0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα. Ποιος κρίνει την ανανέωση των τρίμηνων συμβάσεων ; Επίσης , κάτι πολύ σημαντικό : Μήπως γνωρίζετε τι γίνεται σε περίπτωση που γίνει ανανέωση και θέλω στο ενδιάμεσο να παραιτηθώ για προσωπικούς λόγους ; Απορρίπτομαι από τη λίστα τρίμηνων μόνιμα και δε μπορώ να ξαναπροσληφθώ ; Ακόμη, γίνεται να συνεχίσω εξ αποστάσεως διδασκαλία, διότι υπάρχει υπάρχει δυσκολία στις μετακινήσεις λόγω μειωμένων δρομολογίων του Κτελ ;Παρακαλώ , αν μπορείτε και γνωρίζετε κάτι , απαντήστε μου , διότι δε μπορώ να συμβουλευτώ κάποιον!Ευχαριστώ!
Αυτό είναι το κακό..πολλοι τριμηνητες θα μπορουσαν να βρίσκονται στην δ φάση και να μην ανησυχούν. Γιατί κακά τα ψέματα δεν καναμε την τρίμηνη επειδή ειχε 1,5 μοριο, αλλα για να ειμαστε κ φετος αναπληρωτες.
Επίσης στη διεύθυνσή μου και σε μια άλλη διεύθυνση είδα ότι μετακίνησαν άτομα σε άλλα κενά κόβιντ που προέκυψαν προκειμένου να ανανεωθούν γιατί πχ μια άδεια άλλαξε από κόβιντ σε κύησης ή κάτι τέτοιο.. Πιστεύω να ξέρουμε μες στη βδομάδα.. Αλλιώς κακώς έκανα και δεν παραιτήθηκα για να μπω Δ φάση αφού ήμουν άνετα μέσα
Με τις εγκύους τα πράγματα είναι λίγο παράξενα είναι αλήθεια. Στη δικιά μου ΔΙΔΕ κάποιες πήρανε άδεια κύησης, οπότε το κενό τους δηλώθηκε σαν κανονικό και άλλες άδεια Covid, οπότε το κενό τους δηλώθηκε σαν ευπαθούς ομάδας. Εικάζω ότι η επιλογή τύπου άδειας έγινε με βάση το πόσο προχωρημένη ήταν η εγκυμοσύνη. Γενικά προκύπτει πρόβλημα με τις άδειες λοχείας. ΤΕΧΝΙΚΑ οι λεχώνες δεν περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες, αλλά το θέμα είναι ότι σε αυτή τη περίπτωση αν διώξει τον τρίμηνο η Διεύθυνση θα πρέπει να δηλώσει το κενό σαν κανονικό και μετά ζήσε Μάη μου μέχρι να καλυφθεί. Επίσης, αν γίνει κάτι τέτοιο και η λεχώνα είναι αναπληρώτρια δημιουργούνται πολλά θέματα: θα υπάρχουν δύο "κανονικοί" αναπληρωτές στην ίδια θέση και δεδομένου ότι η λεχώνα μπορεί να μην πάρει άδεια ανατροφής - μου φαίνεται ότι ειδικά για τις κοπέλες που δουλεύουν πρώτη φορά αναπληρώτριες είναι δύσκολο - και μπορεί να επιστρέψει κάποια στιγμή, οπότε σε αυτή τη περίπτωση τι θα γίνει με τη θέση του άλλου αναπληρωτή; Δεν μπορεί να λυθεί η σύμβαση του... Αν θυμάμαι καλά η σύμβαση του τρίμηνου είναι διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο που μπορεί να επιτρέψει την ανανέωση σε περιπτώσεις όπως η άδεια λοχείας, αν δεν κάνω λάθος μιλάει για "ανάγκη" και δεν αναφέρει ξεκάθαρα άδεια Covid. Εν τέλει σε μεγάλο βαθμό μπορεί να είναι και θέμα Διεύθυνσης και πόσο "ψείρες" είναι οι διευθυντές. Σε μας βλέπω ότι άλλαξαν οι αναθέσεις κάποιου τρίμηνου μετά τις τοποθετήσεις της Δ φάσης, οπότε δεν νομίζω να έμπαιναν σε αυτόν τον κόπο αν ήταν να τον απολύσουν σε μια εβδομάδα. Φαντάζομαι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχεουμε νέα.
άρα όσοι ακόμα καλύπτουν κενό covid και ακόμα έχει ο εκπαιδευτικός άδεια covid- κάνουν αν θέλουν ανανέωση σύμβασης. Οι υπόλοιποι τρίμηνοι που δεν καλύπτουν κενό covid αλλά κανονικό κενό δεν θα ανανεωθούν φαντάζομαι..
Εγώ καλύπτω ευτυχώς - δυστυχώς εγκυμονούσα που γεννάει Μαιο και ξεκινά η άδεια της η κανονική αρχές Μαρτίου !!! Τι γίνεται όταν διακόψει την άδεια Covid ; Παρόλο που ανανεωθήκαμε μπορούμε να καλύψουμε το τρίμηνο ή υπάρχει περίπτωση διακοπής και απόλυσης ;
Όχι συνάδελφε, δεν κινδυνεύεις από κάτι τέτοιο. Ακόμη και να γυρίσει ο συνάδελφος που καλύπτεις, άπαξ και ανανεώθηκε η σύμβαση σου δεν μπορεί να λυθεί πριν τη λήξη της. Μπορεί να σε διαθέσει αλλού η Διεύθυνση σου όμως, να είσαι σίγουρος ότι κάτι θα βρει να σε κάνει...