0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα γράψω την προσωπική μου άποψη για το ζήτημα. Είμαι σε ειδικότητα με λίγους υποψηφίους. Είμαι στον πινακα πε29 έργοθεραπευτών από οπου διορίστηκαν 80 συναδελφοι μόνιμοι (σε σύνολο 399 υποψηφίων) και αναπληρωτές (με βάση τις προσλήψεις των τελευταιων 4 ετων) αναμένουμε άλλα 80 περιπου ατομα να προσληφθούν,καλύπτοντας τόσο τα οργανικά μας κενά (άλλα 45 πανελλαδικά σε σύνολο 125) όσο και τα λειτουργικά κενά. Προσωπικά, είμαι ευνοημένη απο το σύστημα Γαβρογλου διότι είμαι στο 8% των εργοθεραπευτων πανελλαδικά, θεση 27η σε συνολο 319 συναδελφων, μετα τους διορισμούς,οποτε θα είμαι αναπληρώτρια με μόνο ακαδημαϊκά προσόντα (2 πτυχία, ελληνική φιλολογία η οποία με προταξε χάρη στην παιδαγωγική επάρκεια, εργοθεραπεία και 2 πιστοποιητικά ξενων γλωσσών (επιπέδου lower). Η προϋπηρεσία μου ηταν μηδενική όταν εκανα τα χαρτιά μου. Ωστόσο, θεωρώ απαράδεκτο το γεγονος οτι δεν προσμετριέται η επιτυχία σε γραπτό διαγωνισμό ασεπ σε οσες ειδικότητες στο παρελθον υπηρχαν εξετάσεις ασεπ. Στη δική μου ειδικότητα, τόσο οι διορισμένοι όσο και οι υποψήφιοι αναπληρωτές δεν είχαν επιτυχία ΑΣΕΠ. Επιπλέον, καλώς ή κακώς η πλειοψηφία των ειδικοτήτων αποτελειται απο χιλιαδες υποψηφίους, γεγονος που όσο μεγάλη και αν είναι η μοριοδοτηση των ακαδημαϊκών προσόντων, αυτοι που θα εργάζονται ακόμη και ως αναπληρωτές, θα είναι όσοι έχουν και μεγάλη προϋπηρεσία αλλά και πολλά ακαδημαϊκά προσόντα. Με το υπάρχον συστημα, θα φτάσουμε σε σημείο και παλι σε πολυπληθείς ειδικότητες αναφέρομαι, να βλέπουμε συνάδελφους με 200+ μορια στις πρωτες θεσεις (και οι υπολοιποι με 100+ μορια να μενουν εκτος).Αν το συστημα συνεχίζει να υφίσταται ως έχει, απλα όλοι θα τρέχουν να μαζέψουν χαρτιά, τα οποία όμως αν δεν συνοδεύονται απο μεγάλη προϋπηρεσία δε θα οδηγούν κάπου. Για μένα, θεωρώ οτι έμπρακτα ευκαιρίες για νέους πτυχιούχους με μηδενική προϋπηρεσία θα δοθούν μονο με γραπτό διαγωνισμό ασεπ. Από εκεί και πέρα, αν παραμείνει η μοριοδοτηση προσόντων,τοτε θα πρεπει να βρεθεί ένας τροπος να μοριοδοτουνται και ο βαθμός ή οι βαθμοί πανω απο τη βαση σε όσους συμμετείχαν σε γραπτές εξετάσεις ασεπ στο παρελθόν. Εύχομαι πραγματικά σε όσους δε διορίστηκαν, να υπάρξουν πολλές πιστώσεις και οι τοποθετήσεις να είναι κοντά στους δικούς τους.
Στον επόμενο τόνο οι διορισμοί θα περάσουν στους δήμους, οι οποίοι θα κάνουν τις προκηρύξεις των θέσεων με τα δικά τους κριτήρια ο καθένας.
Ποιο άρθρο του Συντάγματος το λέει αυτό; Μακάρι να είναι όπως τα λες.
..από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Συντάγματος προκύπτει ότι ο συνταγματικός νομοθέτης αναθέτει την αποστολή της παιδείας ευθέως στο κράτος και αποκλείει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως οποιουδήποτε βαθμού και ειδικά ως προς την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ισχύον Σύνταγμα αναγνωρίζει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα του κράτους για την διοίκηση, την εποπτεία και τη λειτουργία των δημοσίων εκπαιδευτηρίων..
Από τη στιγμή που δεν προβλέφθηκε η διεξαγωγή γραπτού ΑΣΕΠ, θεωρώ ότι η ψήφιση του νόμου 4589 αντικατέστησε το προηγούμενο καθεστώς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διότι χωρίς να προτάσσεται κανείς, όλοι ξεκινούν πλέον από μηδενική βάση και ο καθένας λαμβάνει την μοριοδότηση του αναλογικά. Και το κυριότερο: Ένας ενιαίος πίνακας για όλους και για όλα. Συνεπώς, πέρα από τις όποιες ενστάσεις που μπορεί να προβάλλει ο καθένας - καλοπροαίρετα και δικαιολογημένα πολλές φορές - ο νόμος αυτός κρίνεται εν τέλει με θετικό πρόσημο, γιατί δεν επιφέρει κανέναν αιφνιδιασμό στις ζωές χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάστηκαν επί μια δεκαετία και πλέον στα σχολεία. Αυτό δεν συνέβαινε με τους προηγούμενους νόμους, ενώ αυτή τη φορά προκρίθηκε και ορθώς, ως το πρώτο και κύριο μέλημα του νομοθέτη.
Δεν φέρει κανέναν αιφνιδιασμό...? Πρωτα πρωτα 10.000 συνάδελφοι, μένουν έκτος λόγω παράβολου, άλλοι κατεβαίνουν εκατοντάδες η χιλιάδες θέσεις και βγαίνουν έκτος αναπλήρωσης για τα επόμενα τουλάχιστον 3 χρόνια...Οι αναπληρωτες με δεκα χρονια προυπηρεσια ξεκινουν απο μηδενικη βαση με 1 μοριο/μηνα...? ΟΧΙ δα...
Από κοντά τον Μητσοτάκη για εκλογές. Μην ξεχνιόμαστε.
Αυτοι που στηρίζονταν στα κοινωνικά κριτήρια και πετιούνται έκτος δεν αιφνιδιάζονται...?
Σε δύο χρόνια έχει πάρει μόρια από μεταπτυχιακό πληροφορική και αγγλικά οποίος θέλει...Οποτε οι πίνακες. Σε δύο χρόνια θα είναι όπως και πριν συστημα γαβρογλου