0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι όμως κάτι που γνωρίζουμε όταν κάνουμε τις αιτήσεις. Ισχύει για όλους.
Τώρα είδα ότι έγραψα καταλάθος στο forum των νηπιαγωγών και όχι των δασκάλων.. Αν πρέπει, ας σβηστεί το μηνυμα μου από κάποιον διαχειριστή. Ευχαριστώ!
Η διαδικασία της παραίτησης ποια είναι; Υπάρχει κάποια τυποποιημένη αίτηση ή αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση («δηλώνω υπεύθυνα ότι παραιτούμαι από τα καθήκοντά μου ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός αρχής γενομένης από…»); Και αυτά υποβάλλονται στη ΔιΔΕ ή στη διεύθυνση του σχολείου και σε έντυπη μορφή ή γίνεται και μέσω mail; Και δυο ακόμα ερωτήματα:- Μπορεί αναπληρωτής που παραιτείται, να υποβάλλει αίτηση πρόσληψης την επόμενη σχολική χρονιά ως ωρομίσθιος ή ο διετής αποκλεισμός από την εκπαίδευση ισχύει καθολικά και ανεξάρτητα από τη μορφή εργασίας;- Μπορεί ένας αναπληρωτής ΑΠΩ να αλλάξει καθεστώς απασχόλησης σε ΑΜΩ ή ακόμα και ως ωρομίσθιος (με μετακίνησή του ίσως σε άλλη σχολική μονάδα); Μιλάμε για μεταβολή που να θέλει/ζητά ο ίδιος για τους λόγους του (π.χ. υγείας του ίδιου ή μέλους της οικογένειάς του που δεν του επιτρέπει να απασχολείται πλήρως). Ρωτώ γιατί βρίσκομαι σε τέτοια θέση και ψάχνω εναλλακτικές της παραίτησης…
Αν ενώ είμαι αναπληρωτής βγει ΦΕΚ μόνιμου διορισμού μέσω ΑΣΕΠ σε άλλο φορέα του δημοσίου και αποδεχθώ τη θέση με αυτοδίκαιη παραίτηση από αναπληρωτής ισχύει κανονικά ο διετής αποκλεισμός;
Όχι αλλά και να ίσχυε τι σε νοιάζει αφού θα είσαι μόνιμος σε άλλο τομέα;
ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή