0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
nipiagogos1998 κινδυνεύεις από τα μάγια της Κίρκης!Πιστεύω πως ότι κυκλοφορεί είναι φήμες και πως δεν υπάρχει καμία κατανομή. Όλοι πιέζουν και ζητούν το περισσότερο δυνατό ώστε να πάρουν τουλάχιστον κάτι το ικανοποιητικό. Θα κυκλοφορήσουν διάφορα σενάριο, τα οποία θα μεταβάλλονται συνεχώς μέχρι την επισημοποίηση των διορισμών (εγγραφή στον προϋπολογισμό και ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος των διαδικασιών). Για τους νηπιαγωγούς, εφόσον αυτή η κυβέρνηση διατηρήσει την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, από τα νούμερα των προσλήψεων της πρώτης φάσης φαίνεται πως θα είναι οι κερδισμένοι στην πρωτοβάθμια (αναλογικά). Ένα διάστημα 1.500 έως 2.000 νηπιαγωγούς από τους 10.500 θα ήταν λογικό (προσωπική εκτίμηση από κάποια δεδομένα). Αυτό βέβαια θα σήμαινε λιγότερους δασκάλους από ότι αναμένει η ΠΑΣΑΔ. Προβλέπω δηλαδή εμφύλιο και στην Πρωτοβάθμια .
Διαβάθμιση με βάση πιο κριτήριο? Ποιοι είναι "ανώτεροι" και ποιοι "κατώτεροι" κατά τη γνώμη σου, για να τους τοποθετήσουμε σε κλίμακα?
Απαράδεκτη αντιμετώπιση της δουλειάς κάποιας συγκεκριμένης ειδικότητας. Είναι τελείως άδικο. Αντιστοίχως, και εγώ μπορώ να πω ότι οι γυμναστές γυρίζουν γύρω από μια μπασκέτα (το άκουσα από συνάδελφο μουσικό). Ή ότι οι μουσικοί ακούν τραγουδάκια όλη μέρα. Και αντιστοίχως για οποία ειδικότητας θέλω να βγάλω κακία.Υ.γ. Δεν είμαι νηπιαγωγός.
Αυτά που παραθέτεις είναι τα στοιχεία για τις μεταθέσεις. Τότε δόθηκαν αυτά τα οργανικά κενά. Δεν τα αμφισβητώ. Αλλά... Για παράδειγμα στους ΠΕ08 φαίνονται 14 οργανικά στην α/θμια ενώ κάθε χρόνο προσλαμβανονται στην α φάση τουλάχιστον 1000. Ξέρεις γιατί; Όχι λόγω αποσπάσεων ή υπεραριθμων. Αλλά επειδή δεν έχουν δημιουργηθεί οι οργανικές που απαιτούνται και φαίνονται όλα λειτουργικά. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις κοινές ειδικότητες. Θα ήθελα να βροντοφωναξετε λοιπόν για τη σύσταση οργανικών στις ειδικότητες και μετά να βγει ένας νέος πίνακας κενών αντίστοιχος αυτού που μας δείχνεις. Να μην είναι δηλαδή πλέον προβοκατορικος. Θέλω να πιστεύω ότι το υπουργείο θα πράξει δίκαια και λογικά για όλους όταν έρθει η ώρα.
Τα νούμερα που έχει δώσει ο Φασφαλής για την πρώτη φάση αναπληρωτών στις κοινές ειδικότητες είναι τα εξής:ΠΕ 06: 644ΠΕ 08: 1074ΠΕ 11: 404ΠΕ 79: 418ΠΕ 86: 376ΠΕ 91.01: 556ΠΕ 91.02: 59Αυτά σε σύνολο βγάζουν 3571. Σε κάποιες ειδικότητες όπως οι ΠΕ08 και οι ΠΕ91, τα λειτουργικά κενά ταυτίζονται με τα οργανικά. Για τις άλλες ας πούμε ότι τα μισά είναι οργανικά (με τη λογική ότι θα φτιάξουν οργανικές, όχι με τις υπάρχουσες). Μιλάμε για 2581 κενά κι εσείς συζητάτε να πάρει 1050... Ούτε καν τους μισούς
Έτσι είναι, αυτά είναι τα νούμερα συνάδελφε για τις κοινές ειδικότητες που προσλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια,αλλά δυστυχώς πιστεύω ό,τι θα δώσει μόνο 1050+1050 =2100 σύνολο. Ελπίζω μην πέσουμε περισσότερο μια και βρισκόμαστε στη "μέση" της "μάχης" που γίνεται ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια.
Σου έγραψα που να ψάξεις. Η διαβάθμιση είναι Α/βαθμια,
1050 στους 5250 για ειδικότητες το αποκλείω... Είναι υπερβολικά πολλοί. Αν στους 10500 πάρει πάνω από 1500 στις ειδικότητες, θα είναι καλά...