0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η πλακα ειναι οτι ευαγγελιζονται ενα νεο σύστημα υποτίθεται δικαιο αλλα δεν συμπεριλαμβάνονται οι προηγούμενοι επιτυχοντες σε αυτο. Αυτο ειναι δολος και προφανως καποιος εκει πανω εχει καποιο ανηψι γιο κορη που μολις εχεις βγαλει την σχολη και θελει να εχει δικαίωμα στην ελπίδα. Δεν θα το επιτρέπουμε. Ακομα και ο 3848 που δεν εφαρμοστηκε χαριζε την βαση στους μη επιτυχοντες αλλα εχοντες μεγαλη τοτε προυπηρεσία
Καλημέρα! Μέχρι και οι μαθητές των πανελληνίων που δίνουν με το 10% κρατάνε την επιτυχία τους σε περίπτωση που δεν περάσουν. Εμείς οι επιτυχόντες του 2008 γιατί όχι;
Επειδή πέρασαν 14 χρόνια και έχουν αλλάξει τα πάντα από τότε;
ΔΕΝ μπορω καταλαβω τι εννοεις Landau !Δηλαδη δεν ειναι λογικο να κρατας μορια απο ενα διαγωνισμο (π.χ ασεπ 2008) αλλα ειναι λογικο να περνεις μορια απο πτυχια αγγλικων ,γαλλικων ,ιταλικων που παρθηκαν πριν απο 30 και χρονια ?
Και εγω ειμαι επιτυχων του 2008 και του 2006.Αλλα ακομα δεν μπορω να καταλαβω Landau γιατι θεωρεις οτι το υπουργειο δεν επρεπε να μας "πριμοδοτησει" με μερικα μορια (δε λεω το συνολο) απο οσα ειχαμε "κερδισει"στους παραπανω διαγωνισμους.Θεωρεις πιο λογικο να σου δινει μορια πτυχιων (αγγλικων,γαλλικων) που μπορει να εχεις παρει πριν 20 χρονια ή να σου δινει μορια για μεταπτυχιακα κ διδακτορικα ασχετα με το αντικειμενο της εκπαιδευσης?Πες μου εαν λεω κατι παραλογο γιατι θα μας τρελανεις!
Στην απόφαση 1834/2021 Ολομ. ΣτΕ (σε πρότυπη δίκη) κρίθηκε ότι η διάταξη του άρθρου 73 του ν. 4589/2019, με την οποία η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο συμμορφώσεώς της προς ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και κατ’ εφαρμογήν κριτηρίων που δεν παρίστανται ως προδήλως απρόσφορα για την επίτευξη των σκοπών του ανωτέρω νόμου δεν προσέδωσε αναδρομικότητα στους διορισμούς των αιτούντων εκπαιδευτικών, δεν αντίκειται στο άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος. Ειδικότερα, με την απόφασή του αυτή το Δικαστήριο προσδιόρισε, το ειδικότερο περιεχόμενο και την έκταση των υποχρεώσεων συμμορφώσεως προς ακυρωτικές δικαστικές αποφάσεις τόσο της Διοικήσεως όσο και του νομοθέτη, σε περίπτωση που επιχειρείται συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση με διάταξη νόμου.Πουθενά όμως, μέσα στο μακροσκελέστατο κείμενο της απόφασης (19 σκέψεις συνολικά) δεν αναφέρεται ρητά, αλλά ούτε κι υπονοείται φυσικά με κανέναν τρόπο, ότι όσοι διορίστηκαν με βάση την παραπάνω τροπολογία (αφού βέβαια είχαν όλοι τους μια αρχικά θετική ονομαστική απόφαση για επανεξέταση της αίτησής τους από το Διοικητικό Εφετείο μέχρι και τις 29/1/2019, όπως αναφέρεται στην τροπολογία) εξομοιώνονται - εξισώνονται με τους υπολοίπους επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 (και πώς θα μπορούσε άλλωστε;). Η προσπάθεια για εξομοίωση - εξίσωση τους, αποτελεί μια "τραβηγμένη" (από τα μαλλιά) νομική ερμηνεία κάποιων δικηγόρων, με πολύ συγκεκριμένη στόχευση, που φυσικά δεν εδράζεται ούτε στο γράμμα, αλλά ούτε και στο πνεύμα της απόφασης αυτής και μόνον ως κακό δικηγορικό σόφισμα μπορεί χαρακτηριστεί. Κι αυτό, γιατί πολύ απλά δεν αναφέρεται πουθενά ρητά, αλλά ούτε συνάγεται αμέσως, από το διατακτικό ή το αιτιολογικό σκεπτικό της απόφασης κάτι τέτοιο, ώστε να αποτελέσει νομολογία. Και μόνον μια ισχυρή νομολογία, που παράγεται από το διατακτικό ή το αιτιολογικό σκεπτικό απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, κι όχι από αίολες, αυθαίρετες και κατά το δοκούν (και το συμφέρον) νομικές ερμηνείες, μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας συνταγματικώς ορθής νομοθετικής ρύθμισης. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται για το τι ακριβώς αναφέρει και ποιους αφορά η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν έχει παρά να διαβάσει ο ίδιος με προσοχή κι επιμέλεια το κείμενο ολόκληρο, ώστε να δει με τα μάτια του, να κρίνει με το μυαλό του και τελικώς να σχηματίσει προσωπική άποψη, για όσα σχετικά λέγονται ή προβάλλονται από διαφόρους κι έτσι να μπορέσει να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις του για το παρόν και το μέλλον του.