόγισα πως έχω κάπου στα 82 μόρια( μαζί με ξενη γλώσσα υπολογιστές κλπ)Στην Ελλάδα μόνο το δημόσιο θα μου "αναγνωρίσει" το διδακτορικό κ ίσως η 2ΓΕ/2019 να είναι και η τελευταία ευκαιρία για πρόσληψη στη Δευτεροβάθμια... Τουλάχιστον έτσι νόμισα μέχρι να γραφτώ στη σελίδα και να αρχίζω να διαβάζω για μόρια αναπληρωτές προσωρινούς πίνακες και εμπειρία...Για να μην προσγειωθώ απότομα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα και εσείς σαν πιο έμπειροι να μου απαντήσετε...1) Με μηδενική προϋπηρεσία και αυτά τα μόρια έχω κάποια τύχη?2) Αφήνω μία σίγουρη μεν, κακοπληρωμένη δε δουλειά για να πάω αναπληρωτής οπουδήποτε χωρίς να γνωρίζω αν θα έχω δουλειά τον Ιανουάριο με τους τελικούς πίνακες?3)Η 2ΓΕ/2019 αφορά μόνο εκπαιδευτικούς με εργασιακή εμπειρία και οι υπόλοιποι που ναι μεν έχουμε χαρτιά αλλά καθόλου εμπειρία αδίκως ασχολούμαστε?4) Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος Χημικός πόσες περίπου προσλήψεις θα γίνουν ή γίνονται κάθε χρόνο κ που περίπου κινούνται τα μόρια?Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, οι απαντήσεις σας θα με βοηθήσουν πολύ....
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Η αλήθεια είναι οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει προοπτική σε κανένα τομέα...οχι μόνο στην εκπαίδευση...Οσο για τα 960...αυτή τη στιγμή ένας χημικός στον ιδιωτικό αμείβεται με 559 ευρώ καθαρά...αυτά τα παίρνει όταν ο εργοδότης του αποφασίσει να τον πληρώσει κ όχι κάθε 1η του μήνα Απο τους πίνακες 2018-2019 βλέπω οτι είμαι περιπου στην 100η θέση αν δεν κάνω κάποιο λάθος...Πίστευα οτι σε ολόκληρη την Ελλάδα θα γίνουν 100 προσλήψεις Χημικών αλλά με αυτά που μου λέτε δεν τον βλέπω και τόσο αισιόδοξο το σεναριο...Με την προοπτική των 3ετών πινάκων δε θα με πειράζε να διδαξω οπουδήποτε αρκεί να ξέρω οτι εχω κάποια "σιγουριά" και πάω σε κάτι καλύτερο απο αυτό που είμαι τώρα...Λογικά θα δηλώσω κοντινές περιοχές κ απο κεί κ πέρα βλέποντας κ κάνοντας...
Εγώ για να βγάλω τους πίνακες των γεωλόγων έβαλα αυτά που λέει ο Γιάννης, απλα στην ξένη γλώσσα εβαλα 7 (αν και από την 1Γ είχαν το 1/3 άριστη γλώσσα), μεταπτυχιακό όσα στοιχεία είχα από τους πίνακες της ειδικής( θεωρώ ότι αυτοί που έχουν μεγάλες προϋπηρεσίες δεν θα έκαναν μάστερ σε κάτι 'ασχετο' παρά μόνο στην ειδική που τους έβαζε στους πίνακες της ειδικής), παιδιά 2 στον καθένα εκτός από τις τριτεκνιες που τα ήξερα από τον πίνακα του 2018,σεμινάριο πάλι από πίνακες ειδικής, και προϋπηρεσία 16 μόρια σε αυτούς που προσλήφθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και Η/Υ σε ολους. Έβγαλα τα άτομα που θα πάρουν στην ειδική ( με δεδομένο ότι θα δεχτούν το διορισμο) και τα 6 άτομα στην ειδικότητα μου που δικαιώθηκαν πέρσι με τα δικαστήρια.