0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φίλε μου τα παιδιά είχαν τα και έκαναν και είπαν ότι αρκετοί μεγάλοι δεν μπορούν να κάνουν επειδή φοβούνται και την σκιά τούς.Τι ζητάνε τα παιδιά; Τα αυτονόητα! Χρήματα για την παιδεία και όχι για τα κανάλια και αεροπλάνα.Κάνε μια αναζήτηση πόσα σχολεία έκλεισε φέτος (και οι προηγούμενοι) τα τελευταία χρόνια! Αν δεις έγιναν μόνο με οικονομικά κριτήρια... Έτσι βλέπουν τα παιδιά μας.Κρίμα
Επομένως,για να καταλαβω.Σε επίπεδο αρχών,δεν σου μιλάω για συγκεκριμένες ενέργειες, είσαι ανοικτός π.χ. στο φαινόμενο των τρομοκρατικών οργανώσεων.Κάνω λάθος;
Εδω γράφονται τρελά πράγματα.Από τη μία παρατηρώ ότι επανειλημμένα γινεται επιλεκτική επίκληση των νομων σε ό,τι εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία μόνο.Ενώ οι καταλήψεις έχουν χαρακτηρισθεί επίσημα από την κυβέρνηση και από το νομικό κόσμο ως παράνομες, δεν γίνεται καν επίκληση της νομιμότητας για την παύση των παράνομων καταλήψεωναυτών, αλλά αναζητούνται ψίχουλα νομιμότητας για να μην πάρουν απουσίες οι καταληψίες!Ακόμη, να μην χαρακτηρίζονται καν ως καταληψίες!Παιδιά έλεος..
Εδώ να δεις μηνύσεις που θα πέφτανε από τους γονείς. Πώς θα στηρίξεις νομικά απουσία σε μάθημα που δεν έγινε; Αν μείνει μαθητής για αυτό το λόγο, θα τρέχει το σχολείο στα δικαστήρια μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Νομίζω ότι χρειάζεται λίγο καλύτερη γνώση των νόμων και της λειτουργίας τους.
Δηλαδή κατ' εσέ η Μπάαντερ-Μάινχοφ ήταν τρομοκρατική οργάνωση; Όχι ένοπλο επαναστατικό κίνημα αντάρτικου πόλεως;
Θα έμπαιναν αυτόματα από το Υπουργείο. Από το κεντρικό σύστημα. Ας έκαναν μηνύσεις στο Υπουργείο. Κινείται και αυτή με τον πιο ασφαλή τρόπο. Οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε. Νόμοι υπήρχαν και τους έχουμε διαβάσει: αυτεπαγγέλτως εισαγγελέας! Χρειάστηκε να εκδώσει νέο ΦΕΚ. Διασώζει κάτι από την αξιοπρέπεια του δημοσίου σχολείου και του εκπαιδευτικού, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον αδύναμο μαθητή. Δεν θα χάσει το μάθημά του. Οι άλλοι όμως που κλείνουν το σχολείο και το στερούν από όλους, για να έχουν χρόνο για το φροντιστήριο, δεν θα έπρεπε να δικαιούνται να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες που διαλύουν. Έχει χίλια δυο κακά; Ναι, έχει! Έχει όμως και χίλια δυο καλά το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας! Οφείλουμε να τα αναδείξουμε και να τα παρουσιάσουμε στα παιδιά. Εδώ γκρίνια και μόνο γκρίνια. Αν περάσετε από χώρες του εξωτερικού είτε με απόσπαση είτε με άλλους τρόπους θα διαπιστώνατε ότι δεν είναι όλα λάθος. Ο εκπαιδευτικός όμως πουθενά αλλού δεν έχει τόση ελευθερία κινήσεων, για αυτό και εδώ φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη για τα χάλια της εκπαίδευσης, όπου αυτά υπάρχουν, εννοώντας στην ουσία της: τι μαθαίνουν τελικά τα παιδιά! Και με κάκιστο βιβλίο και σε χάλια αίθουσες ένας καλός δάσκαλος θα λάμψει και μαζί του και οι μαθητές του! Υπήρξαμε μαθητές οι ίδιοι και το ξέρουμε καλά αυτό. Και όποιος δεν μπόρεσε, θα του δοθεί η ευκαιρία της επαναφοίτησης. Το κράτος είμαστε όλοι μας και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να το βελτιώσουμε, μικροί μεγάλοι!
ΥΓ2. Σε επίπεδο αρχών, αφού το θέσατε και αυτό, προσωπικά είμαι αντίθετη σε κάθε μορφή βίας η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ως ιστορικός, ωστόσο, θα ήθελα να προσθέσω ότι καμία επανάσταση δεν είναι νόμιμη. Το ερώτημα που τίθεται κατά βάση είναι αν μπορεί να δικαιολογηθεί κάποια μορφή βίας -και σε ποιο βαθμό- κατά τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.
Έχουν ξεκινήσει αποχωρήσεις από τοπικές ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ από εκπαιδευτικούς ακόμη και διευθυντές σχολείων ως αντίδραση σε αυτές τις -πώς να τις χαρακτηρίσει κανείς- ανακοινώσεις τους. Το μόνο συμπέρασμα που βγάζει ένας απλός πολίτης διαβάζοντάς τες είναι: οι εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να εργαστούν. Δεν με εκπροσωπούν και αποχωρώ και εγώ από το όργανο. Με ένα κύμα αποχωρήσεων θα συνειδητοποιήσουν την αστοχία τους και σε αυτή την κρίση και σε όλες τις άλλες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Η τελευταία φορά που πήγα σε συνέλευση ήταν όταν επρόκειτο να τοποθετηθώ ως διοριστέος του ΑΣΕΠ και στο αίτημά μας να επιλέγουμε πρώτοι ή έστω βάσει μορίων και να μην προηγούνται οι του 40% , γέλασαν μαζί μας. Από τότε έπρεπε να έχω αποχωρήσει. Φέτος όμως μια οι ανακοινώσεις για τις εκλογές το Σάββατο μια για τις καταλήψεις και οι στάσεις στις οποίες δεν μαθαίνουμε ποτέ πόσοι συμμετέχουν, ξεχύλισε το ποτήρι! Ρέα, κανέναν δεν εκπροσωπούν. Ούτε το 5% δεν θέλει απεργία ούτε για μία μέρα όχι διαρκείας!!! Κρίνετε από τα σχολεία σας. Χάθηκε η ισχύς των απεργιών, διότι προκηρύσσονταν με όποια αφορμή και χωρίς προτάσεις από μέρους μας.
Μάλιστα.Για εμένα (και όχι μόνο...),ήταν ξεκάθαρα τρομοκρατική οργάνωση.Ο συγκεκριμένος, τουλάχιστον είναι ειλικρινής.Το ερώτημα παραμένει και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τις απόψεις και των υπολοίπων υποστηρικτών των καταλήψεων:Σε επίπεδο αρχών,δεν μιλάω για συγκεκριμένες ενέργειες, είστε ανοικτοί π.χ. στο φαινόμενο των τρομοκρατικών οργανώσεων;
Επανάσταση σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα εναντίον ποιου;;;Και λες ότι οι νόμοι τηρούνται κατά γράμμα, αλλά από την άλλη ότι η επανάσταση δεν είναι νόμιμη ή, ακόμα χειρότερα,ότι τίθεται ζήτημα χρήσης βίας σε διεκδίκηση "δίκαιων" αιτημάτων;Και όλα αυτά, επαναλαμβάνω,πάντα εντός του δημοκρατικού πολιτεύματος;
Και μετά από αυτά σε προβληματίζει δήθεν το ποιος θα πάρει παρουσίες; Συγνώμη, αλλά στα δικά μου τα αυτιά ακούγονται όλα ως υπεκφυγές,για να μην πω έμμεσος εκφοβισμός.
ΥΓ2. Σε επίπεδο αρχών, αφού το θέσατε και αυτό, προσωπικά είμαι αντίθετη σε κάθε μορφή βίας η οποία θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ως ιστορικός, ωστόσο, θα ήθελα να προσθέσω ότι καμία επανάσταση δεν είναι νόμιμη. Το ερώτημα που τίθεται κατά βάση είναι αν μπορεί να δικαιολογηθεί κάποια μορφή βίας -και σε ποιο βαθμό- κατά τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.Πολύ ωραία τοποθέτηση. Ποια επανάσταση όμως αναφέρεις; Τι ζητούν τελικά οι μαθητές; Γιατί σε εμάς δεν θέλουν απλώς τη μάσκα. Και επειδή καμιά πολιτική παράταξη δεν επενέβη το αίτημα παρέμεινε το ίδιο. Ένα και μοναδικό. Δεν αδικώ τα παιδιά, έχουν βολευτεί στην λίγη προσπάθεια. Οι επαναστάσεις που έφεραν αποτέλεσμα δεν είχαν στη βάση τους έλλειμμα γνώσης. Το αίτημα ήταν περισσότερο μερίδιο στα κέντρα αποφάσεων. Έχουμε δημοκρατία και μπορεί ο καθένας να ακουστεί και να πιέσει με νόμιμους τρόπους. Τι σχέση έχει η Γαλλία με την απολυταρχία της του 18ου αιώνα, η Ρωσία του τσάρου του 20ου με την ΕΕ του 21ου; Επειδή είσαι ιστορικός, έχεις διπλή ευθύνη να μεταφέρεις τα σωστά δεδομένα και τα γεγονότα ως είχαν και τα παιδιά θα κρίνουν. Έχουν κρίση, όταν έχουν γνώση. Όταν υπεραπλουστεύουμε το αίτημα της επανάστασης και τα μέσα της, οδηγούμαστε σε φασιστικά χαρακτηριστικά επιβολής της άποψής μας. Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της αναίμακτης επανάστασης, της ειρηνικής, που έχει να αναδείξει πολλά θετικά αποτελέσματα. Δεν θα υποστήριζα πουέ τον αποκεφαλισμό ακόμη και του βασιλιά που θα μου έπινε το αίμα, γιατί θα κατέληγα απλώς να του μοιάζω. Θα ακολουθούσα έναν Γκάντι όμως. Και ας κατέληγα δολοφονημένος. Όποιος θεωρεί λοιπόν ότι κάνει επανάσταση, γιατί χρειάζεται την ασφάλεια της ολοκληρωμένης φοίτησης; Γιατί χρειάζεται τις φτερούγες του κινήματος να κρυφτεί; Θα χαρεί να θυσιαστεί! Έτσι έχω κατανοήσει εγώ τις επαναστάσεις και ας μην είμαι ιστορικός.